måndag 27 juli 2020

När man lunchar hos Tant Anton igen
Förra svängen vi var här nere, då när det var 50:årsdag och midsommar, ni kanske minns...?  Kanhända kanske kan ni eventuellt också minnas att vi trodde att vi hade hittat en helt nyöppnad krog på Strandpromenaden i Kungshamn...? 


Nä, jag kan faktiskt gott förstå att ni inte har det i minnet. Inlägget finns här om ni vill läsa om det.  Och faktiskt var det ju så att den där krogen inte heller var så där alldeles nyöppnad... nä, den öppnade visst redan 2019...


Anyway, vi tyckte ju den där krogen var så himla mysig och maten vi åt var ju supergod och vi kände ju redan då att vi gärna ville testa någon av taco-rätterna. Så vi hade ju med den här krogen på vår "semester check-list". Vi har ju några saker som vi vill hinna med att göra innan det är dags att åka hem igen. 


I lördags hade jag ett ärende till Kungshamn. Jag hade fått paket att hämta ut hos Pressbyrån, som finns där vid torget vid hamnen. Det är alltid skönast att slippa köra bil i de här små byarna sommartid, tycker jag. Trångt och det är inte gjort för så mycket bilar som det är under högsäsong ;) Så jag hade bestämt mig för att ta en promenad bort dit och hämta ut det.  


Jag "lockade" Mannen i mitt liv att följa med, med att säga att vi kunde passa på att ta en kaffe eller så... när vi ändå var ute och gick. Det kan ju också vara så att jag hade den här Tant Anton lite i tanken redan från början... ;) 

Vi tog promenaden över Smögenbron och där var det så blåsig så jag var tvungen att hålla i kjolen för att inte visa upp småbyxorna inunder ;)  Sen tog vi trätrapporna ner och svängde mot Kungshamn. 


Vi passerade Tant Anton och det såg väldigt lugnt ut fast klockan måste ha passerat 12 och det var lördag.


Jag hämtade ut mitt paket och ärendet var därmed avklarat. Jag frågade Mannen i mitt liv om vi skulle passa på att kolla om vi kunde ta en lunch borta på Tant Anton. ja, jag försökte få det att låta som att jag precis kom på idén, så där spontant ;) 


Han var med på noterna, och jag hade inte trott något annat heller. Jag känner min älskade man ganska väl vid det här laget!  ❤️ Så vi gick bort dit och kollade om det fanns plats. Det var ganska fullt på entréplanet, utomhus var det alldeles tomt, men vi fick faktiskt sitta på övervåningen och slapp sitta ute i blåsten. 

När vi placerades vid ett av de bästa fönsterborden, så var vi de första att få sittplatser i denna "salong" och jag kunde gå loss med kameran lite över den mysiga inredningen. 
Ja, jag är riktigt nördig när det gäller inredning, har alltid det sinnet påkopplat på max! Jag skulle inte vilja ha något av mina hus inredda så här, men jag gillar stilen ändå! Så där franskt chic-bohemiskt. Strax efter oss kom ett sällskap med två barnfamiljer och jag hörde nog jag att inredningen diskuterades även hos dem. 

En av männen tyckte att denna stil var "shabby-chic", men shabby-chic är något annat tycker nog jag. Det där skavda vita som var så poppis i början på 2000-talet, det är vad jag kallar shabby-chic och det har jag aldrig gillat riktigt. 


I alla fall så tyckte jag att de lyckats riktigt bra med inredningen, att blanda en massa ganska olika saker och i många olika färger, men ändå fått ihop det harmoniskt. Det såg ut som att det kunde vara ett helt gäng återbrukade saker från nu och då.  Riktigt läckert! 

Ja, jag går liksom igång lite på såna här mysiga restauranger och krogar... Alltid får man någon liten ny idé eller en öppning till en annan idé. Ja, men maten då? Ja maten, ja... det var ju därför vi var där, inte för att titta på inredningen... eller.... ;)  Denna gången tog vi en räk-taco. 

Och såå god den var! Mmm... rikligt med räkor. Gurksalsa, picklad rödlök och en koriander/jalapenokräm som hade lagom sting. Serverat i ett mjukt bröd nästan lite åt smördegshållet, så där lite frasigt.... Allt ihop toppades med nacho-crunch. Mmm... måste nog testa att göra något liknande hemma någon gång.  Fast det kanske inte blir samma sak, när man inte sitter i samma miljö... den här lunchen var en riktig hit. Underbar utsikt och så lite lunch-vin... lyxigt utan att vara på "lyxkrog" det är det bästa! 


Under tiden som vi satt där fylldes det på och det var fullt när vi gick därifrån. Fullt men ändå inte trångt eftersom det var plats mellan borden. Eller nej, det var faktiskt inga som satt i soffhörnan, den var nog inte så bekväm att sitta och äta i ;)

 Men det var fullt på uteserveringen också såg vi när vi kom ut. Där satt folk med filtar som ju är ett måste på svenska uteserveringar... 


Så om ni skulle ha vägarna förbi här nere på Smögen/Kungshamn så kan jag verkligen rekommendera Tant Anton. Vi har bara testat lunch, men de har både middagsmeny och takeaway. 

Och nix... jag är naturligtvis inte sponsrad på något sätt, utan vill bara dela med mig av tips efter egna erfarenheter. Maria

3 kommentarer:

 1. Kul att få följa med på en rundvandring på ett läckert ställe som dessutom serverar en massa godsaker också.
  Jag gillar dessa stilar med en salig blandning av allt fast det inte ser rörigt ut utan bara läckert.
  Vi har en väninna i Sverige som har denna inredningsstil och man hittar små uppslag varenda gång man är där.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Mysigt ställe , lite rörigt för att jag skulle vilja ha så hemma , maten såg smarrig ut . //Christina

  SvaraRadera
 3. Ja, det var verkligen ett udda ställe. Himla läckert! Men shabby shit, näe! Det skulle jag också säga är vitt och avskavt.

  Kram Lena

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...