måndag 2 oktober 2017

Uterummet - husets bästa rum??? Kusthus till fjällstuga...

 

Det skulle kunna vara så faktiskt! Att uterummet är bästa rummet här i vårt hus.
 


Här sitter vi gärna och äter middagar, dricker kaffe, lyssnar på musik. Njuter av kontakten mellan inne och ute.  Att äta sin frukost i uterummet är absolut bland det bästa!
 

 
För mig är det nog den här tiden som är allra bästa tiden, när det handlar om att vara i uterummet. Absolut, det är skönt på sommaren med, att sitta där skyddad från sommarregn och kyliga juni-kvällar... Men att kunna sitta där under hösten utan att frysa, se ut på naturen som skiftar färg, se löven trilla av på träden... Det är livskvalitet över det!
 


För oss har det varit ett måste att kunna nyttja rummet året om, utan att behöva elda i någon kamin, eller svepa in oss i filtar och kanske ändå huttra, eller helt enkelt inte alls kunna sitta där. Nej, det har varit ett måste att göra rummet vinterbonat med gjuten platta med golv-värme, riktigt isolerat tak och energisnåla isolerglas i glaspartierna.
 


Det kanske inte är riktigt, riktigt rätt att kalla det "uterum" då, vad vet jag... kanske mer en utbyggnad. Men vi väljer att kalla det uterum ändå, för vi kan ju liksom stänga av värmen där och hålla dörrarna stängda och "bomma igen" det om vi skulle vilja av någon anledning, som jag inte kan komma på vad det skulle vara ;)
 


Uterummet har fått känslan av "fritidshus" i sin inredning. Lite avslappnat med korgmöbler och mycket detaljer att fästa blicken på. Jag har tänkt någon blandning mellan "kusthus" och "fjällstuga" när jag har inrett.  Mannens största bidrag till inredningen,förutom att han gjort alla supersnygga snickeri-detaljer, det är hans öl-kyl...
 
 
Även i uterummet inreder jag gärna efter säsong. Byter ut kuddar och lite annat smått. I torsdags gjorde jag ett ryck och gjorde höst även där, lagom till Oktober månad. Oktober är för övrigt min bästa månad, tror jag. Det är i alla fall helt klart min kärleksmånad! 
 


Uterummet fick gå från somrigt blått till mera murrigt brunt/skogsgrönt... Ungefär som att gå från kusthus till fjällstuga...
 
 
 
Maria
 
 

8 kommentarer:

 1. Men åh så snyggt! Ser verkligen rejält och välbyggt ut till skillnad mot många uterum man ser som har en massa gamla tillvaratagna fönster som sett sina bästa dagar. Snyggt inrett också, ser ut att komma från en stilig inredningstidning.

  /Inger

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vad kul att du gillar vårt uterum!
   /Maria

   Radera
 2. Kan nog hålla med att ert uterum kan vara det bästa. Super mysigt!
  Ha en toppen vecka!
  Kram Kia

  SvaraRadera
 3. Hallå där!
  Men åååå åååå..åååååå...
  Jag önskar så att vårt uterum var vinterbonat...men det skulle inte gå med de gamla fönstren...så där bommar vi snart igen...meeeeen det finns ju inget som går upp emot känslan då vi får öppna upp det i vår igen..;)
  Jag gillar din fjällstugekuststuga...;) kan förstå att det är hur mysigt som helst att sitta där å se löven falla...å så fnissar jag åt din mans ölkyl...hihi...som värsta restaurangbaren ju.....måste varar varje mans dröm ju..;)
  Å mysigt med heldag med dottern och NÄHÄ!! blev det en klänning till? hahaa...tokfia...den behövde du säkert..;)
  Vad jobbigt att känna sådär som du gör för din hembyggd.... men ibland kommer ju vemodet smygandes då man minst anar det....kanske är det bara för att livet är annorlunda nu.... inte att du är annorlunda...men själva livet....

  Kram fina du!
  Katarina

  SvaraRadera
 4. Det är så jättefint i ert uterum, så användbart året om. Riktigt lyxigt tycker jag. Skulle gärna ha ett inne-uterum:).
  Tänkte på känslan du beskrev när du är i Dalarna. Jag tror jag känner likadant när det gäller trädgård. Jag har kommit ifrån mitt stora trädgårdsintresse och nu känner jag ingen trädgårdslust alls, i alla fall inte i någon stor skala. Och det är en konstig känsla, men jag har accepterat det och jag saknar inte trädgård alls på det viset. Att man liksom "är färdig" med det. Att något annat tar ens uppmärksamhet. Nu menar jag inte att du är färdig med Dalarna, men jag vill bara säga att jag förstår hur du menar.
  Ha en fin kväll vännen
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Sååå härligt "uterum", och så gott att kunna använda det året om.
  Med stora glaspartier ser man ju verkligen vädrets skiftningar, vilket kan vara väldigt mäktigt.
  Varm kram Anna

  SvaraRadera
 6. Men hallå... Jag vill också ha ett varmbonat uterum. Helst med bara glaspartier en värmande kamin och varma golv..! Som sagt en önskan..:)Så mysigt , varmt och ombonat du gjort i rummet!
  Ha det bäst och lycka till med huset på kusten nu... Kram från Kate

  SvaraRadera
 7. Kan föreställa mig hur härligt det är där. Det måste vara ett fantastiskt ljusinsläpp!

  Kram Lena

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...