lördag 4 juli 2020

Hugo och foliefisken



Dagens rubrik låter nästan som titeln på en barnbok. Tycker i alla fall hon som jobbat med barn "hela sitt liv".  Men jag tänkte bara slå två flugor i en smäll med ett drinktips och ett enkelt tips på att laga till fisk. Nej, det ska heller inte handla om att göra en fisk av folie, alltså inget "förskolepyssel" som jag tänkte tipsa er om så här på lördagen ;) 

För att inte röra till det något mer för er, så börjar jag med drinktipset. 
Om ni som jag gillar bubbel och fräscha sommardrinkar av lättare slag, så kommer ni säkert gilla drinken Hugo.  Det är väl ingen jättenyhet, men säkert är det någon som inte är bekant med Hugo?  




Till ett glas behövs:

2 cl koncentrerad flädersaft
15 cl  väl kyld prosecco (eller annat mousserande vin, med eller utan alkohol) 
2 cl citronjuice (färskpressad eller på flaska)
6- 8 myntablad 
Is 
Lime eller citron. 

Gör så här:

Lägg myntabladen i botten på ett glas. Häll i citronjuicen. Muddla lite lätt juicen tillsammans med bladen. Lägg i några isbitar och häll i flädersaften. Fyll upp med Prosecco eller annat mousserande vin.  Rör om och garnera med klyftor eller skivor av lime eller citron.

Lätt som en plätt och riktigt gott och svalkande.  Och snackset i glasskålen är inte grisöron som man ger hundar, som W först trodde, nej det är någon färdigköpt variant av minitwisters av smördeg, typ... 


Då hoppar vi över till foliefisken. Eller rättare sagt fisk i folie... 


Nästan lika plättlätt som att göra en Hugo, är det att grilla lax i folie ;)

Jag har använt portionsbitar utan skinn. Jag lägger dem på en bit grillfolie som jag smort lite med olja eller smör och rapsolja, som i detta fall.  Sen saltar jag med flingsalt och kryddar med chiliflakes eller citronpeppar och lägger på en skiva lime eller citron på laxen innan jag nyper ihop folien till ett paket. 




Sen är det bara att lägga foliepaketen på grillen.  Hur länge den behöver ligga på grillen beror ju på hur varmt man har och hur tjocka bitarna är. Jag passade också på att slänga sparris på grillen som tillbehör och så gjorde jag även folieknyten med skivad färskpotatis och sockerärter kryddade med örtsalt och lite svartpeppar. 



Den här gången gjorde jag det enklast möjligt för mig och serverade en smaksatt creme fraiche till som sås.  Enkel och god sommarmat. Med en Hugo som fördrink så blir lördagen lite extra festlig, eller hur!?



Maria


8 kommentarer:

  1. Så gott och sommarfräscht det ser ut. Måste komma över min aversion för mynta( får tandkrämskänsla) alternativt skippa myntan för prosecco och flädersaft låter gott och somrigt. Tack för ett spännande sommartips. Kram Ylva H

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blir säkert lika gott utan mynta! :)
      Kram/Maria

      Radera
  2. Tyckte också att det kunde ha varit titeln till en barnbok, din rubrik 😀.
    Visste inte att den drinken hette Hugo, men har druckit den. Här vet jag inte om det går att få tag i flädersaft. Kanske på Skandinaviska butiken.
    Ha en fin lördag.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  3. Gillade också titeln på inlägget, kunde absolut passat till en barnbok. Mums så gott både fisken och drinken lät. Kram Eva

    SvaraRadera
  4. Men åh, har hon flyttat ut nu. Så vemodigt men ändå är det ju "som det ska vara:)".
    Jag hoppas William vill bo hemma ett bra tag till, han har ju sitt penthouse på tredje våningen:).
    Tack för drinktipset, den har jag aldrig smakat. Låter gott.
    Lax i folie grillar vi ibland, men det sista har det blivit fiskspett direkt på grillen utan folie.
    Ha en fin lördag
    Kram Maria

    SvaraRadera
  5. Den drinken har jag aldrig druckit , låter jättegod. Vi grillar ofta lax i folie. Smaksatt creme fraiche är inte alls dumt , gott o enkelt. //Christina.

    SvaraRadera
  6. En Hugo får det bli nästa helg. Har päronmynta i trädgården. Kanske lite lax på grillen också. Jag blev riktigt sugen på det nu. Ha det så härligt i fjällvärlden. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  7. Haha, ja precis vad jag tänkte när jag läste rubriken :-)

    Har hört talas om drinken och den låter god. Tyvärr är jag ju allergisk mot citron och lime så just den funkar inte för mig. Men det lät ju gott med Prosecco så jag kanske kan testa med apelsinjuice. Hmm. Kanske funkar, om det inte skär sig.

    Ungefär så där brukar vi göra med grillad lax också. Så gott och fräscht. Enkelt men ändå lyxigt på nåt sätt.

    Kram Lena

    SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...