onsdag 2 september 2020

Nu händer det grejer!

 

Halva dagen igår hade jag den här utsikten på vår baksida. Några killar från en markfirma var här och snyggade till lite på baksidan, där vi tog ner ett större gäng träd förra sommaren. 

Vi kom av oss rejält efter det, för vi har velat fram och tillbaka flera gånger hur vi skulle fortsätta. Redan då förra hösten när träden tagits ner funderade vi på att gräva och anlägga en pool. Då kunde vi ju passa på att använda massorna att fylla ut där träden försvann och bilda lite mera trädgård av vår tomt.  Sen tog vi vårt förnuft till fånga och landade i att vi faktiskt hade nog med hytte-bygget just då...  Tiden gick och det hände inget mer på baksidan.

Så i våras när det snackades så mycket om reserestriktionerna, då började vi återigen fundera på om vi skulle anlägga pool. Mannen i mitt liv var in i april-maj till killen han brukar köpa spa-produkter av och snackade om olika alternativ, och då var det verkligen lågtryck på pooler. Vi funderade igenom saken några gånger till (det är ju trots allt lite pyssel med en pool och vi har ju ändå två hus till också som kräver att vi tittar till dem ...) och hade väl nästan bestämt oss, skulle bara bestämma modell... då hade det plötsligt blivit en rusch på pooler. Vi skulle inte kunna få någon på länge. Fler som ville ha pool på hemestern. 

Nu har vi slagit detta ur hågen och koncentrerar oss på att snygga till trädgården bara. Det där med pool kanske blir aktuellt längre fram.  Vi drömmer ju om att flytta ut till havet lite mera permanent också, så tankar går lite olika vägar. Trädgården ska i alla fall snyggas till! 

Så här såg det ut innan. Där ifrån de blå-sprayade käpparna är, skulle det bli en grusad yta. 

Stubbar grävdes upp och forslades bort och jord kördes hit.  Flera timmar höll de som sagt på och bökade och stökade på vår tomt. När de var klara såg det ut så här. Mycket större trädgårdsyta istället för att ha ett gäng trista träd som tog upp en del av tomten.  På den grusade ytan ska det även läggas något slags singel. Där hade jag tänkt att vi ska ha som "ett rum i trädgården". Tänker mig syrener som en häck bakom och i tomtgräns. Sen ser jag framför mig en trä-hammock och en söt liten lekstuga där. Och en sandlåda kanske.  Lite krukor med blommor och sånt också förstås. 

Vi planerar att sätta upp något slags staket och sätta lite buskar och se till att hela tomten är inkapslad och hundsäkrad. Vi kan ju inte ha dörrar öppna utan att vår vovve tar sig en olovlig promenad, och det har ju hänt att någon råkat lämna en dörr öppen... 

Nu ser jag verkligen fram emot att så småningom få allt på plats...  Trädgårsarbete är inte Mannen i mitt livs största intresse, och allt klarar jag inte helt själv på egen hand... så vi får se när det blir klart ;) Maria

14 kommentarer:

 1. Så snyggt! Vilken förändring, så roligt. Pool verkar ju vara jättehärligt att ha, men samtidigt ska man ju hinna med att nyttja den också. Och ni har ju ert sköna spabad:). Tror ni har tagit helt rätt beslut. Hundsäkra tomten låter som en bra idé, det är ju skönt om ni kan ha dörrarna öppna och att F kan gå ut och in som han vill. Vi har helt öppet här, men hon går inte så långt, håller sig för det mesta på trädäcket. Ibland ser jag henne genom köksfönstret då hon ligger och rullar runt på gräsmattan:).
  Ha en fin kväll
  Kram Maria


  SvaraRadera
 2. Verkligen en förändring till det bättre i er trädgård.
  Då får vi se hur det blir på denna plätt så småningom.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. Skönt att få upprensat och få bort stubbar mm. Maken håller alltid på och pyssla med trädgård och trädgårdslandet förutom allt annat som ska till med hus och bilar. Jag förädlar råvarorna från trädgården, samt agerar hantlangare. Har funderat i flera år på ngn form av spabad. Maken har varit inne på ett vedeldat, men då kan man ju inte göra ett spontant bad utan det ska planeras. Har ni "badtemperatur" på ert/era bad året runt eller värmer upp det inför badtillfället. Kram Ylva H

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom vi visste att vi skulle vilja "spontanbada" så var ett vedeldat bad aldrig något alternativ för oss. Vi vill kunna bada när andan faller på. Badet hemma håller alltid ca 36 grader och så höjer vi det någon timme innan vi ska bada, till 38,5-39 De vi har på annan ort, ligger möjligtvis lite lägre i temp (?) när vi inte är där, men de höjer vi successivt via appen när vi åker dit ;)
   Det är SÅ skönt med spabad, rekommenderar det verkligen!
   Kram/Maria

   Radera
  2. Tack för svaret, tycker också det är så skönt och avkopplande med spabad när vi har varit iväg någonstans. Så får se om vi tar tag i saken någon gång. Har ett speciellt minne från Fort Lauderdale för några år sedan. Var där i december, så vid sådär vid 2100 gick jag ner och satt i bubbelpoolen och hörde Atlanten brusa nedanför . Vilken avkoppling att sitta där alldeles ensam efter en hektisk dag. Passade på att göra det flera kvällar. Ett minne som jag gärna plockar fram ur minnesbanken. Ja drömmen om att resa känns extra stark nu i dessa tider. Ha det så gott kram Ylva H

   Radera
  3. Ingen orsak, försöker alltid svara även om det ibland tar någon dag ;) :)
   Åh, det låter som en sån där fantastisk avkoppling! Jag kan ana den känslan... Förstår att det är ett härligt minne att plocka fram!
   Lycka till med era spabadsfunderingar! Kan tillägga att våra två bad vi har på avstånd funkar klockrent i och med att de har någon "klorinator" som omvandlar bromtabletter till klor... (på något vis) vilket gör att där sköter klor-värdet sig lite bättre självt... Här hemma är det lite mera pyssel med Ph, klor och alkalinitet. Men fortfarande värt mödan ;) :)
   Kram och ha en fin "lill-lördag"
   /Maria

   Radera
 4. Då var det ingen mening känns det som och ni har ju fler boenden som du säger

  SvaraRadera
 5. Jag tror ni tagit rätt beslut. Ni har ju flera hus att se efter och det får inte bli för mycket arbete på de olika platserna. Ni får passa på att bada när ni är på västkusten. Er nya trädgårdsdel blir säkert fin och trevlig.

  SvaraRadera
 6. Syrener är underbara, en häck med syrener är så vackert. Och doften!
  Tyvärr växer de ju sååå långsamt så de är ingen bra lösning om man vill få till det fort. Men har man tålamod så..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis... det var ju den där doften jag ville åt! =) Ja, det tar ju några år att få till en häck av syrener... nu funderar jag lite på om vi ska sätta plank/spaljé av något slag och sätta lite växter här och där framför istället. Kanske bara några enstaka syrener eller något annat som doftar gott ;)
   /Maria

   Radera
 7. Vad fint det blev. Så skönt att få hjälp med sånt där. Det går ju så snabbt och lätt för den som kan. Vi funderar på att ta lite extrahjälp med vissa saker i trädgården i samband med husbyggnationen.

  Kram Lena

  SvaraRadera
 8. Bra beslut tycker jag, vi har pool mycket antagligen för att vi är i "branschen" och visst var det trevligt för barnen när de var små, men jag skulle definitivt klara mig utan. Så mycket skötsel kan jag dock inte påstå att det är (kanske för att det är min gubbe som sköter den biten :-D) Sen kan jag tänka mig att när man får barnbarn så kan de uppskatta att mormor/farmor morfar/farfar har en pool, men det är ju en annan sak :-) Blev bra där bak i er trädgård nu och öppnar ju för många idéer //kram/MariaG

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hade pool vid vårt förra hus, när barnen var små. Vi hade inga planer på att anlägga det vid detta hus när vi byggde 2011-12, men de senaste åren har tanken dykt upp allt mer att det vore ett trevligt inslag med lite vatten ;) Och som du säger... för barnbarnens skull.
   Nä, det kanske inte är så himla mycket pyssel egentligen med pool, man får ju skaffa robot-rengörare och så kanske man inte behöver kolla värden som vi gjorde "förr" ;) Tänkte väl mer på att vi är borta fyra veckor, varje sommar, men det kanske kan klara sig helt själv då? Och så ska man ju "öppna" och "stänga" den, men det kanske går fort ;) Vi får se om det blir någon, någon gång ;)
   Tack, ja det kommer bli mycket finare, större och mera ordnat på baksidan nu! :)
   Kram/Maria

   Radera
 9. Vad bra det blev. Dom kan verkligen göra underverk dom där maskinerna. //Christina

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...