lördag 3 januari 2015

Bilder från vårt uterum

Idag får ni se en drös med bilder från vårt uterum...Börjar med att påtala att det fortfarande är ett pågående bygge, så ingen får för sig något annat ;) 


Egentligen är det faktiskt kanske lite fel att påstå att det är ett uterum? Det är nämligen fullvärdigt isolerade fönsterpartier, ja t o m så att vissa är bättre än de fönster vi har på huset. Och då är de moderna och bra... det händer saker i utvecklingen ;) Även taket är isolerat och golvet är en gjuten betongplatta. Vi ska spackla in golvvärme där under våren. Tills dess har vi lagt ut lite mattor, så det känns skönt under fötterna  ;) 

Men vi väljer ändå att kalla det för uterum, eftersom det är planerat så och vi har två fönsterdörrar ut från huset så det går att sänka värmen där ute och stänga till lite. De öppningsbara partierna kommer ju förstärka känslan av att gå rätt ut i trädgården i sommar också, så då kommer det bli ännu mer "uterum" ;)Den vackra lampan över bordet är en antikvitet som vi fått (låna?) av svärföräldrarna, som inte hade plats för den när de flyttade från hus till lägenhet i stan.  Visst är den vacker? Synd nog vet jag inget om dess historia , mer än att den är köpt i en antikhandel i Falun... tror jag? 

Dagen före julafton köpte vi en kökssoffa att ha här ute. Vi letade runt lite på nätet bland olika möbelvaruhus men även på blocket. Till slut föll valet på den här nytillverkade, i klassisk stil. Ni hittar den här, om ni vill se mer. 


Tycker att den är så fin och det passar så bra med en kökssoffa, eftersom det får plats några i den och det är förvaring i också. I förra uterummet hade vi kökssoffan som står i köket nu. Men den ville jag ju ha kvar i köket ;) 

Mellan fönstren på husets yttervägg har vi gjort en tavelvägg av tavlor, modell plåtskyltar. Det känns så himla mycket "vi" i den där väggen! Galet nöjd!

Under tavelväggen funderar vi på att sätta in en liten kyl, typ "back-bar". (ni kan kolla här, så vet ni vad jag menar). Vi får se hur det blir ;) 
En annan rolig detalj som jag gillar är den där "trofén" i konstgjort material, som sitter mellan glaspartierna ;) Mellan de glaspartierna som vetter rakt ut mot baksidan, där ska vi mura upp en vägg i samma danska grå tegel som vi har bakom vår murspis inne.

Jag är redan galet nöjd med uterummet, trots att det inte är klart än! Vi sitter här ute mycket, nu när vi är lediga. Sen när vi jobbar igen, kanske det inte blir lika mycket?  Bilderna är tagna för en vecka sedan, men man kan tro att det gått längre tid, för tittar man ut nu, är det alldeles grönt ute och julgranen är utslängd ;) Det blev genast att kännas mycket större när granen försvann, den tog lite plats... ;) Där granen stod, funderar vi på att bygga någon form av platsbyggd bänk, förresten. 


Ja, det blev verkligen en drös med bilder från (och info om) vårt uterum idag ;)  Ha en fin lördag!Maria

7 kommentarer:

 1. Jättemysigt du fixat där ute, förstår att ni vill vara där mycket. Tokgillar fönsterdörrarna/skjutdörrarna.
  Tänk till våren/sommaren vilken lycka:)
  Jag plockar bort lite julgrejer allteftersom, men granen är kvar och ljusstakarna.
  Ha en fin helg vännen
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Mysigt redan fast det inte är klart. Jag hade fått massor av konstiga blickar och stön om jag börjat inreda innan det var klart. Du har en förstående man du.. Kraaaaam Pia

  SvaraRadera
 3. Snyggt redan nu, och ännu snyggare när det är klart. Härligt med partier att öppna upp till sommaren. Inga julsaker kvar i 34:an, det är nedplockat nu. Nu väntar vi på vårens inredning... :)
  Önskar Er en riktigt, riktigt skön lördagskväll! Kram Kate

  SvaraRadera
 4. Riktigt snyggt uterum (även om det inte är helt färdigt) kommer bli jättehärligt när det är helt färdigt, skönt att ha ett rum som både är ute och inne hela året om.

  Hoppas ni har en riktigt härlig Lördag

  SvaraRadera
 5. Så himla snyggt uterummet är!! Skulle med vilja ha ett uterum.. Så himla härlgt! Kram

  SvaraRadera
 6. Vad fint ni fått det i uterummet och redan helt inrett, förstår att du var snabb ;) Mysigt att ha våren att se fram emot där i uterummet. Kram Suss

  SvaraRadera
 7. Det kommer bli jätte fint. Mysigt redan nu. Kram Anette

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...