söndag 26 juli 2020

När man tänker oxfilé men äter korv och njuter av livet!


Vi äter inte mycket kött, jag och Mannen i mitt liv. Till vardags när vi inte har semester äter vi som regel vegetariskt måndag -torsdag. Sen blir det mest att vi äter fisk, och ibland slinker det ju ner en korv med bröd ;) Charkisar är också gott, men annars om vi ska äta "kött" så blir det kyckling. Men någon gång ibland, typ sådär 1-2 gånger per år,  kan vi vi bli sugna på att grilla en bit oxfilé. En sådan dag var det i fredags... 


Här köper vi alltid oxfilé hos den lokala butiken, Kustcharken. Närproducerat! Där har de en massa annt gott inne i butiken och utanför går olika djur och betar i hagar. otroligt mysigt! Och trevlig personal. Det känns liksom bra i hela kroppen att åka dit och handla när man är här. Så vi tog en tur dit och det var det ju flera andra som gjorde när det var fredag och helg... Vi fick ta kölapp utanför butiken och fick inte gå in förrän vårt nummer visades på display. Inga konstigheter alls! Vi stod utanför och botaniserade lite bland de vackra grönsakerna. Valde potatis och lite annat trevligt.  Efter 5-10 minuter var det vår tur att gå in. 



Oxfilé, visst vi ju att vi ville ha, men så ville jag ha några goda ostar också... och när det är ens nummer redan när man kommer in, då kan man ju inte gå runt och fundera på vad man vill ha, det kan jag uppleva lite lätt stressigt... När oxfilén måttades upp så tittade jag lite i ostdisken och valde ut ett par stycken. Jag tyckte nog att prislappen för allt blev aningen låg när vi var klara... Och när vi kom hem konstaterade jag att oxfilén nog var lite i det minsta laget, trots att vi inte är några storätare... ;) 


Vi kom överens om att stoppa den biten i frysen till en framtida pastasås där vi kunde dryga ut den med annat istället och så gick vi på plan B istället för att åka iväg en gång till och köpa mer oxfilé. Plan B innebar Wallenbergare gjorda på lax, som vi brukar köpa i vår grannes butik.  Vi tänkte fortfarande använda det gröna till, som vi köpte. bara att ändra sås-planen ;) 


På eftermiddagen satte vi oss på terrassen i vår lounge och kopplade av. Jag gick in och fixade varsin Hugo-drink åt oss och där blev vi sittande och pratade. Mest om saker vi vill/ska och håller på att göra här i vårt hus. Vi har ju rivit ut "Bistro-köket" och vi håller på med renovering av entrén på källarplan.  Vi satt där länge och pratade inredning och renovering. Mannen i mitt liv kanske inte direkt räknar inredning som sitt intresse, som jag gör... men han är ändå med och har idéer och tycker till om saker och han vill ju också att det ska vara snyggt i våra hus. 

Vi kom in på det där med att byta ut köket i framtiden, alltså "master kitchen" på mellanplan (ja, det fanns ju kök på alla tre plan i huset, men nu är källarens borta), och tänker oss en större renovering där vi anlitar en firma. Så det pratade vi mycket om, vi byggde upp köket i våra huvuden, och jag tror att bilden är rätt lika ;) 


Rätt vad det var hade klockan blivit vid 20-tiden och det var kanske dags att börja förbereda för den där maten... Vi tittade på varandra och frågade nästan samtidigt båda två -"Är du hungrig? Blixtsnabbt bestämde vi oss för att göra det enkelt för oss, eftersom ingen av oss egentligen var speciellt hungrig (Prosecco, som det var i drinken, mättar det också ;) ), så vi slängde på några korvar och småtomater på grillen. 

Så kan det bli. När man först tänker sig att äta oxfilé och det hela slutar med  lite korv. Men det är ju så himla skönt att kunna vara lite spontan och bara göra som man vill... Bara oss själva att ta hänsyn till, det gör inget om maten blir sen... 


När vi hade ätit gick vi in och satte oss vid TV´n för att se det sista av Karl Fredrik på Österlen... Vi hade plockat fram ostarna som vi köpte på Kustcharken och till det drack vi lite rött från Terreno, som vi hittade i vinkällaren, det vill säga vår matkällare som fått bli vinkällare.  Att sitta så där med den man älskar, inspireras av ett mysigt program, smida planer kring både det ena och det andra... Underbart! 

Jag tokgillar det här livet... Njuter fullt ut av det!  Och på tal om ingenting, så grillade vi och åt den där Wallenbergaren igår kväll. Magiskt gott blev det med de "på-grillen-wokade" grönsakerna till!  



Maria

5 kommentarer:

 1. Jag äter nästan aldrig bitar kött, däremot gillar jag korv och ostar. Mestadels vegetariskt till middag, men körv ä gött.
  Ni ser ut att ha det riktigt härligt, njut!

  SvaraRadera
 2. Härligt när man "tager vad man haver" i matväg...det enkla kan vara det godaste! Som korv med bröd :)
  Karl-Fredrik var ett underbart program och jag hoppas fler avsnitt kommer!!
  Söndag igen, tiden rullar på...
  Sommarkram från Titti

  SvaraRadera
 3. Så kan det bli ibland, men bara man blir mätt och belåten så spelar det ju ingen roll.
  Här ska vi grilla kött idag. Vi har pratat om grillat sedan i fredags men inte hunnit med.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 4. Vi var hos Karl Fredrik på Österlen i onsdags. Så mysigt, han hejade så glatt på oss:).
  Åh oxfilé, så himla gott. Jag äter en hel del kött, men bara från gårdar runtomkring här i Halland (och Kustcharken förstås).
  Nu blir det snart köttfärsås här med nötfärs från Tjolöholms Gård.
  Ha fortsatt sköna dagar. Och ha en mysig kväll vad ni nu ska göra för trevligt :)
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Haha, så kan det gå. Men det verkar ju ha blivit toppen det också!

  Ha en fin start på veckan!

  Kram Lena

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...