onsdag 29 juli 2020

Blå uppdatering i ett beige sovrum.Ett av våra sovrum här i Wikers Bohus, har fått gå under benämningen "det beige sovrummet". Just för att det fick gardiner, kuddar och sängöverkast i färgen beige. När vi flyttade in i det här huset så hade jag rea-fyndat en hel del inredningsdetaljer, men även plockat mycket från gömmorna hemma. 

Ganska så snart fick jag hyfsat till de flesta rummen så det kändes trevligt och ombonat.  Under de snart tre åren som gått, så har vi alltid haft grejer med oss hit. Nyinköpta saker eller saker som jag plockat hemifrån.  Rummen har kompletterats och i vissa fall även gjorts om lite. 


Från början gjorde vi ett medvetet val att inreda huset med inte alltför mycket sommarkänsla. Vi visste att vi skulle åka hit på helger under hela året. Det blev lite mera grått, beige och brunt istället för vitt och blått... Lite varmare toner helt enkelt. 

Nu sedan vi skaffat fjällhuset, som ju är inrett som ett typiskt murrigt fjällhus, så vill vi betona kustkänslan i detta hus, och det får kännas lite somrigare. Det är ganska lätt, mera blått helt enkelt! 


I det där beige sovrummet (som fortfarande får ha beige kvar) har jag plockat bort de beige-svarta hemsydda kuddarna och lagt dit en avlång kudde i randigt blå/beige och en blå kudde som kanske inte syns så bra där i kuddhögen. De två beige kuddarna med karta på, de har jag behållt. 


Superbilliga plädar i blått har ersatt de beige-svartrandiga som jag hade köpt från början. 
Tillfälligt har jag ställt in en av rottingfåtöljerna som från början köptes till källar-rummet, men sedan förra sommaren stått uppe i vårt helt ofärdiga vardagsrum. Vår "havssal", där vi faktiskt har havsutsikt, om än inte enorm... så ser man havet i alla fall...  Man kan se lite, lite  av en havsvik genom detta sovrumsfönster också ;) 


Vi var ju en sväng till Uddevalla igår, och bland annat var vi på ikea och köpte en vit sängkappa och ett vitt sängöverkast.  Det blev genast mycket, mycket ljusare och trevligare!  Det beige överkastet hade en beige ton som gjorde det nästan lite rosa tillsammans med kuddarna med kartan som då blev gula istället. De harmonierade inte riktigt ihop. 


Tavlorna som nu bara står på sänggaveln ska sättas upp ovanför sängen. De tavlorna har jag tagit från hallen på mellanplan, där jag ska sätta upp en spegel istället, när vi tapetserat den väggen...  Som sagt, så håller vi på lite här och där med mindre eller större uppdateringar. 

Den kanske största skillnaden här i det beige rummet, det blev nog mattan som vi lade under sängen. Från början låg där vid fotänden, en beige matta ca 80x150 cm, som denna sommar sedan utökades med en till likadan så den blev 3 meter lång ;) Den här mattan är 3x2 meter och blev riktigt bra att placera så här. Den har legat i källarrummet tills igår, då det rummet fick en ny matta... lite uppdateringar där med, med andra ord... 


Det är riktigt kul att piffa och fixa! Just denna sommar passar det ju himla bra att hålla på med det också. Vi har hållit oss hemma mycket, för att undvika stora folkmassor och så har ju inte vädret varit på topp hela tiden heller direkt... Idag har vi regn och 12-13 grader... 
Perfekt för att mysa och pyssla inne, även om vi gärna vill ha sol och värme förstås...Maria

3 kommentarer:

 1. Snyggt med marinblått till beige. Mattan blev ju kanon där. Jag hittade mitt beigea virkade överkast som mormor gjort. Kanske man skulle våga sig på ett byte. Tack för inspirationen. Kram Pia

  SvaraRadera
 2. Blev kanonfint med den nya mattan i rummet.
  Jag skulle gärna leverera lite värme till er. För nu har vi varmt här.
  Idag var det +39 grader när vi lossade en trailer.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. Blått är alltid flott, tycker jag i alla fall.
  Kommer att bli fint med tavlor över sängen.
  Ha det skönt i underbara Bohuslän!

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...