tisdag 14 juli 2020

När det regnar på kusten
Igår kväll började det att regna och det gör det än... med några få korta stunders uppehåll. 
Det kanske låter konstigt, men kusten är vacker trots regn... dock kanske det inte är lika kul och trevligt att göra saker utomhus....


... som att hänga i loungen till exempel...


Vad gör man när det regnar då? Förutom att man som jag kom på att jag skulle ta en liten tur med mobilkameran i trädgården.  Myntan, den gigantiska där i krukan, den hade vi med oss hemifrån. Den knökade vi in i bilen bland all annan packning. Kunde ju inte låta den gå till spillo hemma ;) 


Planteringen på glasbordet är faktiskt från förra året. Den har stått genom hela vintern och nu har det vuxit ut en lång "stjälk" på en av växterna. 


Där uppe på soldäcket där däckstolarna står... där satt jag igår och drack morgonkaffe i solen, efter min halvtimmes powerwalk... det gjorde jag inte imorse. 


Vår lilla trädgård är översållad av gräslök på baksidan. Den har blommat över nu. 


När det regnar kan man ju passa på att fortsätta renoveringsarbetet inomhus! Det är ju ett ypperligt tillfälle! 

 Och det är precis vad han gör idag, Mannen i mitt liv. Vi drog ju igång med vår hall i "källaren" förra gången vi var här. Vi (läs Mannen i mitt liv) lade in nytt golv. Ett i svart ton istället för det bokmönstrade golvet som ligger i hela källaren.  


Även de allra flesta av pärlspontsskivorna sattes upp förra gången och nu håller Mannen i mitt liv på att sätta upp gipsskivor på väggen ovanför pärlsponten.  Gipsskivorna ska tapetseras med en blå-vitmönstrad tapet. 


Igår kunde jag inte hålla mig längre! Jag var bara tvungen att lägga på de nya jeansmattorna och se resultatet!  SÅ galet snyggt! Jag tog några få bilder på den här hallen innan vi drog igång renoveringen och när vi är klara så ska ni få se skillnaden... Det blir en helt ny hall! 


Elementet ska få sig ett elementskydd av något slag, hyllan ska målas vit eller laseras i svart som trappstegen också ska göras.  Jag ska även fixa några nya krokar till väggen. Det satt kroklister lite här och där och jag gillar inte alla fullt ut...  Har hittat ett par passande i en butik här nere, som jag ska köpa. Skulle man vilja gå ut i regnet så finns ju kläder för det med ;) Och gå ut i regnet, det är precis vad jag ska göra nu. Jag ska gå bort till min grannes butik och beställa några kilo räkor eller "reger" som man uttalar det här nere ;) Maria

7 kommentarer:

 1. Här har det också kommit en liten skur idag. Och vi har också köpt räkor. Inte hos grannen utan i mataffären 😉.
  Det ser jättefint ut ert nysatta golv.
  Ha en fortsatt bra dag nu.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Jag gillar verkligen trädgården med berget och klippor blandat med växterna. Underbart fint. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 3. Vilken fin trädgård ni har , kul att se hur er hall blir när den blir klar, regniga dagar är ju perfekt för renovering mm.

  SvaraRadera
 4. Vad mysigt ni har det... trots regnet. Håller tummarna för att solen snart kommer tillbaka. Och vad mysigt när ni alla i familjen samlas. Det är så härligt när alla droppar in en efter en, eller hur? Det bästa! Massor av kramar från Gotland //Tina

  SvaraRadera
 5. Mannen renoverar och du inreder verkar vara ett vinnande koncept :) krami Diana

  SvaraRadera
 6. Det hpr ju i gen nöd på er i regnet, själv har vi haft en riktig varm och solig söndag med grillmat och poolhäng.Måste säg...när jag gjorde banan colada blev jag inte imponerad. Idag fick msnnen dom är gammal bartender gör en till mig och den....eller röttaresagt de var supergoda. Dock föredrar jag den gamla vanlig pinacoladan lite bättre
  Kram Kajsa

  SvaraRadera
 7. Perfekt med lite inomhuspyssel emellanåt också. Även om det ser vackert ut trots regn.

  Kram Lena

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...