torsdag 10 september 2020

Snyggt yttreJag vet inte hur det är med er, vad ni tycker?  Men åtminstone så tycker jag att det är snyggt med snygga förpackningar.  Det kanske inte är speciellt viktigt i det stora hela, men nog tycker jag att ett snyggt yttre kan räknas? 

Ja, jag erkänner gladeligen att det var det yttre som lockade mitt intresse för Mannen i mitt liv från första början. Oftast är det ju faktiskt det yttre vi ser först.  Sen är det ju inte alls säkert att insidan är lika fin, (Mannen i mitt liv hade och har fortfarande både och!men nog tror jag att fler än jag har lockats av något yttre först? För handen på hjärtat... hur många dras till den med "sämst" yttre i sin ungdom? Nä, jag tror faktiskt att vi gärna lockas av ett trevligt yttre. 


 Nu var jag inte alls ute efter att debattera yttre skönhet hos oss människor, vad som är snyggt eller inte, eller ens hur viktigt det är och ingen behöver ens hålla med mig om detta med yttre.  Det är högst personligt vad man tycker är snyggt och inte! 

Nä, jag tänkte bara visa vad jag köpt hem, just för att jag gillar "snyggt yttre". Kolla in tandkrämstuben! För många är det säkerligen hur ointressant som helst hur en tub med tandkräm ser ut. 


Men när jag för första gången såg tandkrämen från det där märket, kunde jag inte låta bli att tycka att förpackningen var riktigt läcker. Då såg jag faktiskt bara kartongen, eftersom det var på ett hotellrum, den gick att köpa på rummet om man hade glömt ta med sig egen, vilket jag INTE hade gjort och därmed inte köpte någon. Den var för övrigt ruskigt dyr att köpa där. 

Men den där förpackningen... det var något speciellt med den. Den kändes lite så där bohem-retro-glammig från typ 50-60 talet... Kanske till och med lite... romantisk?  Åtminstone så var det den känslan den gav när den låg i en gammal cigarrlåda i rummet på det hotell som jag tror är det mest romantiska jag bott på... (Menar såklart Hotell Pigalle


Om den förmedlar samma känsla hemma i vårt badrum det vet jag inte, men kanske det andas lite mera romantik i badrummet när vi står där sida vid sida jag och Mannen i mitt liv och ägnar oss åt något annars så väldigt oromantiskt som att borsta tänderna.... 

Det skadar ju inte i alla fall att "lyxa" till det lite med lite snygga förpackningar. Men varför jag beställde en med lakrits-smak förutom den med mintsmak, det kan man ju undra... jag är egentligen inte speciellt förtjust i lakrits ens... men det måste ju såklart varit det snygga yttre som lockade ;) Maria

8 kommentarer:

 1. Jo men helt klart tycker jag det är snyggt med finare förp det blir ju en inredningsdetalj

  SvaraRadera
 2. Även om jag egentligen kanske inte gillar det tänkandet, så faller jag också för vackra förpackningar.Egentligen ska det ju vara innehåller som är viktigt..
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 3. Jamen precis, jag kan också verkligen gå igång på förpackningar. Eller smarta varumärkesnamn. Den där var verkligen cool. Håller med om 50-talskänslan. Men lakrits!! Hur tänkte du där?! :-) :-) Ja, visst ja, förpackningen var det ja :-)

  Kram Lena

  SvaraRadera
 4. Visst är det snyggt eller coolt med fina förpackningar. Jag gillar sådant med.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 5. Visst är det snyggt med snygga förpackningar. Det poppar ju till inredningen. En ful eller tråkig förpackning har inte riktigt samma effekt. Dessutom lockar de där lite retro och vintage förpackningarn lite mer, för de gör sig verkligen.
  Men lakrits som tandkräm....nja
  Kram Kajsa

  SvaraRadera
 6. Faller också som en fura för fina förpackningar och hoppas att innehållet är lika fint. Älskar fint inslagna paket också. Älskar lakrits men vet inte om det är nån hit i tandkräm, mintsmaken är ju så fräsch.
  Kram Monika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha... ja helst ska ju innehållet vara lika fint ;) :) Åh, jag tokgillar också såna där fint inslagna paket, med lite extra känsla, där någon lagt ner lite mera jobb! Ja, vi får se hur det blir när det är dags att öppna lakritstuben... ;)
   Kram/Maria

   Radera
 7. Här är en till som gillar snygga förpackningar! Tandkrämstuben var lite annat än Colgates ha ha...
  Ha det gott i höstrusket och ha en fin helg :)
  Kram Titti

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...