måndag 23 april 2018

Helgen


Det gick en hel helg utan ett blogginlägg.  Inget jätteovanligt i och för sig... Men jag hade nog tänkt gjort ett inlägg i lördags, om fredagens händelser, men det var nog det vackra vädret som satte stopp för det ;) Prioriteringar! 


Vi fick ju låna Lillprinsen i fredags. Han levererades hem till oss på fredagseftermiddagen. Vi krattade lite löv och sparkade lite fotboll och konstaterade att morfar får köpa ett fotbollsmål, så lövkorgen får fortsätta vara mormors lövkorg...


Vi inväntade moster W för att åka med bort till stallet och hälsa på hennes häst. Det var en förväntansfull kille som knatade in i stallet i alldeles nyinköpta stövlar och berättade att hästarna lät "iiaahaa". Och när en av hästarna där inne i stallet verkligen lade av ett kraftigt "iiaahaa"... ja, då var det en liten kille som med viss skräck i blicken snabbt visade att han ville bli upplyft... och konstaterade att han ville "åka bilen, hem"


Men efter bara en liten stund kunde jag släppa ner honom igen och han stod på lagom behörigt avstånd och beundrade hästen. Men klappa den, det ville han inte. Och det behöver man inte heller om man inte vill. Helt frivilligt tycker mormor ;) När W satte upp på hästen och red mot ridbanan ville han ändå gärna gå med och var väldigt nyfiken. Och till slut så fick hästen en smekning på benet av hans små händer. Vad stolt han blev över att han vågade! Det är så roligt att få vara med barnen i deras nyfikenhet och upptäckarlust, se dem kliva över sina små trösklar. 


Sedan blev det dusch, middag, lite soffmys och sedan lade vi honom. Lite senare kom hans föräldrar och hämtade upp honom när de var på väg hem från sin grillmiddag de var bjudna på. Han vaknade till och det första han sa till dem var "hästen". Så de hade nog rätt, hans föräldrar, när de trodde att han skulle ha roligare hos mormor och morfar än att följa med på grillmiddagen ;) 


Mormor och morfar fick lite kvalitetstid med honom också, så det var ju liksom win-win.  Lördagen ägnades åt trädgårdsarbete. Vi åkte in och köpte en ny högtryckstvätt efter att ha levt utan i flera år, så nu har Mannen i mitt liv fräschat upp trädäcket så det är som nytt nästan. Och jag rensade ur rabatterna. Det är verkligen avkoppling för mig! På tal om avkoppling, vad roligt att så många tankar energi i skogen! Det är härligt med skogen, men jag tankar nog nästan ännu mer energi vid havet... 


På lördagskvällen blev det bubbel ute i badet. Vi tog igen det uteblivna fredagsbadet med råge, jag och Mannen i mitt liv, för vi satt i badet i fyra(!) timmar! Fattar inte att tiden kunde gå så fort!!?? Men vi hade så himla trevligt och hade så många bra och roliga samtal, reflektioner, planeringar m.m... så det där badet är också ett bra ställe! Söndag förmiddag blev en långfrukost med tre avsnitt av "Fixer Upper", ett nytt favoritprogram. Gillar det riktigt mycket! Sen fixade vi lite i trädgården. Dottern A kom hem och det blev biltvätt och mys med henne. Hon och jag åkte och hämtade ut ett paket med vaser som jag hade beställt. 


Jag hade ingen direkt plan över vart de skulle placeras, hade några olika alternativ, men vi var rätt rörande överens om att den ena hade ju sin givna plats på skänken i hallen. Vilket inte var ett av alternativen från början, men den passade ju helt klart klockrent in där!  Så det blev lite inredningsfix också i helgen. Ett fönster putsade jag i fredags och lite kuddar  och gardinerna byttes ut i TV-rummet... En riktigt härlig hemma-helg med fix, mys och avkoppling i en lagom mix! 


Maria7 kommentarer:

 1. Vad söt han är, den lille gossen! Mysigt att få vara med när de utvecklas på olika sätt. Låter som att du haft en bra helg. Det har jag också!

  Kram Lena

  SvaraRadera
 2. Vilken underbar helg ni haft! Så mysigt att inleda med att passa er fina lillprins och sedan ett maratonbad:). Fyra timmar, det måste vara rekord;).
  Fin vas du köpt, den blev ju jättefin där på skänken.
  Ser att pioner och löjtnantshjärta är på väg upp i rabatten, härligt.
  Ha det gott min vän. Vi hörs
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. En toppenhelg med ditt barnbarn.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 4. Fin vas du köpt, den blev ju jättefin där på skänken.


  Genting Crown

  SvaraRadera
 5. I really like your post good blog on site,Thanks for your sharing.

  ดูหนัง

  SvaraRadera
 6. I like your blog,I sincerely hope that your blog a rapid increase in
  traffic density,which help promote your blog and we hope that your blog is being updated.
  หนังออนไลน์

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...