lördag 12 september 2020

Underbart och härligt med hemmahelg och höst

 


Missförstå mig inte... men alltså HUR härligt är det inte med en "tom" helg hemma...? 

Jag klagar inte, vill heller inte få det att framstå som att jag tycker att det är jobbigt att som vi, ofta vara "bortresta" på helgerna. För oftast när vi är "borta", så är vi ju hemma fast på annan plats.  I ett av våra andra hus på annan ort. 


Vi trivs med att ha det så. Men när det blir som det varit nu, att vi inte haft en hel oplanerad helg sedan vi kom hem från semestern då blir det lite extra skönt och nästan som lyx att vara hemma bara. 

Att det är september och hösten närmar sig allt mer gör ju inte saken sämre. Jag tokgillar hösten med färgerna som kommer i naturen nu. 


Vädret är ju lite "sådär" med regn och grått, men det gör heller ingenting, så mysigt att hänga inomhus här hemma.  Jag tog faktiskt en sväng med cykeln på förmiddagen, några hundra meter bort för att handla lite blommor.  

Det finns ju en tjej här i området som säljer prenumerationer på veckobuketter och lite annat. (det var hos henne jag band min adventskrans i vintras) Nu hade hon "annonserat" på Facebook att det var öppet för försäljning av blommor, vaser och ljuslyktor hemma hos henne i hennes verkstad. 


Sånt vill jag ogärna missa!  Jag hade siktat in mig på en brun vas, och ett litet blomarrangemang.  Dessvärre hade hon precis nyligen sålt den sista av just det arrangemanget jag ville ha.  Men det löste sig ju ändå, Jenny som den här tjejen heter, hon satte ju ihop ett nytt arrangemang till mig i en annan vas och kanske att den blev ännu lite finare till och med ;) 

Det söta blomarrangemanget köpte jag till soffbordet i TV-rummett. Perfekt med något som inte sticker upp för mycket i synfältet där.  Vasen som var ännu snyggare i verkligheten, större än vad den såg ut på bilden jag sett, den fick ersätta den vita Ernst-vasen i uterummet, som jag hade satt orangea rosor i, igår. 


Jag blev så himla inspirerad av Jenny och hennes blommor och sitt brinnande intresse för dem, och den där bruna vasen alltså... den inspirerar mig verkligen till att byta bort blåa kuddar och annat blått och ersätta med färger med mer höstkänsla. Färger som rost, brun, beige, vinröd, grön... eller mörkare blått... Lite djupare och mustigare färger. 

Ja, det är en härlig tid att boa in sig lite här hemma. Äpplena som kommer från egna trädet doftar just äpplen där de ligger på glasfatet på fot. 


Jag bläddrar lite i en av mina lexington-böcker och riktigt suger i mig inspiration från höstbilderna och bara myser och njuter... helg hemma, inte så tokigt alltså! 

Vi ska strax ta en liten snabb sväng till yngsta dottern med sambo och hjälpa dem sätta upp någon hylla och när vi kommer hem, så blir det charkisar i uterummet och kanske hinner vi med ett spabad innan det är dags att grilla hemgjorda högrevsburgare? 

Maria

5 kommentarer:

 1. Men alltså, den vasen! Så jäklarns snygg! En sån vill jag också ha! Har du nån idé om var man kan få fatt i en sån?

  Kram Lena

  SvaraRadera
 2. Skönt med en hemmahelg. Inget inplanerat här mer än att imorse åkte jag till vårat andra hotell St Olof som erbjud en lektion Yin Yoga o hotellfrukost efteråt. Helt perfekt start på lördagen tycker jag //Christina

  SvaraRadera
 3. Fina buketter båda två på sitt sätt. Ja hemmahelg kan ju vara skönt men nu har jag haft det sedan i januari... Snart så måste vi hitta på något. SPA bad låter mysigt och charkisar på uterummet också. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 4. Hemmahelg kan vara superskönt att ha.
  Buketterna var mycket fina.
  Ha en skön söndag.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 5. Även om jag nu är "vardagsledig" på heltid så är helgerna speciella. Sedan är det ju plus när en vardag kan upplevas som "helg" mitt i veckan. Vilken fin symaskin du har. Jag har en som nog har gjort sitt, eller kanske den behöver en genomgång av någon som kan mer än vad jag och livskamraten kan.

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...