måndag 10 augusti 2020

Hemma hos vardag och trädgård

 Ja, då var vi hemma igen. Hemma på den adress där vi står skrivna. Hemma i ordinarie "hemma". Ja, hemma i vårt "första hem". 

Vi kom hem vid 16:30-tiden igår efter drygt sex timmar på resande fot. Vi stannade i Mariestad, efter 20 mils resa för att ladda upp bilen. Vi hade många mil till godo men passade på att ladda där det finns snabbladdare.  Det tog ungefär 20 minuter. Vi rastade Ferry, oss själva och åt glass under tiden. Sen tog bilen oss de resterande nästan precis 30 milen hem och vi hade ändå 6 mil till godo på mätaren när vi kom hem. Mer än väl godkänt! 

Vi hade bestämt från början att vi bara skulle plocka in väskor och annan packning från bilen, och inte börja packa upp så där på söndagseftermiddagen... Skit-trist göra ;)  Nej, det tar jag vartefter nu. Istället flirtade vi till oss en träff med Lillprinsessan och hennes föräldrar som tittade förbi och hoppade lite studsmatta och pratade en stund. Även den där minstingen som flyttade hemifrån precis innan semestern kikade förbi med sin sambo. Mysigt att se dem alla (även om det inte vara alla, utan bara knappt halva styrkan av vår klan)  igen efter två-tre veckor.  

Vi avslutade vår semester och söndagskvällen med varsin hämtpizza och serie-tittande i TV-soffan. Tror vi betade av hela tre avsnitt av "Maskineriet" på Viaplay. En svensk-norsk serie som blir allt mer spännande... 

Nu är vi tillbaka i vardagen igen. Mannen i mitt liv är på plats på chefs-stolen och jag är på plats som hemma-ansvarig här i vårt hus. Ordningen återställd ;)  Packningen står i hallen och väntar. Jag ska börja med att plocka upp lite varvat med att pyssla om växterna ute lite.  Vissa blommor var fortfarande lika fina, medan andra inte hade gillat min frånvaro lika mycket. Naturen gör sitt på fyra veckor, när man inte är med och har koll ;)  

Blom- och husvakter har vi såklart haft, men jag har ju inte bett  och begärt av dem att de skulle plocka bort visset och klippa bort torrt... nej, det är sånt jag får ta tag i själv, och det ska jag göra varvat med packningen, alltså. Jag ska också ta min nya cykel och hämta ut ett paket som ligger och väntar på mig. 

Vi får se hur mycket jag hinner med idag, för jag ska även följa med Minstingen in till stan, hon har besök på diabetesmottagningen och vi tänkte äta lunch ute tillsammans innan. Det blir nog en god sallad i en park eller så... 


En sån här vardag känns ändå helt okej! ;) :) 


Maria

5 kommentarer:

 1. Halloj vi kom hem vid 21:30 tiden igår från Arlanda. Så vi var ganska trötta, gosade med våa 2 katter lite och pratade med Tuvas mamma som kom o hämtade henne, alltså Claras kompis som varit med oss i Spanien i 12 dagar. Idag har jag däremot varit effektiv, sambon åkte på jobb 06:00 och kommer hem förast på Torsdag, packat upp alla väskor ,fixat med blommor som börjat vissna , klippt gräs o varit in & handlat då kylskåpet gapade tomt. Haft besök av båda stora grabbarna , trevligt. Hunnit njuta i solen lite oxå. Fantastiskt väder i Sverige nu oxå. Ha det gott ´//Christina.

  SvaraRadera
 2. Välkommen tillbaka. Även här hos oss är det vardag och vi har börjat jobba igen.
  Det känns allt lite sorgligt när semestern är över och sommaren oundvikligen går mot sitt slut.
  Tur i alla fall att värmen och solen dröjer sig kvar.

  SvaraRadera
 3. Du har i allafall ett bra jobb, där du kan styra och ställa själv!
  Idag börjar min 5 veckor långa semester från mitt nattjobb på äldreboendet..
  Gissa om det ska bli skönt efter att ha jobbat hela sommaren!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag är otroligt tacksam över att kunna vara "hemmafru", att "äga" min tid.
   Så skönt för dig med fem veckor semester nu! Den är du väl värd efter att ha jobbat hela sommaren! Hoppas du får njuta riktigt ordentligt och ta igen dig inför hösten!
   /Maria

   Radera
 4. Det brukar vara skönt ändå att komma hem och landa lite och få en vardag.

  Kram Lena

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...