söndag 8 oktober 2017

Dagarna som går...


Det är dagarna som går som är livet! Viktigt att komma ihåg. Viktigt också att ta vara på sitt liv och göra det bästa av det. Viktigt att leva och inte bara vara vid liv... Dagarna som gått sedan förra blogginlägget... Huller om buller och ingen tidsordning... 

Jag har assisterat vid "någons" operation (Nejdå, jag har inte varit med under operation utan bara skjutsat och hämtat...) som nu är utförd och allt har gått bra.  Det har varit en ganska tuff period en längre tid, jag har tänkt, funderat och reflekterat...  Att ha sin hälsa är det viktigaste i livet. Jag tycker att jag är rätt bra på att ta vara på livet och att göra saker som jag mår bra av. Jag äter hyfsat nyttigt och rör på mig. Fast det där med motionen måste jag faktiskt bli bättre på...  Att springa (jogga i lufsartempo)  i skogen kanske kan vara rätt roligt ändå? Jag pinade mig igenom en runda i fredags morse. Jag har ingen aning om hur lång sträckan var men jag hoppas att det inte var den allra kortaste... den kändes rätt lång i alla fall just då... ;) 


Jag kände mig i alla  fall som en hurtig människa och nöjd med mig själv när jag senare samma morgon åkte till stan för att uträtta lite ärenden.


 Två stora kassar innehållande diverse piff och fynd som ska med till Wikers Bohus på Smögen. Tur vi har köpt takbox... och att vi kunnat lämna en del grejer hos svärföräldrarna som också kommer att komma ner en sväng under vår inflytt. 


Egentligen skulle jag ha spenderat ett par dagar i Dalarna för att fixa lite inför mina föräldrars flytt. Men sömnbrist satte stopp för det. Natten till den dag jag skulle ha åkt sov jag knappt alls. Till och från mellan kl 23:30 och 03:30, bara. Orsaken? En sprängande huvudvärk... Jag trodde först att jag höll på att bli förkyld men det var nog mer stress och oro p g a "någons" operation, skulle jag tro. Ni vet när oron släpper kan en del människor få huvudvärk, tydligen är jag en av dem. 


Istället blev det några lugna avkopplande helgdagar hemma. Otroligt lugna och avkopplande. Vi har ätit frukost länge i TV-soffan. Till och med jag har ägnat en hel del tid åt att kolla serie på TV...  Jag som nästan aldrig har ro att göra det, tycker att jag inte har tid... OCH... jag har njutit av det! Njutit av att mysa med Mannen i mitt liv och bara vara. Timme efter timme... Njutit av det så pass mycket att jag prioriterat det framför att lägga tid på att blogga... Njutit av det så pass att tanken slagit mig att jag kanske ska lägga ned bloggen och ägna mig åt serie-tittande den tiden istället... 


 Så har jag äntligen hittat ett par vinröda stövletter som duger! Rätt färg, lagom klack och inga dragkedjor som dinglar och pinglar... Tredje gången gillt! Hämtade ut dem lagom till helgen. Invigde dem tillsammans med en ny blus när vi åkte till färgaffären...


Jo men vi har äntligen köpt färg till de där köksluckorna och väggpanelen i ett av de tre köken i Wikers Bohus... Ja, vi kommer faktiskt ha tre kök där! Ett på varje våningsplan.  Det blev en mörkare grå än vad vi trodde att vi hade bestämt oss för... det vill säga vi gick på den linje som vi hade tänkt från allra första början, innan vi ändrade oss till en ljusare ;)  En rutig tapet beställde vi också till köket. Kaklet köpte vi för någon månad sedan. På kvällen säger sedan Mannen i mitt liv att han i alla fall är lite sugen på att be HTH-kök att rita upp ett nytt kök... Men nu sansar vi oss, målar och piffar upp "huvudköket"  och byter ut något annat, lite mindre kök först ;) (Vi har såklart en idé om HUR det köket ska se ut också ;


Vi har också haft barnbarnen här på besök. Våra små lillprinsar! Herregud vad jag älskar dem! Tänk att jag har tre favoritkillar i mitt liv nu! Jag är lyckligt lottad jag! Jag fylls alltid av en enorm kärlek när jag ser mina killar tillsammans. 


 Jag och 75% av döttrarna har även haft kvalitetstid med lunch på Pizza Hut en dag. Den där dagen då "någons" operation ägde rum. Att ha vuxna döttrar (säkert söner också?) är något alldeles speciellt. Jag har alltid försökt vara ett stöd för mina döttrar genom deras liv, och nu när de är vuxna kan jag känna att de är ett stöd även för mig! 

Vi har faktiskt också passat på att testa årets Blossa 17. Tidigt tycker många. Men vadå, tänker jag. Ruggigt väder ute och man ska ta tillvara på tillfällena. Jag hade gärna velat sitta ute i våra däckstolar insvept i en filt och dricka den, men ett ösregn och inget tak satte stopp för det. Det fick bli soffmys istället. 

Ja det var mina dagar som gått sedan sist... Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och kanske kolla med Mannen i mitt liv om han vill se ett till avsnitt av Billions. Har ni sett den serien? Mannen i mitt liv har sett alla avsnitt tror jag, men han är så gullig och tittar tillsammans med mig nu i alla fall ;) 


Maria

3 kommentarer:

 1. Livet är upp och det är ner. I bland så känns allt jättebra, ibland mindre bra. Hälsan är viktig och hur man än gör så vinner man i längden på att tänka hälsosamt. Fast ibland är det svårt. Vad spännande att det snart är dax för Bohuslän. Hoppas allt är bra med alla i familjen. Vi har också börjat kolla på serier tillsammans. Outlander, skitbra. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 2. Mäh! Sluta blogga och istället titta på serier! Hur kan du ens tänka tanken... :-) Nä, självklart gör du ju vad du vill, men det hade varit förfärligt tråkigt att inte få ta del av dina härliga inlägg!

  Jättesnygga stövletter. Skönt när man känner att man träffat rätt.

  Och glöggen. Det är aldrig för tidigt för glögg, om du frågar mig! Jag har helt missat att beställa årets. Ska testa den så snart jag kan.

  Kram Lena

  SvaraRadera
 3. Att ha sin hälsa är det viktigaste i livet, så sant. Håller med dig i allt du skriver om livet och hälsa. Jag har börjat min resan mot ett friskare jag. Vi måste alla stanna upp och andas och leva livet. Inte bara existera i livet.
  Kram Kamilla

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...