fredag 16 mars 2018

Källar-rummet

 
När jag gjorde inlägget om vårt Wikers Bohus härom dagen, då "lånade" jag mina bilder från tidigare inlägg. Vad jag då kom att tänka på det var att vårt rum i källaren, källar-rummet (ja alla rum hade ju namn, som ni minns ? ;) ), det har jag inte visat er. Häng med om ni vill veta mer ;)
 
Källaren är ju mer som ett inrett våningsplan, ett bottenplan. Men ni ser ju på fönstersättningen och takhöjden kanske, att det är ett källarplan. Där finns en "riktig" ingång med hall. Vi går alltid in där och hänger av oss ytterplaggen där nere. Skönt att inte ha upp så mycket skor och ytterplagg uppe i hallen på "mellanplan".
 
 

 
 I alla fall... där finns ett ganska rejält rum som kommer att fungera lite som ett "allrum", ett ställe att spela spel på kanske? Kanske kommer det upp en TV där någon gång. Inget vi riktigt planerat tror jag. Vi har köpt en smidig bäddsoffa som rymmer två vuxna människor, så det blir även ett "sovrum". Färgerna fick gå lite i natur och ljust blått där nere. Stativlampan med träben som ni skymtar i ena hörnet, den fyndade jag för bara ett par hundra lappar när det var Black Friday. Passar perfekt in i naturfärgerna. Jag har en till som ska upp i andra hörnet, men vi måste kapa till det bordet som ska stå där... det får inte plats.
 
Även rottingfåtöljerna passar in och Mannen i mitt livs mormors gamla kista fungerar utmärkt som soffbord med förvaring inuti!  (kistan hör ihop med köksbordet som står i bistron)  Gardinerna satt redan på plats och får sitta kvar så länge. Beigea hissgardiner som är hela och fräscha, finns ingen anledning att byta ut dem. Dörren ni ser i bild, den leder in till köket, bistron ni vet... ;)
 
 
Rottinghyllan som står i hörnet lämnade de tidigare ägarna, den får vara kvar så länge vi tycker att vi har plats för den. Den rymmer "extra badlakan" till gäster som glömt, typ...Och i ena änden av rummet finns som en liten sovalkov med en fullstor säng. Perfekt för en liten familj att bo i detta rum, med andra ord!  Ja, då har ni sett Källarrummet också! Så nu har ni sett alla mer eller mindre "riktiga sovrum" där man kan stänga en dörr om sig.
 
 
 
Maria 


1 kommentar:

  1. Underbart! Hela stora familjen kommer att få plats i ert paradis!

    Kram Jenny

    SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...