måndag 19 januari 2015

Lamptankar

 Lampor här och där...


Under julledigheten gjorde jag ju en del fina fynd, som ni kanske minns att jag nämnde? Några har jag redan hunnit visa er, men det kanske bästa fyndet var lampfötterna som står i vardagsrumsfönstret nu.


När jag plockade bort julstjärnor och ljusslingor från fönstren kände jag att jag ville ha nya lampor i fönstren. Jag har ju två fönster intill varandra och tidigare stod det en lampa i ena fönstret, bara. Nu ville jag ha lite mer symmetri.  Jag blev så glad när jag hittade dessa två på rea i en butik på stan.  De två sista!  Blev perfekt tillsammans med ett par ljusa skärmar till.


Lampan som stod där innan hamnade på det platsbyggda skåpet i vardagsrummet.


I det tredje fönstret hänger en lampa i lite industrimodell, och nu har jag kommit på att jag vill ha en lampa på väggen, där i hörnet intill den gamla klockan. Som en läslampa, när man sitter i fåtöljen där.
Jag satte mig och kikade runt lite på nätet och fastnade hos Belysningsdesign där jag hittade hur mycket snygga lampor som helst! Kanske inte det jag var ute efter egentligen... Men en hel del andra lampor som jag skulle kunna tänka mig att ha här hemma i huset. Alltså lampor kan man inte få för många av! ;)
Till exempel så hittade jag en taklampa till köket, som jag skulle kunna tänka mig att ha.
Bild lånad från Belysningsdesign.seTror att den skulle vara snygg ovanför vårt matbord, istället för den som hänger där nu


Nog för att den vi har är snygg, men man kan ju alltid förnya sig... eller bara ”drömma” ;)  Istället för hänglamporna i fönstret  skulle jag kunna tänka mig en stående lampa i varje fönster. Hittade dessa lampfötter.

Bild lånad från Belysningsdesign.se

I vårt svart-vita kök skulle de här vara ursnygga med någon vit eller kanske grå tygskärm till. Gillade metalldetaljerna skarpt!

En annan lampa som absolut skulle kunna få flytta hem till vårt uterum är den här coolingen!

Bild lånad från Belysningsdesign.se

Alltså hur cool är den inte??

Ja, det är roligt med snygga lampor! Hittade faktiskt några lampor som vi redan har också! Våra stolplampor, som förhoppningsvis kommer på plats tillsammans med grindstolparna som vi gjutit... (Rom byggdes som bekant inte på en dag, vet ni! Inte villa Wiker heller ;)

Bild lånad från Belysningsdesign.se

Det är för övrigt samma lamp-modell som vi har hängandes i porch-taket.

Bild lånad från Belysningsdesign.se

Den här lampan är både lite tuff och gullig, på samma gång!

Bild lånad från Belysningsdesign.se

Visst påminner foten väldigt mycket om mina ljusstakar i TV-rummet?


Det är lustigt, det där... hur ett inköp kan leda till att man vill köpa något mer och så tittar man runt lite och helt plötsligt så har man hittat en massa annat, än det man egentligen letade efter ;)

Någon som känner igen sig?? ;) 


Maria 

4 kommentarer:

 1. Vad mycket fint du hittat! Jag gillar verkligen lampor! De jag gillar extra mycket brukar dock kosta jääääättemycket!
  Dina lampor i fönstret och på byrån var jättefina. Och en sån där dubbellampa har jag drömt om att ha till stugan i Dalarna när vi gör om köket där :-). Har sett den hos någon bloggerska men oj vad bra att du påminde mig hehe!

  Jo visst brukar det ena leda till det andra när man letar prylar!
  Kram
  Malin

  SvaraRadera
 2. Hihi, känner mycket väl igen mig:) Många snygga lampor du har hittat och köpt. Så fint i dina fönster, och den där golvlampan har jag med kikat på:) Sååå snygg:). Fina lampor att ha ute också, vår håller på att gå sönder, läge för en ny:)
  Hoppas veckan börjat bra för dig vännen
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Hallå där och stort grattis till vinsten! Jag röstade vaaaarje dag..;)
  Vilka snygga lampor. Jag skulle också behöva ett par stycken.
  Kram Katarina

  SvaraRadera
 4. Tänk snart är det med lampor som med kuddar. man inspireras av lampor och vill ha nya hela tiden. Har hela källaren full av både lampor och kuddar. Såg också några där inne jag kunde tänka mig.
  Kram Helena

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...