tisdag 20 mars 2018

Vårdagjämning?Idag är det vårdagjämning. Hmm... jag undrar vad som menas med det, jag? Här hos mig är det SÅ mycket vinter! Det kändes nog mer som vår då, i december-januari... 
Eftersom man kan läsa detta på Wikipedia, om vårdagjämningen; 

"Vårdagjämningen är inte en dag, utan en ögonblicklig händelse som inträffar vid en bestämd tidpunkt vid olika klockslag på skilda ställen på jorden, beroende på i vilken tidszon man befinner sig."

och jag såg att här hos oss, på vår del av jorden, så skulle vårdagjämningen inträffa
 kl 16:15 idag, så bestämde jag mig för att vänta till i eftermiddag för att se om det blev mer vår?


Det blev det dessvärre inte, visserligen sken solen och fåglarna kvittrade i träden, men ändå.. var det fortfarande SÅ mycket vinter... Suck... jag längtar verkligen efter våren nu! Jag är absolut ingen vintermänniska, men denna vinter har ändå varit helt okej, jag har accepterat den och inte gått och trånat efter en vår som ändå varit långt borta, nej jag har verkligen levt i nuet och tja... även om jag kanske egentligen inte vill erkänna det... jag har nog nästan, men bara nästan... gillat denna vinter... Men nu... nu vill jag ha vår! Slippa bylsiga jackor och tjocka vinterskor...  Någon som säger emot???Maria

4 kommentarer:

 1. Haha nä jag håller med... en aaaaaning för mycket snö...;) Fina bilder du bjuder på och även fast det är vackert med snö och is så längtar man allt till grönt och varmt nu...;)
  Kraaaam Katarina

  SvaraRadera
 2. Säger absolut inte emot! Så trött på termobyxor och halsduk uppdragen till öronen, varje dag...
  Visst är det vackert, ni har en hel del av det vita hos er. Vi har ju i princip barmark, med isvallar längs vissa gator och gångbanor.
  Snart är våren och sommaren här med all sin prakt, vi måste bara ha lite mer tålamod:).
  Ha en fin kväll
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Nope, inte säger jag emot inte, längtar också efter våren. Kram Eva

  SvaraRadera
 4. Haha, det hade varit lite festligt ifall det plingade till prick 16.15 och snön smälte som i en tecknad film :-)

  Nope, jag säger verkligen inte emot. Det ser ut att bli fint nu i påskhelgen, tyvärr rätt kallt, men jag är glad så länge det är soligt!

  Kram Lena

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...