måndag 9 april 2018

T o m blommorna dör, när jag ser på dem... (och lite kökstankar...)Det blev ju ingen helg-handling för mig i fredags, och under helgen har Mannen i mitt liv  handlat det som behövts för stunden... men igår kväll åkte dottern W in och storhandlade för den kommande veckan. Jag bad henne även att köpa hem en bukett blommor. Kände att jag behövde det...
En söt blandbukett i rosa och vitt kom hon hem med, som hon satte i den vita vasen som stod på köksön och gapade tom. Det blev så vårigt och fint! Jag beundrade dem en stund innan jag gick och lade mig igår kväll. Och imorse... då hade två av blommorna i buketten redan vissnat... Så hemska är mina inflammerade ögon att de söta blommorna dör, när jag ser på dem... ;) 


Nåja, de får allt stå tills de är helt vissna, och det kanske går fort nu när jag är hemma och tittar på dem... ;) Men... ser det inte lite tomt ut där bakom köksön...? 


Jo, nog gör det väl det!?


Väldigt tomt... bara den urgamla kökssoffan och tre stolar. Jag har äntligen gjort slag i saken och köpt ny matplats-möbel! Det var lite leveranstid på den och vi har ju varit borta över påsk... men snart kommer den stå där på plats och jag tror att det kommer bli hur bra som helst! Det tidigare bordet (som var IKEAS populära matbord Norden), har en god vän köpt och hämtat i lördags. Eftersom vi köpt sex stycken nya stolar så ska de här (som är Ingolf, också från IKEA) flytta ner till Wikers Bohus och bo i köket på övervåningen. 


Jag funderar på om vi inte ska ta och köpa nytt avlastningsbord också? Det finns ett i samma serie som matgruppen, nämligen. Nu råkar det vara så att vi skulle behöva en möbel i hallen på övervåningen i Wikers Bohus och jag har fått för mig att just det här avlastningsbordet skulle passa perfekt där. Så då blir det ju lite som win-win... ;) 


Grejen är ju bara den att det eventuella nya bordet, det är lite kortare eller smalare kanske man säger?  Så lamporna kommer stå lite tätare... vilket kanske inte blir så snyggt? Samt, så är själva toppskivan i mörkt trä och då "försvinner" lampfötterna har jag fått för mig? (Fast jag skulle inte tänka så om det var vitt på vitt eller svart på svart... konstigt ;)Hur som helst, så är det i alla fall de där lamporna som gjort att jag tvekat. Jag tycker hemskt mycket om de lamporna och vill gärna ha dem kvar. Jag har tänkt att jag hittar väl en ny plats åt dem... och jag tror att jag gjort det nu. Så det blir nog kanske ett nytt bord i alla fall. Så Wikers Bohus kan få det här bordet! Och det nya bordet kommer behöva någon annan lampa... Ja, men lite så där går tankarna här hemma...  Förändra, flytta om och flytta ner till Wikers Bohus... och eftersom matbordet också har en mörk träskiva, så kommer ju inte den där fina rottingbrickan heller bli lika snygg på nya matbordet som på det gamla vita... så nu funderar jag på vad jag ska ha på nya bordet? Gillar ju inte dukar så där överdrivet mycket, men tycker om att ha något som samlar ihop sakerna... Kanske en bricka i vitt? Eller i silver...? Eller i ljusare rotting eller trä...? Eller ingen alls... Vilka problem man kan ha ;) 


Maria

4 kommentarer:

 1. Så fint i erat kök! Varifrån kommer de snygga lamporna på det lilla bordet? Nyfiken på vad det är för köksmöbler ni köpt.
  Krya på dig!
  Kram Inger

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Lamporna är från PR Home, köpta från Ellos.
   Kram/maria

   Radera
 2. Måste vara en väldigt smittsam ögoninflamation du fått när blommorna slokar 😉. Det är bra med sådär mycket tänk till saker och ting. Då går ju inget till spillo. Utan det blir win win för hela slanten.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. Hahaha, då är det rätt illa med ögonen när blommorna dör! :-)

  Du hittar säkerligen en toppenbra lösning på bord-brick-lamp-problemen, som du brukar!

  Kram Lena

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...