fredag 20 april 2018

Fredagsfys - Fredagsmys


Tjohooo! God morgon ljuvliga Fredag!!!! Jo, men jag är faktiskt lika hurtig som jag låter! Och idag kan jag lite malligt sälla mig till skaran som anammat detta med  "fredagsfys".
 

Det första jag gjorde när Mannen i mitt liv pussat mig hejdå (ja, det gör han alltid, har alltid gjort och kommer förhoppningsvis alltid att göra)  imorse , var att dra på mig träningskläderna och ge mig ut för en rask promenad. Jag tog en lite kortare runda idag via elljusspåret, för jag ville klocka den rundan. Så bra att veta tiden på de olika rundorna, så man vet när man vill klämma in den där motionen i vardagen. Det blev en halvtimme. Och kom ihåg, en halvtimme är bättre än inget alls. Samma med en kvart, faktiskt!
 

Det var så underbart skönt att gå ensam i skogen (de där tankarna på att stöta på  älg, de sköt jag bort...) tyst och stilla... eller nej, tyst var det inte. Fåglarna kvittrade så rart, men det är ju bara hur trivsamt som helst! Att promenera är ett bra tillfälle att reflektera över saker och ting, det gör jag ofta, eller planerar i mitt huvud. SAMTIDIGT som jag anser att det är avkoppling också... och motion... bra på många sätt att ta en promenad!
 

Sen är det ju så skönt att komma hem, slänga av sig träningskläderna i en hög och ta en skön dusch. Jag lade i en liten färginpackning i mitt nyklippta hår (frisörbesök igår) och när jag svepte in mig i det tjocka härliga badlakanet efteråt, så kändes det så himla skönt att ha gjort sin Fredagsfys. Redo för fredagsmys! Ikväll blir det nog faktiskt inget bubbel i badet, då Lillprinsen kommer till oss. Hans mamma och pappa tänkte att han nog har roligare hos mormor och morfar än att följa med dem på grillning hos en bebis och hennes föräldrar...  Kan nog kanske stämma... Fast jag längtar tills han själv kan ringa och fråga om han får komma till mormor och morfar :)
 
 
 
Maria

9 kommentarer:

 1. Härligt! Jag önskar jag var frisk så jag kunde gå ut och gå jag med. Kom igång så bra och så blir jag sjuk igen. Värdelöst. Nu satsar jag på Öland nästa helg, jäklar vad jag ska promenera då. Ha en fin helg Maria. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 2. Hej Maria,
  Skogen är underbar och helande och där kan man tanka kraft, syre och energi. Jag går ofta i våra Dalaskogar och både i samband med att jag råkade ut för arbetsplatsmobbing och senare när jag blev sjuk och brände ut mig vände jag mig till skogen för att samla kraft och helande energi. Jag tror faktiskt att det finns forskning på att folk som vistas i skogen läker och blir friskare snabbare än folk som inte gör det.

  Jag önskar dig en underbar helg!
  Kramen, Anneli

  SvaraRadera
 3. Härligt att kunna dra på sig träningskläderna och bara göra sin runda. Här går vi mycket med, ibland korta sträckor och ibland långa och utan något mål. Kul när man får rå om sina barnbarn och kul när den tiden kommer när dom ringer själva. Vi hade så med våra två största barnbarn.
  Här är länken till mitt fröknäcke: http://hallonoblabar.blogspot.com.es/2012/08/forsvinnande-gott.html
  Jag brukar dela upp den på två plåtar och sedan lägga ett bakplåtspapper över när jag drar ut degen på plåten så att det blir tunt.
  Ha en bra lördag
  Kram Carin

  SvaraRadera
 4. /Åh det är så härligt att gå i skogen. den har verkligen en helande förmåga. Har en fråga till dig. Skall till Uppsala
  nästa Fredag på begravning. Det kommer förhoppningsvis bli lite tid över att strosa runt i centrala Uppsala. är det någon speciellt roliga butiker vi inte skall missa? Hoppas vi ses hos Katarina den 19/5
  Kram Helena

  SvaraRadera
 5. Skogen är den bästa och härligaste träningsplatsen!!! Älskar`t... Bara fågelkvitter och vinden som hörs... Själv gick jag en pw och när jag närmade mig vårt bsotadsområde här ikväll, så smög poliser med dragna vapen, hundpatrull runt ett hus och en civil skåpbil stod med motorn igång... Då gick Kates skor och lilla Herr Larsson hem med mycket raska steg... Har ingen aning om vad det gällde... Men obehagligt var det!!!
  Ha det bäst, vännen! Kram Kate

  SvaraRadera
 6. Bästa starten på dagen och särskilt i skogen, härligt.
  Önskar dig en bra start på veckan.
  Kram Pia

  SvaraRadera
 7. Dessa härliga skogsbilder! Kan inte se mig mätt på såna! Visst är det skönt med de där träningspassen!

  Kram Lena

  SvaraRadera
 8. Bästa starten på dagen och särskilt i skogen, härligt.


  Genting Crown

  SvaraRadera
 9. Really a beautiful blog.It is very astonishing and marvelous design.

  ดูหนัง

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...