onsdag 22 juli 2020

Reflekterande och meditativtImorse när jag skulle ge mig ut på min morgonrunda, min powerwalk, så stod jag här hemma på infarten och funderade en kort stund på vart jag skulle gå. Vilken runda det skulle bli idag...


Jag bestämde mig för att det fick bli en vända ut på Sandön. Jag har inte tagit den rundan någon morgon på hela tiden vi varit här denna gången.  Efter flera rundor bland alla hus, sjöbodar och på Smögenbryggan var det dags att se något annat.


Sandön är som en halvö som hänger ihop med ön Smögen. Den sträcker sig som en lång "tarm" ut i vattnet och den är väldigt kal och stenig.  Otroligt vacker natur! 


Man passerar först förbi kyrkogården och strax därefter börjar gångbanan ut på Sandön.  Nedanför ligger den stora badplatsen.  Den var öde så när som på några som yogade eller om de bara stretchade där på gräset. På denna slinga ut på Sandön möter man verkligen många morgonmotionärer. Gångbanan är bitvis ganska smal, så man får kliva åt sidan ut i gräskanten eller knata ut på klipporna på sidan om emellanåt. Men det gör inget, det är bara rogivande att småskutta ut på klipporna.


Hela den där promenaden är förresten otroligt rogivande i sig! Det är lite lustigt hur hjärnan fungerar... när jag gått bland husen här på ön, då har jag kikat på husdetaljer och växter i trädgårdarna... inredningshjärnan har kopplats på... men när jag går på Sandön i den orörda naturen, då är tankarna av en helt annan typ. Då är det mer reflekterande och meditativa tankar som går...  eller så tänker jag inte alls... 


Jag njuter verkligen av lugnet och stannar till här och där för att fota. Hoppar åt sidan ett par gånger för att släppa fram en mötande joggare... På några platser finns sittbänkar utställda om man vill stanna och vila benen, eller bara sätta sig och titta på utsikten.  Jag fick med två av dem på bild, men när jag skulle fota en annan, så stannade en mötande äldre farbror med två små hundar precis till strax före bänken för att låta mig passera förbi, och då ville jag inte krångla till det med att sätta mig på huk och fota bänken bakifrån så att han skulle behöva hålla sina hundar sittande längre än nödvändigt innan han lät dem gå igen. 


Ja, hundarna gick faktiskt lösa fastän man inte får ha hundar löst... Vi hälsade godmorgon på varandra jag och farbrorn och jag nämnde inget om hans lösa hundar.  Han hade stenkoll och full pli på dem och de brydde sig knappast om mig. Dessutom bor han på ön, vi ser honom ute med sina vovvar varje gång vi är här. Vem är jag då som "badgäst" att komma och kritisera honom på "hans" ö ;)När jag kom tillbaka till badplatsen var det några som var i och badade och framme på ställplatsen/parkeringen för husbilar började camparna vakna till liv och satt ute i sina campingstolar med både kaffe och cigarett i handen... hur man nu vill starta sin dag med en cigarett..??? Kaffe kan jag förstå... 
När jag kom hem var jag också kaffesugen, men mest knorrade magen efter sin havregrynsgröt. Så gott att sätta sig ute på terrassen i solen med den och samtidigt småprata lite med sina barn och barnbarn. 


Kaffe blev det också och sedan blev det att vinka hejdå till Lillprinsessan och hennes föräldrar som åkte hemåt idag.


Det blir allt tommare och tystare här i vårt hus... 


Maria

8 kommentarer:

 1. Vilken fin slinga att ta sin morgonpromenad på.
  Har man full koll och bra lydnad på sin hund/hundar så är det väl inga problem. Men är det koppeltvång så är det ju det för alla. Men förstår att du inte sa till, för det hade inte jag heller gjort.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Så himla underbart det låter. Precis så där med tankarna är det för mig också. Jag har sagt det flera gånger att det är konstigt, när jag är ute i naturen så tänker jag oftast inte på nåt alls. I andra sammanhang så tänker jag konstant på "nästa steg" typ, vad man ska äta, semestern som ska planeras eller nåt annat som borde fixas.

  Och förresten, som svar på din kommentar. Japp, det stämmer. Det jag berättade om i vintras... det är på g nu... :-)

  Kram Lena

  SvaraRadera
 3. ohh galet fint, så ljuvliga bilder

  SvaraRadera
 4. Härlig morgonpromenad, ni har det så otroligt fint runt er. Saknar västkusten när jag inte är där, det är som ett andra hem för jag känner mig hemma.
  Tänkte på dig igår och på bilden din man tog i din fina gröna klänning. Var på Lindex igår och såg den i mindre uppblåst version, supersnygg! Kom på mig att gå och små le
  Kram Kajsa

  SvaraRadera
 5. Underbart att få vandra runt bland klippor. Det där med lösa hundar, vi var med om en sak på en badstrand. När vi kommenterade att man inte får ha hundar lösa så svarade mannen... Men jag bor ju här. Man kanske har någon typ av rätt då kanske. Ha Ha! Ha det fint Maria och njut av havsluften. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 6. Vilken härlig morgonrunda kramis

  SvaraRadera
 7. Vilket härligt ställe att promenera på ����
  Jag fungerar också så där, promenader i naturen blir meditativa medan tankarna snurrar i bebyggelse ��

  SvaraRadera
 8. Hoppas vi kan promenera tillsammans med våra vovvar snart <3
  Kram Maria

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...