lördag 8 augusti 2020

Istället för morgonpromenadIgår kväll hängde vi på klipporna en stund, jag och Mannen i mitt liv. kanske var det semesterns sista bubbel på klipporna? 

När vi gick hem därifrån bestämde jag mig för att istället för att ta en "riktig" morgonpromenad dagen därpå, alltså idag... så skulle jag bara ta en tur ut på klipporna med morgonkaffe. 


Sagt och gjort. Jag gjorde kaffe och stoppade i en ryggsäck och jag stoppade också ner den där kalendern som jag köpte i början av året. En kalender med en del reflekterande text om livet. En kalender som jag började fylla med våra inplanerade saker där i början av året. 


En kalender som liksom sattes på paus någon gång i vecka 11. När vi kom hem efter vår sportlovsvecka, v 10, i Vemdalen ändrades livet och inget blev som det var eller var tänkt att bli... Flera av de inskrivna sakerna i kalendern fick raderas... Både kalender och liv sattes lite på paus... 


Jag slog mig ner bland den blommande ljungen och sippade på kaffet, bläddrade och läste den inledande texten i kalendern igen. Texterna och orden om ett skönare liv...  Jag är nöjd med mitt liv, men man kan alltid utveckla det mer.  Det skadar ju inte att reflektera över sig själv och sitt liv ibland. 

Jag bläddrade lite bland veckorna i kalendern och funderade lite över saker och ting som vi skulle ha gjort som inte blev av. Resan till Visby, tillexempel som vi skulle gjort i slutet av april... men som vi nu hade bokat in några helger framöver... som inte heller blir av eftersom vår flight bokats om och senarelagts samma dag, vilket inte passar oss... 


Jag skrev in några nya planer vi har och funderade på hur det kommer se ut framöver... Kommer det att komma nya restriktioner? Kommer saker att ställas in...? 
Ja det och lite annat om livet funderade jag på där jag satt i den tysta morgonen. Knappt så att måsarna gjorde väsen av sig. 

Havet låg blankt och stilla och rätt vad det var kom en bekant figur paddlandes i sin födelsedagspresent, den vita kajaken... Vi vinkade åt varandra och han fortsatte sin paddling och jag fortsatte med mina tankar och mitt kaffe en stund till. 
Det blev en meditativ start på dagen, kan man säga... Nu har jag hunnit äta frukost och avbrutit detta blogginlägg med att handla lite matsäck. Det kan vara så att det blir en lunchtur med Mormor af Smögen... 

Det allra sista av denna semester här ska liksom sugas ur på bästa sätt, varvat med lite småfix och packning.... Maria7 kommentarer:

 1. Ja ibland blir det inte som man planerat...på både gott och ont! Man får ta en dag i sänder och njuta av det goda :)
  Kram Titti

  SvaraRadera
 2. Så härligt med lugnet och stillheten. Att bara sitta i en underbar miljö och njuta och reflektera och helt enkelt stanna upp ett slag. Det är så lätt att ryckas med i ekorrhjulet som ibland känns som om det går snabbare och snabbare. Tack för Dina vackra bilder och njut av de sista dagarna för denna gången i ert vackra paradis. Kram Ylva H

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du gillar bilderna! Och jag säger tack för dina fina ord!
   Kram/Maria

   Radera
 3. Visst är det mycket som inte har blivit eller som man fått flyttat fram sedan den 15 mars när allt blev stopp här i Spanien.
  Men det som står i vår kalender nu inom en snar framtid hoppas jag verkligen inte att det kommer att rubbas på.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 4. Men ohh hur underbart ser inte det där ut då

  SvaraRadera
 5. Klippor och ljung, kaffe hav och reflektion. Perfekt att starta sin dag på. Njut av sista dagen ordentligt nu. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 6. Så skönt att sitta så där och bara låta tankarna flyga. Eller bara inte tänka på nåt alls.

  Kram Lena

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...