lördag 12 december 2015

Vinterpyntat i Lexington-stil

Vårt kök just nu...

Vinterpyntet detta år fick inslag av rött. Helt plötsligt kände jag för att ta in rött i vinterpyntet. Något jag inte haft just alls på flera år. Men i år kändes det rätt på något vis. I lagom dos. Rött tillsammans med blått. Och vitt så klart.


Faktiskt så var det det där julpyntet som jag fyndade hos Lexington i somras (ja, det är sant! Bästa fynden görs "off-season") som fick mig att vilja ha en skvätt rött denna jul. Blandat med blått och vitt i "Lexington-anda". New England-stilen... 

Så var det ju det där med att få till julgardinerna... Rött, skulle det ju vara. Men inte för rött. Och gärna blått. Det var inte lätt att hitta ett tyg som föll mig i smaken i både rött/vitt/blått... Jag tänkte på de där stjärnformade pepparkaksformarna och så kom jag på det. Jag köpte lite rött tyg med stjärnor på som jag sedan kombinerade med lite blå-vitrutigt tyg. Lite inspirerat av Lexington och den amerikanska flaggan ;)


Nya kuddar var ju så klart ett måste. Letade fram ett passande broderimotiv och programmerade ihop det med en välkomnande text. Klart!

Sydde ett par stycken i lappteknik av gardintygets rester. De andra två kuddarna sydde jag för 4-5 år sedan och de passade ju perfekt till. 

Julstrumporna sydde jag förra året till sovrummet. Då hängde de på fuskspisen. Nu fick de sin plats i köket istället. 


Så värst mycket pynt har jag egentligen inte som går i julens tecken. Lite barr, någon stjärna, ett par röda ljusstakar och fyndade julkulor. Räcker långt.

Godisburken måste så klart fyllas med något gott! Hemgjord kola?
 
De enkla men vackra ljuslyktorna som jag fyndat på NK har fått lite röda bär som pynt.

En liten konstgran finns på plats också. Med pynt i just rött vitt och blått... Så ser det alltså ut i det vinterpyntade köket detta år och det känns helt rätt med lite rött ;)


Maria

4 kommentarer:

 1. Fint Maria och jätte mysigt jul och hemtrevligt på samma gång. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 2. Men så jättefina kuddar du sytt. Du har fått till en härlig Lexingtonkänsla i köket, verkligen snyggt.
  Hoppas lördagen varit som du vill. Vi har tillbringat kvällen i en idrottshall, och Williams lag gick vidare till slutspel i morgon. Så det är upp med tuppen för samling kl 8:10. Slappar nu med ett glas vitt.
  Vi har köpt en kungsgran idag, så den ska jag och sonen klä nästa vecka. Daniel ska till Köpenhamn på måndag och Polen tis-tors. Jag är inte överlycklig om man säger så...
  Ha det gott vännen
  Kramar Maria

  SvaraRadera
 3. Fint! Jag har nog alltid lite rött till jul. Eller förresten, året runt. Vi har ju en del rött i hela huset. Vi har det som accentfärg till det i övrigt vita och brunsvarta huset. Men lite extra rött till jul blir det allt.

  Du får det att låta så lätt när du snor ihop en kudde med x och y! För mig blir det helt stopp i huv'et. Alltså det typ stannar vid att en söm ska sys ihop med en annan, haha. Men du programmerar en text! Men hallå, liksom!

  Kram Lena

  SvaraRadera
 4. Så fint det blev. Jag har haft svårt för rött julpynt i flera år. SAmtidigt som jag tycker att det är så fint hemma hos andra.

  Till advent handlade jag hem lite röda detaljer som jag genast tog bort igen.
  För att sedan komma på att det var duken som var så fin i butiken som var fel hos oss, men nu finns de andra röda sakerna framme. Jag får helt enkelt inte ha så bråttom nästa gång utan stanna upp och försöka se helheten.

  Ha en fin Lucia.
  Kram Kamilla

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...