onsdag 25 oktober 2017

Klipp-promenad om hösten...Jag vet att vi är många som är fascinerade av havet. Att vi är många som finner ro vid havet. Att vi är många som gillar klippor... Jag tokgillar hav och klippor men håller mig helst på land, eller i alla fall så pass nära så att jag alltid ser land om jag nu skulle ge mig ut i båt. 


När vi flyttade in i Wikers Bohus och installerade oss, så var det ju inte bara jobb och fix, som vi hade tid för... Nej, i stort sett varje dag så var vi ut på promenader och en dag tog vi en tur med bilen för att kika lite på omgivningarna. 


Men de här promenaderna på klipporna... de slår det mesta... Alltså ibland måste jag nypa mig i armen för att försöka förstå att vi faktiskt har förverkligat den där drömmen om ett eget hus i Bohuslän...


Vi tycker att vi har ett riktigt bra läge på vårt hus. På två minuter har du tagit dig till fots till mataffären... Riktigt bra, när man är många och kanske plötsligt behöver fylla på med något.  Generösa öppet-tider är det också, från tidig morgon till senare kväll.


Om man fortsätter förbi mataffären och promenerar typ 8 minuter till, kanske? Beror ju på i vilken takt förstås... ;) Då kommer man i alla fall till en fin badplats med sandstrand. Perfekt att ha nära och kort gångavstånd i sommar när Lillprinsarna ska bada! 


Är man inte bad-sugen, som jag sällan är, så fortsätter man förbi badet och promenerar ut på klipporna istället. Helt underbar miljö och härlig utsikt! Vi kan till och med se hem till Wikers Bohus, under promenaden. 


På sommaren blommar de röda näckrosorna, som man kan njuta av att se på! 


Ganska långt ut på udden (tror det heter udde? måste nog plugga på lite "kust-termer, haha... på första och tredje bilden ser ni vad jag menar, den spetsiga "udden")  kan man promenera med barnvagn om man vill, men sista biten innan man får vända runt och gå tillbaka kommer man bara fram till fots. Det har varit ett stenhuggeri där ute en gång i tiden och det ligger massor av kantiga block. Missade tydligen att fota dem. Det får väl bli en annan gång helt enkelt. 


Det är inte riktigt klokt vad jag fascineras av den här miljön! Jag finner sådan ro där på klipporna, med havet framför mig. En ro jag inte kan komma på att jag finner någon annanstans! En till som tokgillar att hoppa runt på klipporna är vår lilla vovve Ferry.  Han njöt   lika mycket som vi av att vara där nere. Jag sa till honom flera gånger att "matte kanske ska säga upp sig, så bor vi här jämt, du och jag..."  ;) 


 En sak är säker i alla fall... vi kommer försöka vara i vårt Wikers Bohus så mycket som det bara går... Det tar ca 5,5 timme för oss att köra ner, men vägen är helt ok och det verkar som att den kommer bli ännu mera "bekväm", de bygger om på vissa håll. Dessutom så har det hittills varit rätt avkopplande när vi åkt ner. Det har ju blivit några vändor i år. Vi tittade på en tomt i maj, i juni var det visning på huset  och när vi vann budgivningen så var det bara att åka ner och skriva veckan därpå... sen har vi ju varit på semester där nere också. 


Det ska bli så spännande att kunna följa de olika årstiderna eftersom vi kommer att åka ner rätt regelbundet. Jag tokgillar ju hösten med dess färger och sköna luft, men snart går vi ju mot vinter, så vi får se hur vi tycker att det känns? Jag längtar verkligen tillbaka... och ganska snart är vi där igen... 


Maria

8 kommentarer:

 1. Jag bara håller med dig, älskar klippor och promenader vid havet. Jag tror jag ser ert Wikers Bohus på bilden, men är inte helt säker på att jag lokaliserat rätt:). Tack för hjälpen med glasögonvalet. Det blev de översta från Armani, och ett par liknande de gulliga och ett par solglasögon RayBan pilot. Så nöjd.
  Hoppas du mår bättre idag
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Så underbar miljö! Var i Bohuslän är detta?

  SvaraRadera
 3. Jag älskar hav och klippor jag med, ro ända in i hjärteroten. Hoppas du har en bra onsdag och att du mår bättre. Kram Eva

  SvaraRadera
 4. Så vackert trots att det är lite mulet. Det är nåt speciellt med klippor!

  Kram Lena

  SvaraRadera
 5. Magiskt där alltså!
  Tack fina du för dina ord, det är nog mitt i prick så. Jag "orkar" liksom inte ha ont mer och då blir det så överväldigande när den slår till och jag känner mig liksom utslagen. En dag kvar, sen helg!
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 6. Hav och klippor är ju bara så häftigt. Du vet ju hur jag tokälskar havet. Så rogivande som du också beskriver. Fina bilder från ditt paradis. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Tänk att jag har så svårt att förstå att du fascineras så av våran kust! Jag är ju som sagt uppväxt där, och kanske just därför som jag inte uppskattar det! Årstiderna är verkligen annorlunda, och då menar jag vad det gäller befolkningen! Tyvärr så är ju många hus tomma under hösten och vintern, och då är det verkligen folktomt! Men gillar man lugnet så är det perfekt! Jag uppskattar ju sommaren mest..då det är liv och rörelse! Men visst är det tur att vi alla är olika! Önskar dig en fortsatt fin söndag! Kram Annika

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...