torsdag 16 juli 2020

Brygglunch


Äntligen lite sol och värme! Det har varit några dagar med lite sämre väder.  Regn, blåst  och ganska kallt. Men idag är det sol och blå himmel. Knappt någon vind och runt 20 grader i skuggan. Som gjort för en brygglunch med andra ord! Nu har vi ju dessvärre ingen egen brygga så vi gick till Feldt´s brygga istället.  Jag, Mannen i mitt liv och ungdomarna. 


Feldt´s brygga är en fisk och skaldjursrestaurang som ligger precis på fastlandet.  Så vi gick över Smögenbron som är drygt 400 meter lång och 35 meter hög, och tog trätrapporna ner. 


Det är en mäktig utsikt man har från bron. Man ser både Smögen och Kungshamn, och man ser även Hållö fyr långt bort. Men inte just på dessa bilder, då hade jag nog behövt stå på andra sidan av vägen. Det var en hel del båtar ute på havet. Perfekt väder för att åka båt. 


Trätrapporna har 154 steg och är ju lika hög som bron. Trätrapporna är en sådan där turistplats. Det finns en parkering intill och nästan alltid står där några bilar och folk står och fotar, fikar går uppför eller nerför trapporna.  En del kör dessa trappor som träningspass. När man kommer ner från trapporna så ligger Feldts brygga till höger på Strandpromenaden.  Tar man vänster kommer man mot Kungshamns centrum  via den 1,6 km långa träbryggan. 


Jag ringde restaurangen igår för att höra om det gick att boka bord, men de tog inga lunchbokningar av administrativa skäl. Däremot så löste de alltid bordsfrågan på plats. Det gjorde de också. 


I dessa tider är vi väldigt noga med var vi väljer att äta. Jag skulle aldrig sätta mig på en uteservering till exempel, där det är trångt mellan borden och mycket folk. Här var allt "Corona-ordnat", avstånd mellan bord, handsprit till gästerna och personalen spritade händerna när de visade oss på plats och gav oss menyer. Menyn fanns även på nätet förstås och vi kunde ganska snabbt bestämma oss och beställa. 


Jag och Mannen i mitt liv valde båda två deras torskburgare. W åt moules frites, S tog Bryggans snackslåda som innehöll diverse fisk och skaldjur samt ost och oliver. A och J tog båda varsin fish´n chips.  Alla var vi väldigt mätta och belåtna, riktigt bra mat. 


Det blev en riktigt trevlig och mysig lunch och ungdomarna var tacksamma över att bli bjudna.  Helt sanningsenligt och ärligt så passade vi faktiskt på att ta en lunch tillsammans eftersom idag var sista halvdagen innan de älskade små barnbarnen kommer ner. 


De är inte riktigt lika intresserade av att besöka en i deras tycke trist restaurang.  De vill inte gärna sitta still och har såklart ätit "färdigt" efter fem minuter... deras föräldrar tycker inte heller att det är superkul att äta på restaurang av den anledningen...  Så det är verkligen inte så att vi inte vill ha med dem, och det är heller ingen ekonomisk fråga att vi "passar på" när inte alla är med...Om vi haft egen brygga hade vi kunnat äta brygglunch varje dag vädret tillåter, på Wikers brygga ;)  Maria

3 kommentarer:

 1. Så härligt att vädret var med er på er lunch.
  Inte lätt att ha småknoddar med på restaurang, det vet väl alla som har haft barn själva.
  Ha en superfin fredag nu.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Oh så härligt jag känner ju verkligen iugen mig överallt, ler när jag ser dem, väcker minnen, dock åt vi aldrig där.

  SvaraRadera
 3. Kan tänka mig att det är mysigt att umgås småbarnsfritt också, med de barn som inte har barn. Och med de med småttingar får sitt en annan gång på ett annat sätt.

  Kram Lena

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...