onsdag 21 januari 2015

Köksön och ett smart pop-up-uttag

Jag ändrade om lite på bänkarna i köket, i söndags...


Här hemma har vår köksö alltid fungerat som ett bord för ljuslyktor och någon kruka, typ... Alltså, vi har ytterst sällan använt den som arbetsbänk. Har väl hänt att vi bakat där någon enstaka gång, och skurit lite grönsaker, men i stort så har det varit en "finbänk" där vi sitter emellanåt med kaffe eller ett glas vin. 

Men så har jag tänkt och funderat lite på hur man skulle kunna utnyttja ytan lite mer. Jag vill ju fortfarande att det ska se prydligt ut, att det ska finnas "tom yta" kvar, det är viktigt för mig. Det får inte se överbelamrat och plottrigt ut! 

Tankarna har grott en längre tid, och när vi köpte ny kaffebryggare några dagar innan jul, så kände jag att jag ville ha bryggaren på köksön. Och då... 

Då fick Mannen i mitt liv montera dit vårt smarta "pop-up-uttag", som vi haft liggandes sedan byggtiden... Jag har varit ytterst tveksam till om vi skulle sätta dit det, därför har det tagit sådan tid! Var lite fundersam på om det skulle bli en störande detalj, när det inte används?

Men med ny snygg kaffebryggare som ska stå framme (tidigare har vi kört med perculator som ställts in i skåpet) så var det ju givet! Och det blev bra, känns inte alls som att det är något fult "lock", som stör. Himla smart pryl, och enkel att montera. Den fungerar som en skarvdosa, som man borrar och monterar fast i bänkskivan, kan man säga. Själva elen fanns ju redan inne i skåpet, och det är ju en förutsättning förstås, bara att stoppa i pop-up-uttagets kontakt i uttaget i skåpet! Sen är det bara att poppa upp uttaget och fälla ner igen, när man är klar. 

Det var i och med det, som jag mer kände att vi skulle utnyttja köksön mer som köksbänk, med "köksiga" saker ;) 

Jag samlade ihop burkarna som stod på köksbänken, och ställde dem på en bricka bakom kaffebryggaren, tillsammans med den snygga grå måttsatsen i porslin, den som stod högst upp på den vita hyllan och samlade damm.... En konstväxt fick göra sällskap så länge. 


Jag är nöjd med resultatet. Det blev lite mer "kökskänsla" på köksön, vi kan använda den som arbetsyta om vi vill, tack vare strömmen, och det finns fortfarande gott om plats för att ta en kopp kaffe eller äta frukosten. Plus att det inte ser överbelamrat ut ;) Dessutom blev det mindre saker på köksbänken!

Något annat som gjorde mig uppmärksam, var att vinkylen och vinhyllorna inte var fyllda längre... Till och med så att Mannen i mitt liv lagt in några flaskor weissbier i kylen...


Inte för att vi pimplat i oss ovanligt mycket vin sista tiden, utan snarare att vi inte fyllt på, på lång tid. Jag brukar nog oftast beställa viner, antingen genom vinguiden med leverans till bolaget, eller genom Ivinio som levererar hem till dörren, rätt sällan som jag går in på bolaget och väljer från hyllan faktiskt. 


Men hålen i hyllorna ska åtgärdas snart, har beställt både några flaskor rött och bubbel. Vill ju gärna att det ska vara välfyllt... ;) 


Maria
15 kommentarer:

 1. Så jättefint det blev! Önskar att jag bodde så fint /M

  SvaraRadera
 2. Vilket bra inlägg, precis vad jag ville läsa om nu, hur kunde du veta det:). Så jättesnyggt på din köksö. Popuputtaget låter supersmart!
  Jag håller på att fixa på min stenskiva, har ju ingen separat ö, och bitar faller på plats mer och mer:).
  Jag ska hämta lite vin som jag beställt i veckan:).
  Ha det gott vännen
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Det blev fint där Maria och som du skriver mer kök.. Smart pop up kontakt, visste inte ens att det fanns. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 4. Vilken smart uttag och vilket härligt kök, Kram Eva

  SvaraRadera
 5. Vilket helt underbart kök du har.....Kram Anette

  SvaraRadera
 6. Smarta grejor det där med pop upp. Blev ju jättebra. Lyllos för vinkylen :-)

  SvaraRadera
 7. Amei conhecer o seu blog, já fiquei por aqui!!!Achei maravilhoso!!!
  Visite-me:http://algodaotaodoce.blogspot.com.br/
  Siga-me e pegue o meu selinho!!!

  Obrigada.

  Beijos Marie.

  SvaraRadera
 8. Snyggt! Och praktiskt. Vi använder vår köksö massor men vi har inte så mycket diskbänk. Vår kaffemaskin hamnade på ön för att det inte finns plats nån annanstans... Kram Suss

  SvaraRadera
 9. Snyggt och smart med pop-up uttag! Jättefint arrangerat på disken. Vi använder vår bardisk jämt. Till frukost, läxor, framdukning,
  Alla främmande parkerar där först... Skulle inte vilja vara utan den!
  Fixar med trådar och papper.... :) :) Jag är ganska förkyld, men om jag lovar att inte pössa på Dig får jag komma då...?!
  Kram Kate

  SvaraRadera
 10. Vad smart! Och snyggt!!! Visste inte ens om att det fanns såna eluttag!

  Måste vara härligt att ha ett sådan stort kök!!! Lite småavis hihi!

  kram Malin

  SvaraRadera
 11. Vad fiffigt med ett pop- upp- uttag i din fin köksö. Du har så fint överallt. Lamporna var så snygga som du hittade på rean med.
  Kram Susanne

  SvaraRadera
 12. Vilket fint kök du har :)
  Kram

  SvaraRadera
 13. Inspirerande bilder och texter! Jag hittade din blogg idag när jag letar galler till mitt nya kök - vet du vilket galler ni har?Tillverkare och material?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina ord! Vad kul att du lämnade en hälsning. Gallren ovan kyl/frys samt micro kommer från HTH, och följde med vårt kök. Det är något slags aluminum. Vet dock inte vem som tillverkar dem, tyvärr.
   /Maria

   Radera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...