måndag 19 mars 2018

Det blev en Bohus-helg!


Det blev en snabb visit i Wikers Bohus, den gångna helgen! Vi kom ner vid 19:30-tiden i fredags och åkte hem igår igen, strax innan 12. 


Egentligen var tanken att påskhelgen skulle bli nästa besök, men den där ständiga längtan... den gör att det är svårt att inte klämma in en extra sväng då och då... Det har blivit några sådana nu. Och det är ju bara vi som bestämmer när vi vill och kan åka! 


Det blev en lugn och avkopplande helg. Vi hade som vanligt bilen fullpackad med en massa saker. Vitrinskåp och rull-vagn till bistron, sulky-barnvagnen till Lillprinsen, sängbord från fyndavdelningen, gardiner, bestick... ja lite av varje! Allt är uppackat men vi har en del saker att skruva ihop i påsk.... Det lade vi inte tid på ;) 


Vi tog en liten sväng med bilen och åkte mot Bohus- Malmön, en ö där i närheten dit man kan åka med färja. I sommar kan det nog bli en utflykt över dit för en fika. Finns ju så mycket runt omkring att upptäcka! 


Vi åkte till den mycket trevliga butiken "Kustcharken" och köpte lite fin-fin nötfärs som vi grillade burgare av på kvällen. 


Kustcharken har inte bara kött, utan även fisk, ost och en hel del annat smått och gott; kryddor, såser, marinader...Färdiga desserter såg jag också. Så mysigt att handla på sådana där lokala ställen, speciellt när det är trevlig personal!


Självklart tog vi en promenad på klipporna! Strålande sol hela lördagen, men ganska kallt. 


Is på havet, och man kan aldrig se sig mätt på det där havet och det där maffiga klipplandskapet! 


Vi har hittat ett ställe som känns trevligt att slå sig ner på, så vi gick dit. Det var lä och riktigt skönt att sitta där med solen på näsan...


Vi gick förbi vårt hus, lämnade Ferry och fortsatte vår promenad via Smögenbryggan och hemåt igen. Tanken med att lämna Ferry hemma, var förstås utifall att vi ville gå in på kvarterskrogen och ta ett glas. Det var väldigt mycket folk där på eftermiddagen. Det är roligt tycker jag! Att se lite liv och rörelse även så här års. Vi satte oss med utsikt över havet och tog varsitt glas. Vi satt där och konstaterade att det känns ganska mycket som hemma, där på Smögen... Vi börjar bli rätt bekanta med närområdet och vi ser folk vi sett tidigare... 


När solen började gå ner gick vi ut och kröp ner i badet, och då var det så vackert ute. Solen glöd på klipphällarna utanför vårt hus! Jag känner än en gång det där lyckoruset över att vi har det där stället! Och om mindre än två veckor är vi där igen! Och då... då är huset fullt! Fullt av barn och barnbarn. Ska bli så mysigt att ha dem samlade allihop i det hus som vi ju faktiskt köpt för att alla ska kunna vara där tillsammans! Maria

4 kommentarer:

 1. Låter hur härligt som helst! Förstår att det är en lycka!
  //M-L

  SvaraRadera
 2. Åhh så mysigt. Jag förstår att du vill dit stup i ett. Kul att hitta nya affärer, små ställen och utflyktsplatser. Underbart att fira påsken där med hela stora familjen också. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 3. Underbart att ha ett sånt där ställe där man känner sig som hemma och som är så fantastiskt vackert! Bohus-Malmön är lite mera bekant för mig. Där har jag varit. En ingift släkting var född där och hade kvar huset som sommarhus. Så speciell miljö och så vackert!

  Kram Lena

  SvaraRadera
 4. Det är så underbart fint där! Lyckliga ni:).
  Vi har inte varit på landet på ett tag nu och jag har lite abstinens:).
  Hoppas du får fortsätta jobba som du gör, det är ju helt perfekt. Skulle också gärna ha en ledig dag, men det går inte på mitt jobb som det ser ut nu tyvärr.
  Ha en fin dag vännen
  Kram Maria

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...