onsdag 1 juli 2020

Som ett lämmeltåg och en final på Tisdagsfika


Jo men visst ser det nästan ut som ett Lämmeltåg, när hela min familj vandrar ut på klipporna för att äta tårta.  Jo men det är väl hur självklart som helst att släpa med sig två tårtkupor ut i klippterrängen när det är Midsommarafton!?  Bara för att man kan.Det tar alltså bara 5-10 minuter för oss att gå dit, där vi är på bilden. (De två sista bilderna är tagna av ena dottern) Tiden beror på vad man har på fötterna och hur långt man ska gå förstås. Man kan ju gå ännu längre ut om man vill, men så där räcker finfint. Att sitta där på klipporna och äta tårta en midsommarafton... det måste räknas som lyx... 

Tårta åt vi igår också. Här hemma. Prinsesstårta, fast inte hemmagjord. När vi satt och åt prinsesstårta på NK i söndags förmiddag, kom Mannen i mitt liv på att vi skulle bjuda hem alla barnen och deras familjer på Tisdagsfika denna vecka. Denna vecka är ju den sista veckan vi har hemmaboende barn...  På fredag flyttar W ut och blir sambo med sin pojkvän. Vi har ju haft en tradition sedan 1997 om jag inte minns fel (brukar ha rätt bra koll på årtal och händelser) att ha "kvällsfika" eller "tisdagsfika". Ja, det startade en tisdag med en hembakt citronpaj.  Med marängtäcke om jag minns rätt... många år sedan nu. Vi fikade tillsammans och tittade på Äntligen hemma på TV, och det blev en tradition som höll i sig i många, många år. Oftast på tisdagar, men ibland onsdag eller torsdag beroende på hur vardagen sett ut. 

I takt med att barnen flyttat hemifrån så har dessa fika-kvällar glesats ut och det har inte varit en gång i veckan de senaste typ 5-6 åren. Men ganska ofta har vi faktiskt kört Tisdagsfika, vi som bott kvar i huset. Så igår körde vi som en final på Tisdagsfika-traditionen.  Alla samlade utom vår mäklarstuderande svärson som hade skoluppgifter han behövde prioritera. 

Så nu har Tisdagsfika som tradition gått till historien, men det betyder ju inte att det aldrig kommer hända igen. Vi samlas ju emellanåt hela familjen, och det kan ju hända att vi råkar fika tillsammans en tisdagkväll någon gång ;) 
Maria4 kommentarer:

 1. Det är inte lätt att hålla en tradition vid liv när familjerna växer och den ska vara en gång i veckan.
  Men en fin sådan så länge som den varade och fika kan man göra lite när som fast inte alla samtidigt.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Vilken fin bild med alla samlade på klippan för att fika , som en Carl larsson tavla nästan :)) //Christina

  SvaraRadera
 3. Ser fantastiskt ut och vilka härliga bilder kram

  SvaraRadera
 4. Underbart med klippor och hav! Oh, vad jag längtar efter det!
  Ser så trevligt ut!
  Ha det bra!

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...