tisdag 1 september 2020

Nä nu jäklar ska kreativiteten och skapandet igång!

 

Egentligen så gillar jag att sy. Jättemycket gillar jag det! Jag har sytt sedan 10:årsåldern. Jag sydde massor av plagg till mig själv under tonårstiden och jag sydde det mesta av  tvillingdöttrarnas kläder deras första år.  Men de senaste åren har det verkligen gått i perioder. Jag blir lyrisk varje gång jag får en ny katalog fylld med inspirerande bilder på plagg och tyger. Som ögongodis!

 

Jag funderar ut några saker jag ska sy och så beställer jag hem! Ibland sätter jag igång nästan meddetsamma, men nästan lika ofta så blir tygerna liggande...


Jag vet faktiskt ärligt talat inte varför... sedan jag slutade jobba för att bli "hemmafru" för mer än 1,5 år sedan, så har jag ju egentligen tid att sätta mig. Men det är något som liksom tar emot. Det blir bara inte av. Jo, jag sydde några blusar och kjolar under 2019, men jag hade planer på mer... och nu under 2020 har det inte blivit mycket alls. 

Mitt arbetsrum och arbetsbord har mest kommit att likna ett skrotupplag. Skjortor där knappar ska lagas/sys i eller byxor och klänningar som ska läggas upp har vuxit på hög tillsammans med tyger jag köpt och vissa är till och med tillklippta. 

Andra saker som jag köpt, små fynd som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med, har också hamnat på arbetsbordet. Avlagda lampskärmar har jag stuvat in i garderoben där jag förvarar tyger och andra tillbehör... 

Sånt där slarv gör ju inte att man blir mer inspirerad direkt... En sak till som bromsat upp mig är nog när jag faktiskt skulle till att brodera på ett kuddfodral här i våras... Ja, då hittade jag inte just den broderifilen jag skulle ha, på USB. Konstaterade att det motivet, den filen låg nog i den förra brodermaskinen som dottern har A har nu...  Jag var alltså tvungen att sätta mig vid datorn och redigera ihop ett nytt motiv.  Det gjorde att jag tappade lusten.  Det ska liksom flyta på när man drar igång något. 

Den nya fina overlockmaskinen (eller den var ny för några år sedan i alla fall...) blev jag aldrig riktigt vän med från början... den var mer avancerad än den tidigare och när den var ny, så hade jag inte så mycket tid att sätta mig in i den. Sen har den mest krånglat med trassliga sömmar...

Men nu jäklar! Igår bestämde jag mig för att det var dags att ta tag i det där med skapandet! Jag VILL ju så gärna! Nu känner jag verkligen för att sy klänningar till mig och till Lillprinsessan, jag vill sy sweatshirts till Lillprinsarna...  Kreativiteten ska minsann flöda snart! 

Jag började med att gå igenom högen med sånt som skulle fixas och läggas upp. Plockade bort en del tyger som jag inte ska göra något av nu, på grund av fel säsong... Sen satte jag symaskinen på uppdatering, något som jag skjutit upp ett tag... det tog en timme och under tiden började jag "leka" lite med overlock-maskinen. Jag upptäckte att jag lyckats missa en detalj vid nålträdningen, som troligen varit boven i dramat. Helt plötsligt så fungerade det bättre! Och så vågade jag mig på att trä en till tråd och testa en femtrådig söm, som kommer bli toppen när jag ska sy! 

Jag var ju bara tvungen att testa att snabbt sy ihop en trikåmössa som jag har skickat över till Lillprinsessan för att testa om storleken blev bra. 

Så... ja, jag tror faktiskt att jag kommer igång nu! 

Samtidigt är jag så himla sugen på att göra om lite i arbetsrummet. Det har ju varit A´s rum, mitt arbetsrum har ju blivit vårt "gym-rum", så jag skulle vilja ha ny tapet och andra gardiner först och främst. Så skulle jag gärna ha en bordsskiva som är lite mörkare, kanske nya ben också... och hyllan med lådor vill jag byta ut...  Jag vill ha lite murrigare/varmare, mera ombonat och samtidigt någon färg, men jag vet inte vilken... och en matta kanske under bordet? Så behöver jag ju en annan stol än en av våra undanställda köksstolar... 

Jag känner mig verkligen inspirerad som ni hör! 


Maria

2 kommentarer:

 1. Ibland kan det bli sådär utan att man vet riktigt varför. Man gillar att pyssla eller sy men det tar helt enkelt stopp bara.
  Kul att du hittat din inspiration igen.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Vad roligt att du kommit igång.
  Jag brukar säja att jag är för kreativ för mitt eget bästa, men i Coronatider har jag liksom slöat till mig.
  Jag har sytt mycket genom åren, men nu har jag inte ens en symaskin, syr allt för hand.
  Lycka till!

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...