måndag 13 juli 2020

Stjärnrummet är uppbokat


Vårt hus här på kusten har ganska många rum med sovplatser. På mellanplanet eller typ entréplan (fast vi har vår "huvudingång" på källarplanet, så det är mer det som är entréplan...) har jag och Mannen i mitt liv vårt sovrum. Det minsta sovrummet av alla. 

Vi har ett större sovrum också, ett gästrum, på samma plan och där har jag inrett med blått, rött och vitt i typisk svensk tolkning av New Englandstil med ränder, stjärnor och fyrar.  Jag kallar rummet för "stjärnrummet" när jag av någon anledning förklarar eller berättar om något för Mannen i mitt liv, som berör detta rum.  ;) 


Rummet är rätt rymligt och inrett med en fullstor dubbelsäng, två sängbord och en "avlastningsstol".  Mittemot sängen finns en hel vägg med garderober. 


Gardinerna är mina gamla köksgardiner hemifrån, som jag sytt för ett antal år sedan. Samma med kuddarna på sängen, de har jag sytt till kökssoffan där hemma. Koordinater och text kopplas samman med läget på vårt hus där hemmavid ;) 


Segelbåten i fönstret hade vi haft i vår ägo ganska många år före köpet av kusthuset.  Nu var det liksom givet att den skulle flytta neröver. 

På kroklisten på väggen hänger ett "stilleben", eller jag har i alla fall komponerat ihop några olika dekorationer tillsammans med en spegel. 


Trasmattan i återvunnet jeansmaterial hade jag med mig ner nu. Den är ny, ett fynd från Hemtex. Våra barn har ju egentligen inga "egna" rum utan det får vara flexibelt utifrån hur deras livssituation ser ut. Till exempel så passar detta rum bäst för ett par som inte har små barn som behöver sova med föräldrar,  och det har också blivit så att vår mellandotter, A, och hennes sambo har bott här när de är här.

Och det är precis vad de gör nu. De kom ner till oss precis lagom till middagen igår kväll. 
Så småningom kommer huset fyllas på med fler av våra barn och deras familjer, och till helgen är vi förhoppningsvis fullt hus =) 


Maria4 kommentarer:

 1. Så fint inrett i sovrummet eller stjärnrummet.
  Mysigt att snart ha huset fullt av barn och barnbarn.
  Kram carin

  SvaraRadera
 2. Jättehärligt sovrum. Luftigt och fräscht med det där lilla extra. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 3. Vilket läckert rum med vackra detaljer. Föll handlöst för kuddarna med koordinater ��. Kram Ylva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack! Vad roligt att du gillar! =)
   Kram/Maria

   Radera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...