måndag 26 mars 2018

Wikers Bohus, "masterkitchen-köket" nu och då


Idag blir det bilder från Wikers Bohus igen! Ja, det är ju vårt hus i Bohuslän, som vi kallar så ;)  Det finns ett utrymme som jag inte visat så mycket ifrån.
 


Det är vårt kök. Vårt "ordinarie" kök. Det kök som ligger på mellanplan, är störst och mest utrustat. "Huvudköket/ Masterkitchen" liksom ;) Att jag inte visat så mycket är för att köket var det som vi kände att vi ville fräscha upp lite och sätta vår stil på det, så det har genomgått en renovering under de tillfällen som vi varit ner.
 

Hela huset var ju i bra skick, ljust och fräscht och bra utrustat så det fanns ju inget riktigt behov av att renovera, mer än att vissa fönster behövde bytas (och vi ska byta nästan alla nu i vår). Men köket har vi målat i grått. Både pärlspontspanel och luckor. En skön varm grå nyans, som vi blev jättenöjda med!
 
 
Vi har tapetserat om ovanför panelen, och nu sitter det en rutig tapet (denna) där i creme, beige, grått.... Vi har bytt listerna som sitter ovanför panelen, till lite bredare varianter än de tidigare. Golvsocklarna ska också bytas ut.
 
 
Ett tag hade vi tänkt att ta bort väggen mellan kök och vardagsrum, och öppna upp så vi alla får plats att citat i köket. Men ganska så snart lade vi bort den tanken. Vi har tre kök och får sprida ut oss lite när vi är många. Förresten är det skönt att ungarna kan få rå sig lite själva i köken. Ha sitt och känna att de kan laga det de vill, när de vill och så.  Vi kan ju ha lite olika tider som vi äter också ;) Så väggen blir kvar och därmed vårt skafferi som vi tokgillar! SÅ praktiskt!  :) I den där passagen man ser, finns två små skrubbar, städskåp och linneskåp. Där ska vi göra om lite har vi tänkt. Bygga ett platsbyggt vitrinskåp med en liten bänk. Som en liten serveringsgång, typ.
 

När vi flyttade in såg det alltså ut så här. Vita luckor, vit panel och en randig tapet i vitt/blått/rött.  Handtagen har vi också bytt, som ni ser. Från grå metall till antikmässing.
 
 
Köket badar i solljus och utanför har vi en stor terrass som nästan går runt hela huset. Det var lite det där som vi föll för när vi var på visning, att gå ut genom köket på den terassen, det var lite magiskt på något vis...  Vi funderar lite på om vi kommer få lov att skaffa en terassmarkis där i sommar, annars kanske det blir FÖR varmt?
 

Det var inget kakel ovanför bänkarna när vi köpte huset, så vi har kaklat med marockanskt kakel, som ni ser. Det blev SÅ snyggt och vi är så nöjda med hela resultatet. Jag gillar det där köket väldigt mycket! DEt är i stort sett helt klart nu, ska bara upp en liten bit list ovanför panelen på ett  ställe, och så ska vi byta ut lysrörsarmaturerna och sätta dit en ljusrampslist under skåpen och en list ovanför kaklet. Sen så... Och snart så... snart är jag i det där köket och pysslar och stökar igen...
 
 
 
Maria

3 kommentarer:

 1. Vilken skillnad det blev och snyggt med grått.
  Carin

  SvaraRadera
 2. Så fint!
  // M-L

  SvaraRadera
 3. Stort och härligt och fräscht! I like!

  Kram Lena

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...