tisdag 21 juli 2020

De där morgnarna innan allt vaknar till liv...


Morgnarna på denna ö... helt magiskt underbart att ta en promenad innan hela ön har vaknat till liv. Det är verkligen som balsam för själen! 


Det är lugnt, tyst och stilla. Man ser många som är ute och motionerar. Både joggar och promenerar.  Med eller utan hundar. Med eller utan gångstavar. Med eller utan sällskap. 


Idag gick jag mera upp på öns mitt, och jag är lika fascinerad varje gång över att kunna se havet nästan var man än går. Finns så många trevliga rundor att gå. 


Jag går gärna på gatorna bland husen och smygkikar lite i trädgårdarna och på husdetaljer.  Kanske kan man finna någon inspiration.  Det finns så många fina hus runtomkring. Både väl underhållna hus och hus som sett sina bästa dagar men som skulle vara superfina om de fick lite kärlek och omvårdnad. 


Galet mysigt att gå runt lite på de olika gatorna, lite hit och dit, upp och ned istället för att ta raka vägen fram bara. 


Jag gick förbi den vackra kyrkan och fortsatte bortåt och tog en avstickare ut på klipporna för att verkligen se det öppna havet. 


Detta karga landskap, så vackert!  Men jag tror nog att om jag bodde här permanent på riktigt, året om... då hade jag nog saknat alla de vackra höstfärgerna som lövträden erbjuder. Finns inte mycket av den varan här...


Badstranden låg ännu öde vid 8-tiden imorse. Ingen aning om hur det ser ut på dagarna, då jag inte är någon strandmänniska ;) 


Jag passade på att ta några foton på smyghålet, från ovansidan. 


Där vi åkte igenom med båten igår. Det är rätt trångt alltså...


Och inte är det rak väg igenom heller... man får vara observant så man inte kör ihop med någon från andra hållet, det är inte enkelriktat. Det finns en spegel under bron som man får ta till hjälp att se. 


Även Smögenbryggan ligger öde på morgnarna.  Eller helt öde är den ju inte. Man möter en och annan motionär eller flanör. Många hälsar när man möts. 


Kommunen har också folk ute tidigt på morgnarna. Bryggan behöver städas efter de som skräpat ner dagen innan. Ja, för tyvärr skräpas det ner en del med fimpar, tomma burkar och flaskor och annat äckligt. 


En och annan "båtcampare" (om man nu får kalla båtfolket för campare?) har vaknat till liv och man ser någon som kommer med handduken över armen och har kanske varit och duschat.  På någon annan båt hänger badlakan på tork över relingen och en och annan sitter med en kaffekopp och kanske njuter av lugnet innan stormen, precis som jag...


Det är så himla skönt att börja dagen med en sådan här promenad. Att kunna ta in den härliga miljön innan det blir för mycket folk... Maria

6 kommentarer:

 1. Vilken härlig promenad att flanera runt lite utan mål.
  Alltid skoj att gå runt och kika hur andra tänkt till i sina trädgårdar eller med deras hus.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Jag förstår exakt vad du menar. Tidiga mornar är bästa tiden för promenader. Så mycket fint man kan uppleva då utan trängsel. Härliga bilder som vanligt från dig. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 3. Smögen är så mysig, igår var vi ju där, men vi hade egentligen inte Smögen som mål utan tittade på en bil på Orust, och då blev det en tur både till Fjällbacka och Smögen. Tyvärr var det så mycket folk på Smögen så vi gick fram till "bryggan" men vände där då det blev alldeles för trångt enligt oss i dessa coronatider. Bara att acceptera och söka sig till lite ensligare ställen. Blev en härlig tripp med övernattning på Thorskogs slott som jag verkligen kan rekommendera! Kram/MariaG

  SvaraRadera
 4. Riktigt skön promenad! Själv ligger jag och drar mig i sängen. Ska snart iväg till affären för mamma har bjudit in sig på förmiddagsfika idag
  Kram Kajsa

  SvaraRadera
 5. Wow så vacker natur o mysiga vägar att gå promenad på, älskar att "kika" på andras hus o gårdar . Få lite inspo . Ha en fin Onsdag //Christina

  SvaraRadera
 6. Jamen visst är det härligt att se en "stad" vakna. När jag är ute och reser brukar jag ofta ta en löptur tidigt. Älskar känslan!

  Kram Lena

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...