onsdag 12 augusti 2020

Hålla sommarkänslan kvar med långa kjolar

 


Ännu är vi bara i början av Augusti, eller vi är i alla fall inte i mitten än ;) Solen skiner och det är varmt och skönt. Härliga dagar för shorts eller korta klänningar och kjolar! 

Men snart så kommer ju kyligare dagar vare sig vi vill eller inte. Det kan ju faktiskt råda delade meningar om det. Jag vill att resten av Augusti fortsätter med drygt 20 grader, sedan kan vi väl få en skön solig September med sisådär 17-18 grader... 

Som bekant så är jag ju ganska klänningsgalen, eller kanske en klänningsnörd... vet inte om det finns något bra ord för en människa som äger massor, jag menar massoooor av klänningar men som alltid kommer vilja ha en till...  i alla fall... jag gillar ju även kjolar, och när det kommer till längre modeller så vill jag nog hellre bära långa kjolar med en topp till, än en lång klänning. 


Just längre kjolar har jag köpt på mig några av denna sommar. Mycket skönare att bära en lång kjol istället för att välja långbyxa när solen/vädret inte hållit måttet. Så tycker jag det känns mer uppklätt om man t ex vill gå ut och äta en svalare kväll, när vädret inte tillåter kort klänning.  Längre kjolar är ju perfekta att bära en bit in på hösten för att förlänga sommarkänslan också! 

En av de allra senaste inköpen är en puderbeige plisserad variant från den svenska klädjätten. Den passar riktigt bra ihop med min tunna blå-blommiga blus med beige bottenfärg. 

Jag tyckte det fick en skön lite vintage-retrokänsla från... ja från 40-talet, kanske? Lite dålig koll, men det blev en ganska söt outfit lite så där "gammaldags" utan att kännas töntigt.  Någon som har något att tillägga om det där med vintage/retro, någon som får någon speciell tanke/känsla? 


Tar man sedan och adderar en jeansjacka till, så blir det ju genast lite tuffare. Vill man ha en mera strikt men avslappnad stil dagtid, så passar ju ett par loafers och en jacka i klassiskt snitt i beige färg rätt bra. 

Just den här outfiten med kjol och blus kommer jag att använda för att ta med mig sommarkänslan in i September. Kanske kombinerar jag med en tröja utanpå och med sneakers till, för att förändra stilen ytterligare. Men jag hoppas ändå på att bära korta kjolar dagtid ett par veckor till i alla fall! Maria

4 kommentarer:

 1. Supergillar plisserade kjolar.
  Jag känner mig lite småförvirrad vad jag i egentligen ska stoppa ner i väskan när vi åker till Sverige snart.
  Är det kallt eller varmt? Jeansjacka eller skinnjacka?
  Men det blir några längre klänningar och sneakers med i bagaget.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Den kjolen gillade jag som normalt annars bara gillar jeans. Färgen är snygg och lät att kombinera med andra färger. Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Jättesnyggt , har ju oxå blivit typ klänning /kjolnörd. Har en senapskul plisserad som jag köpte på rea . älskar den . Så skönt att bära i stället för byxor.//Christina

  SvaraRadera
 4. Verkligen användbara kläder det där att kombinera. Lite retro, som sagt. Perfekt när man lätt kan klä upp eller klä ner.

  Kram Lena

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...