lördag 1 augusti 2020

BåtfrukostIdag var det dags att beta av en av grejerna på "check-list innan semestern är slut". En av grejerna som är lite väderberoende, och som vi härom dagen kunde planera in till idag, Lördag. Det lovades sol och värme och inte mycket vind. 


Perfekt för att göra frukost-turen med mormor-båten. Det har också blivit en tradition att ta båten på morgonen och åka Sotekanalen bort till Hunnebostrand. 


Frukosten packar vi med oss som matsäck och så äter vi den i båten. Hur mysigt som helst! Förra året glömde vi dock våra termosmuggar kvar hemma på köksbänken, så det gör vi inte om... ;)  Jag började packa ner matsäcken och mitt i allt tog Mannen i mitt liv över kommandot över den uppgiften. Högst oklart om varför...? 


Vi plockade med oss allt, hängde på oss flytvästarna och tog Ferry i koppel och begav oss ner mot båten. Det tar bara några minuter att gå ner sit och knappt halvvägs så frågade jag Mannen i mitt liv om Ferrys flytväst var med... för små vovvar måste ju också åka tryggt och säkert i båten. Men den var glömd hemma. Tur vi har nära! 


 Jag gick tillbaka och hämtade den och Mannen i mitt liv och Ferry fortsatte ner till båten och när jag kom efter så var allt klart för att lägga ut.  Kaffemuggarna på plats! 


Vi åkte bort mot kanalen och i självaste kanalen är det låg hastighet som gäller och vi gled fram så där skönt och fint och njöt av omgivningen. Så vackert att åka där! Man kan faktiskt åka guidad tur med "räk-buffé-båt" på den kanalen och det gjorde vi för ett par år sedan.  Trevligt, men det verkar vara mest en pensionärs-grej, vi var med och drog ner medelåldern lite ;) 


Idag fick vi försöka minnas själva vad som sades under den där turen, men eftersom jag är usel på att minnas sånt där så är det ingen idé att jag försöker mig på att återberätta något för er ;)  


Som ni ser på bilderna så hade vi "turen" att få se en broöppning. Det är bron från fastlandet ut på halvön Ramsvikslandet.  Ramsvikslandet är otroligt vackert att besöka också. 


Vi tuffade på och efter ca en halvtimme nådde vi Hunnebostrand. Då var vi ganska hungriga och jag skulle plocka fram matsäcken. Vi började med att äta varsin yoghurt och sen var det dags för mackorna... de där tekakorna som jag hade  brett och lagt både ost och skinka på. Mmm... så gott det skulle bli med en sådan till kaffet... Ja, för kaffet hade vi ju med oss!


 Men... i kylväskan hittade jag bara påsen med de tre tekakor som hade blivit över... 
Mannen i mitt liv trodde att det var de färdiga mackorna som låg i den påsen på köksbänken... Nix, de hade jag ju förstås lagt i kylen så de skulle vara fräscha tills de packades ner i kylväskan. Och de låg alltså kvar i kylen...  


 Det blev till att äta torra tekakor till kaffet... (Tur vi hade en påse gifflar som "hottade upp det hela" lite grann ;) )  Jag undrar vad vi kommer glömma nästa år...??? ;) 
När vi hade ätit upp de där torra tekakorna så åkte vi hemåt igen. En trevlig och mysig tur, trots allt ;) 


 Idag har vi tagit helt ledigt från renoveringsfix, eftersom det är så härligt väder.  Jag har förberett lite för en trerätters middag ikväll och om bara en liten stund tänker vi göra oss klara för att gå ut på klipporna och äta förrätten... Ska bara se till att få allt med oss ;) Maria
2 kommentarer:

 1. Åh nej!! Det är så retigt att glömma nåt. Tur det fanns nåt att äta i vilket fall. Vilken mysig tur ni fick ändå!

  Kram Lena

  SvaraRadera
 2. Vilken vacker och fin tur med båten trots att det inte blev finfrukost precis.
  Tur det fanns något i kylväskan till kaffet i alla fall.
  Ha en fin söndag.
  Kram Carin

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...