onsdag 30 december 2015

Krönika 2015. Första kvartalet

JANUARI

Jag börjar med den där "hemska" nyårsaftonen 2014 som ju faktiskt gick över i 2015 års första dag. En nyårsafton där vi p g a dålig planering blev "ensamma" hemma jag och Mannen i mitt liv tillsammans med Minstingen (som mest satt vid datorn eller tv´n)  och två hundar varav den större hade superduperhyperångest över smällarna... 

 Nåväl, det var redan glömt dagen efter och vi hoppades på ett nytt fint år.  Januari bjöd på mycket häng i uterummet som invigdes strax innan jul.  

Vi satte en ny tradition att åka till Stockholm första fredagen på året, eftersom vi upprepade just den händelsen från året innan... (2016  är årets första fredag på nyårsdagen och då är det inte mycket affärer som håller öppet, så hur det blir då vet jag inte ;)

Efter jul ch nyår kommer jag alltid in i det där att vilja ha vår. Helst på en gång. Vill gärna hålla på och fixa hemma. Mycket inredningstänk.

Jag hängde upp mig på att TV-rummet där uppe aldrig känts riktigt bra inrednings mässigt... Började fundera på om jag skulle ha lite murrigare färger på kuddar och så.. (Det blev en långdragen historia)

Januaris fredag- och lördagkvällar hemma medförde att jag fick upp ögonen på hur kul det är att blanda drinkar ;) Jag började fundera på om kopparbordet skulle bli ett drinkbord (och det blev det ända till vi köpte vitrinskåpet senare)
Tygnörd som jag är köpte jag hem lite tyger och band. Ögongodis som jag skulle sy en kofta av...slutet  av januari drabbades jag av den första av det som faktiskt kom att bli ganska många infektioner (eller en enda lång?) under vintern... Seg, förkyld och ont i kroppen... Tyckte så synd om mig själv en dag, när Mannen i mitt liv var bortrest till Tyskland, och jag var sjuk och sovit dåligt... Var så  nära att tröstshoppa en viss klänning...


FEBRUARIVi kom iväg på årets första "På-tu-man-hand-helg" jag och Mannen i mitt liv. Bodde på ett av favorithotellen och njöt av utsikten på Himlen. Åt god mat och bara hade det lugnt och mysigt. 


 Mannen i mitt liv köpte den där klänningen till mig... Klänningen som jag suktat efter när jag legat hemma och varit sjuk ;) Det var nog början på min Odd Molly-crush som jag hade ;) Jag sydde koftan, som jag blev så nöjd med och trodde att jag skulle använda mycket på sommaren (vilket jag inte gjorde...)

Så blev jag sjuk igen...... Rejält dålig där i mitten av februari... Sängliggandes med feber. Ganska hög feber till och med.  


Mannen i mitt liv kom hem med blommor "bara sådär" en måndag.  Han skämde visst bort mig rätt bra!?Det blev sportlov och det blev sjukstuga. En positiv sak var ju i alla fall att Mellantjejen klarade av sitt körkort på sportlovet. På första uppkörningen. Och jag fick ett helt fång med "krya-på-dig-
blommor" av Mannen i mitt liv. Mitt i alla sjukdomar började jag längta efter våren! Köpte vårlökar och längtade...


Jag broderade på maskinen, när jag tyckte att jag frisknat till.

Det blev kuddar till vardagsrums-soffan.Även februari bjöd på mysiga stunder i uterummet. Februaris sista dag som också var en lördag då dukade vi upp lite tapas och bara tog vara på livet. Gjorde en Horse´s neck (som blev en favorit) "bara sådär" på eftermiddagen. Bara för att liksom ;) MARS
Vi gick så in i mars... årets första vårmånad om man frågar mig... Den där envisa infektionen hängde också med in i mars. Minns att jag var så trött på att vara sjuk. Bara några friska dagar mellan och så sjuk igen. (I efterhand har jag ju förstått att jag inte lyssnade tillräckligt på kroppen vid första vändan, tillbaka på jobbet för tidigt...) Ville inget annat än att få känna mig H E L T frisk. Vi drog i alla fall iväg upp till Dalarna ett dygn, jag och Mannen i mitt liv. Första gången som vi gjorde det själva utan vare sig en enda unge eller hund ;) Tänkte att lite miljöombyte kunde hjälpa tillfrisknandet på traven...

Icke! Jag fick återvända till TV-soffan igen, jag... Det där Tv-rummet som jag inte var nöjd med dessutom ;)
Köpte i alla fall ett riktigt snyggt tyg, på gamla hemorten. Tänkt till en klänning.

Det blev många filmer och jag lade upp rätt många filmtips åt er under årets första månader ;) (Ni hittar alla under etiketten "Filmtips" btw)


Snittblomorna avlöste varandra. Måste ju ha något att titta på när man är hema och sjuk. Och jag som aldrig brukar vara sjuk länge fick lov att gå till vc för att få ett läkarintyg fr o m åttonde dagen. Jag som har sådan ångest för vårdcentraler och väntrum, blir nästan sjukare av att sitta där, och så får jag för mig att när jag kommer in till doktorn så ska de säga att jag är helt frisk och har inget där att göra... Nej, vårdcentraler är inte min grej!!!


Jag njöt i alla fall av en kopp kaffe på porchen, inlindad i en filt och med solglasögonen på. Lite vårsol och inspiration från inredningstidningen kanske skulle pigga upp? ;)

När jag äntligen kände mig riktigt pigg igen, började jag vårpiffa här hemma. 


Sovrummet fick nya gardiner med inslag av marinblått. Blått var något jag ville plocka in mer av just i sovrummet. 


Vi köpte en ny kamera, något snäpp bättre än den tidigare. (skönt att ha två, då minstingen också gärna fotar och har en med till skolan ibland


En helg tog jag tåget in till Stockholm för att träffa min fina vän M-L. Det blev ett dygn med shopping, fika, bubbel, och massa massa snack om allt möjligt. 
Ett riktigt sånt där "må-bra-dygn" trots att vår middag blev en mindre katastrof... Ingen bra service alls på stället där vi åt. Halvbränd mat som saknade vissa tillbehör för min vän, och en halvstekt hamburgare åt mig, trots att jag bett att få den välstekt... De bättrade på den åt mig och det bjöds på dessert som plåster på såren när vi klagade... Själv åkte jag på jordens magsjuka när jag kom hem... Matförgiftning skulle jag gissa? (Efter det blev jag ännu mera nojig på vad och var jag äter, än vad jag varit innan!)

Så det blev soffläge igen... och en av alla mina soffdagar, fick jag plötsligt syn på det vackra i röran... Vårt hem som halkat efter med städning och fix... Golvet i uterummet som fortfarande bestod av spånskiva och plastmattor...


Men mitt i allt såg jag att det var ganska vackert med det överbelamrade bordet, fyllt av saker som flyttats runt. Tulpaner som gjort sitt... Jag passade på att testa nya kameran och bränna av ett par bilder. 


Påsken närmade sig och jag ville vårpiffa.  Det blev rosa även 2015.Mannen i mitt liv kom hem med en fin receptbok en dag. Till mig. Den kopparfärgade texten inspirerade mig till att köpa kopparfärgade  ägg till påskriset. 

Mannen i mitt liv fortsatte skämma bort mig. Denna gång med nya fina skaldjursbestick. Från Mannerströms, precis som receptboken...


Den sista dagen i mars får jag tyvärr veta att min mamma blivit riktigt riktigt dålig. Det beskedet var något som var oerhört jobbigt, och kanske kändes det ännu värre att bo en bit bort från varandra. (Numera är läget stabilt, men inte helt bra

Ja det var väl första kvartalet av 2015, för mig och mitt liv. Kan väl summeras som den period jag varit som mest sjuk någonsin? Det var kanske inte den bästa början på året? ;)

Nästa kvartal får ni läsa om en annan dag om ni är nyfikna :)Maria

9 kommentarer:

 1. Så fin krönika... Även om det inte alltid börjar så bra, så brukar det ju tack o lov vända :)
  Ett riktigt Gott Nytt år önskar jag dig o de dina <3
  Kram kram Anna

  SvaraRadera
 2. Önskar dig ett Gott Nytt År.
  Kram Kia

  SvaraRadera
 3. Så kul att läsa allas krönikor... Här blir det ingen då datan kraschat
  Jag önskar dig ett riktigt Gott Nytt År och ser fram emot att följa ditt 2016

  Kramar Sandra

  SvaraRadera
 4. Hej vännen. Vilken fin krönika, även om ditt 2015 inte började så bra. Hoppas, hoppas nu det blir precis som du vill 2016. Jag har knåpat ihop sista delen av min krönika i kväll, kommer i morgon. Det tog sin tid kan jag säga:) Men det är roligt, jag fixade Creme Bruleén tills i morgon och kokade tomtegröt till William samtidigt.
  Vet ju inte om du gör ett inlägg i morgon, om inte så önskar jag dig och familjen ett riktigt Gott nytt År.
  Stor kram till dig
  /Maria

  SvaraRadera
 5. Tänk jag minns er Nyårsafton när du väl berättade om den. Hoppas den blir bättre i år!
  Vill önska dig ett Gott Nytt år. Kram Helena

  SvaraRadera
 6. Alltid så roligt att läsa de här krönikorna. Både egna och andras. Så jag ser fram emot din nästa!

  Kram Lena

  SvaraRadera
 7. Härlig krönika, ser verkligen fram emot nästa :)
  Hoppas du/ni haft en underbar jul :)
  Stor kram till dig och Gott Nytt År!
  Jessica

  SvaraRadera
 8. Roligt att få läsa din krönika. Hoppas du klarar dig från baciller nu denna vinter. Men vabruari är ju inte att leka med :-(. Önskar dig ett gott nytt år. Kram Sofia

  SvaraRadera
 9. Gott nytt år fina du kram/Diana

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...