tisdag 8 september 2020

Det regnar idagStundtals formligen vräker regnet ner denna tisdagsförmiddag! 
Vad passar väl bättre än att visa mina nya regnkläder? Eftersom jag varken har kamerastativ eller fotograf till hjälp får det bli plagg utan människa inuti.  Jag tog vår ek till hjälp istället ;) 

Regnkappan köpte jag på Smögen under semestern. För halva priset. Jag har flera jackor i min ägo, från just detta märke. Gillar dem skarpt, både funktion och form och att de har Västkustskt ursprung.  Jag har redan en vit längre regnjacka (känns som att en regnkappa är något ännu längre, så vi kallar detta för regnjacka tycker jag) från dem, men den är lite stor, en 38:a som jag iofs får plats med en rejäl tröja under. Men när jag såg den här, (som egentligen är lite mera aqua-blå än vad bilderna visar i dagsljuset) så tänkte jag att nu kan jag slå till på en som inte är lika rymlig. 

Testade en storlek 36, som satt bra och skulle ändå rymma en tröja under.  Jag slog till på den, men när jag kommer hem med den upptäcker jag att det sitter en till prislapp på en av fickorna... och på den står det storlek 34... någon har lyckats satt dit en lapp till... och vilken storlek har jag köpt egentligen?  Jag hade ju bara tittat efter storleken på prislappen...  Kollade lappen inne i plagget och jag har köpt en 34:a... 

Då händer det märkliga att jag plötsligt blir osäker på om den passar... trots att jag provat... knasigt egentligen, det är ju bara siffror... men den var ju plötsligt två storlekar mindre än den vita jag har... Jag var tvungen att prova ordentligt hemma igen. Med tröja under och jo... den passar! ;) :)  

      

 Nu så här några veckor senare, så har jag dessutom konstaterat att jag får under en lättvikts-dunjacka... Lite knäppt att man kan bli så där osäker när man inte väntat sig att det skulle vara en annan storlek än man trott.  Fast jag har ju vissa plagg i XS, så det kanske inte var så jättekonstigt ändå, fast jag för det mesta är en typisk "S", och denna kanske var lite extra rymlig i modellen? 

De nya "gummi-bootsen" (som faktiskt också verkar ha Västkustskt ursprung) eller vad man kan kalla de är däremot små i storleken. Jag fann dessa hos järn-båt-fiske-färgaffären på Smögen, blev förälskad i dem och köpte ett par 37:or (har alltid 37 på skor, sällsynta fall 36,5...) utan att testa ordentligt, hade inga strumpor på i värmen. Förvissade mig om det var öppet köp eftersom jag ville prova hemma. Kvinnan i kassan påtalade att de var små i storlek och att hon fått gå upp i storlek på sina, som hon för övrigt älskade och "bodde i". 

Mycket riktigt, de var lite trånga för att få i en riktig strumpa. Tyvärr hade de inga 38:or så det fick bli retur. De hade kunnat kolla om det gick att ta hem, men vi skulle ju åka hem om bara ett par dagar då... Men eftersom jag inte kunde släppa dem, så googlade jag upp dem på nätet, vilket inte var helt lätt...de verkar inte finnas "överallt" direkt... och hittade en butik där jag knep de sista 38:orna och sparade också 150 Kronor, eftersom det var lite rea på dem. 

Jag gillar att de är så där låga, då kan man med lätthet ha dem till och från affären till exempel, känns inte lika klumpigt som vanliga höga stövlar. Verkar vara läge för både regnjackan och bootsen att invigas nu när jag ska åka ner och handla. 


Maria

                            


6 kommentarer:

 1. Jag önskade mig en regnjacka idag kan jag säga. Att ha på jobbet men även hemma. Jag har en jacka från Fjällräven som ska var regnjacka men den känns blöt efter ett tag. Vill ha en lång och regntät en. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 2. Vilken rolig bild, faktiskt bättre utan mänsklig modell.
  Jag letar efter ett par nätta, lätta regnbyxor att ha när jag cyklar, hittar inga jag gillar.

  SvaraRadera
 3. Haha, tankens kraft är stark den. Förstår känslan att den plötsligt kanske kändes liten fast ändå inte. :-)

  Kram Lena

  SvaraRadera
 4. Har inte använt regnkläder sedan vi flyttade till Spanien. Paraplyet har jag tagit fram några gånger.
  När vi bodde i Sverige hade jag regnutrustning eftersom jag cyklade till jobbet året om.
  Men dina regnplagg var fina.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 5. Jag skulle verkligen behöva en ny regnutstyrsel till hösten.Tack för tips och bra idé att nyttja eken också :-) Kram //Tina

  SvaraRadera
 6. Jag har 2 regnkappor , en marinblå o en vinröd, känner mig fin i dom o använder dom även om det inte regnar på höst o vår ;)) //Christina

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...