fredag 23 mars 2018

Att avsluta en tuff arbetsvecka och inleda en helg på bästa sätt!

 
Det har varit ett par tuffa veckor på jobbet nu. Kolleger är sjuka (vilket man såklart har rätt att vara) och vikarierna är få. Och även om man har en vikarie så blir arbetsbördan för en själv tyngre än vanligt. En vikarie kan inte göra allt, nämligen. Som att byta blöjor t ex, det tillåter vi inte vikarier att göra av olika skäl. Då kan det bli som här om dagen:
 
 Barn "A"  behöver gå på pottan och göra "nr2", det blir bara "nr 1"... som hamnar utanför... Jag torkar upp och fixar och under tiden kommer barn "B" in och mumlar "Har bajsat..."  Jag lovar att jag ska snart ska befria "B" från sin fyllda blöja... och fortsätter torka och "B" fortsätter några gånger att berätta om sin status... tålmodigt svarar jag samma sak flera gånger "Jag ska alldeles strax hjälpa dig, jag behöver bara hjälpa "A" här först". Snabbt hämtar jag nya underkläder till "A" och sätter på dem och visar "A" tillbaka in till vikarien. Jag hjälper "B" med blöjan och precis när det är klart så kommer barn "C" in och har också gjort "nr2". Tydligen är jag inte snabb nog att be "C" klättra upp på skötbordet, för "C" drar kvickt ner både byxor och en fylld blöja... eh, okej... ber "C" att inte sätta sina händer där och lyfter upp på skötbordet. Att använda den avsedda stegen som spar på våra ryggar, är inte läge just nu... Under tiden som jag tvättar "C" ren och kollar om det kommit något på dennes kläder, så skickar vikarien  tillbaka "A" in i skötrummet... nu har "A" gjort "nr2"... i underbyxan... Jag gör klart "C" och hjälper "A" igen med att bli ren och få nya kläder och dessutom så har handskarna tagit slut...  Ibland blir det med andra ord lite hektiskt... ;)
 
 
Så gissa om det var skönt att gå hem igår efter en vecka med en del övertidstimmar och ta helg!? (Hade jag inte haft saker inbokat idag, så hade jag ställt upp och jobbat extra)  Jag och Mannen i mitt liv hade ett bord bokat på mysig och fin restaurang i Uppsala. (Frenchi, tips till den som behöver) Perfekt att avsluta den tuffa arbetsveckan med och inleda ledigheten med! Vi åt så gott! Tre rätters fick vi i oss och vi pratade om allt möjligt, jag delgav honom den där "toa-storyn" där ovan, och då lite så där med distans, då skrattar man faktiskt åt eländet ;) Vi pratade såklart om annat också!!! Till exempel att det kan vara så att vi har en båtplats på gång, den ligger en bit bort så vi får kolla upp och fundera lite.
 

Vi pratade lite om hur vi ska lägga upp våra resor ner till Smögen framöver och om vi ska göra en resa till USA i höst, när och vad vi vill göra? Riktigt trevligt och även om jag var rätt trött när vi kom hem vid 21-tiden så kände jag mig avkopplad och nöjd! Kvällens outfit snabbfotade jag (därav dåliga bilder)  innan vi åkte och innan ens håret var färdigfixat och smyckena på... Det blev ett par gamla otroligt sköna skinnbyxor i stretch (fuskskinn) från H&M, en silkig tunika från Odd Molly, boots från Tommy Hilfiger och väskan är från Lauren Ralph Lauren som är mitt absoluta favoritmärke när det gäller väskor, har flera stycken i olika färger.
 
Nu ska jag luncha lite här och packa upp ett paket som jag varit och hämtat. En kökspryl som Mannen i mitt liv velat ha i flera år...  Någon som vill gissa vad det är?
 
 
 
Maria
 
 
 

5 kommentarer:

 1. Vilka dagar du haft vännen, ibland blir det bara för mycket och man vet inte om man ska skratta eller gråta:). Skönt med ledighet och göra mysiga saker. Snygg du är, du passar ju i allt <3.
  Hmm, vad är det som P har velat ha.. jag vet faktiskt inte... kan inte komma på någon bra gissning heller ;).
  Ha en fin helg
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Hej Maria,
  Bless your heart som jobbar med så små barn. Slitigt värre och jag kan förstå hur det blir när man är några man kort. Min äldsta dotter har fått vikariera varendaste dag sedan hon signade upp sig i vikariepoolen för förskolelärare och lärare. Man förstår ju av dessa rapporter att det är ett riktigt bristyrke. Det finns en lätt lösning på problemet och det är att höja lönerna rejält. Då blir det skjuts på ett yrke. Inget funkar lika bra som pengar. Med högre söktryck till utbildningarna kan man sedan få jätte bra personal. Varför gör man inte bara så? Ja just ja, det är slut på pengarna....Och trots att vi betalar de högsta skatterna i världen.

  Vad mysigt att starta helgen med maken på restaurang och att få skratta lite åt dagen. Jag tycker att ert ställe på västkusten ser så mysigt ut. Vad kul att ni har bra möjligheter att åka ner. USA är också ett trevligt resmål. Ralph Lauren är mitt absoluta favoritmärke i alla kategorier, både vad gäller kläder, skor, väskor, tyger och all heminredning. Det är så klassiskt, krispigt, classy och elegant. Love it!

  Jag önskar dig en underbar helg!

  Kramen, Anneli

  SvaraRadera
 3. Jo det där känner man ju igen. Vissa dagar är ju bara så tuffa. Kul med en date ute vi skulle ha gjort det igår men näe inte kul när man mår skit. Därför köpte vi hem lite gott istället. Ha en bra helg! Kram Pia

  SvaraRadera
 4. Ni är guld värda som jobbar med barn och vilken härlig kväll ni fick, en båtplats om även lite längre bort är ju super, vet ju bara hur svårt det är att få båtplats häromkring, hoppas den är bra. Kram Eva

  SvaraRadera
 5. Men gisses, vilken pärs på jobbet! Jag har alltid varit full av beundran över er som jobbar med barn (och inom vården). Ni gör ett fantastiskt jobb!

  Skönt att kvällen slutade bra!

  Kram Lena

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...