måndag 30 september 2019

Vilsamt och vackert i Visby


Först och främst: Ett stort varmt tack för alla fina komplimanger om klänningen i förra inlägget!  Det stämmer att grönt är en färg som passar mina egna färger, även om jag inte bär grönt så väldigt ofta utan är mer "blå av mig". 


Hur som helst så bar jag den där klänningen i fredags, tillsammans med svarta byxor i fuskskinn (som dock inte var jättesköna att bli proppmätt i, p g a rätt hård linning och en bärare med lite hull i midjan....kan tilläggas...) på en krog i Visby. Ja, för det var ju till Visby vi drog för lite helgmys, jag och Mannen i mitt liv.


Jag tog tydligen ganska många bilder, även om jag inte trodde det, så jag tänkte att jag skulle dela upp bilderna på fler än ett blogginlägg. Jag börjar med dessa lite gråa bilder från en regnig lördagspromenad.  Ett Visby som kanske inte visade upp sig från sin allra bästa sida för oss. 


Men ändå... jag hoppas att bilderna i alla fall kan förmedla ett vilsamt och vackert Visby. 


 För det var exakt så det kändes på vår promenad i regnet i lördags förmiddag. Inte mycket folk eller trafik ute. Det var jag och Mannen i mitt liv och några enstaka andra flanörer som också trotsade vädret. 


Vi promenerade längs muren och njöt av stunden och den vackra miljön. Stannade upp här och där för att ta lite bilder eller läsa lite historik eller bara stannade upp beundrade allt vi såg! Jag har varit på Gotland en gång tidigare och det var för tio år sedan då jag och Mannen i mitt liv tillsammans med ett kompispar hyrde ett stort hus där vi tillbringade en sommarvecka med våra familjer. 


En mysig och trevlig vecka då vi såg en del av Gotland tack vare att kompisen som tillbringat många somrar på Gotland guidade runt oss på olika sevärdheter och platser som passade barnfamiljer. 


Vi besökte Visby ena dagen och redan då sa jag till Mannen i mitt liv att jag gärna ville se mer av Visby någon gång. Kanske kunde vi åka dit bara han och jag och bo på hotell någon gång? Det kom alltså att dröja drygt tio år...  Men ni vet... Den som väntar på något gott... Och Visby gav verkligen mersmak... Vill tillbaka snart igen!


Självklart hade det väl varit trevligare att ta den där promenaden längs muren i solsken... men vädret styr vi inte över och "dåligt" väder brukar inte hindra oss från att vara ute i naturen. 


Och faktiskt... det blev en väldigt trevlig och mysig promenad. Nästan lite magiskt samtidigt som det var både vilsamt och vackert.  Så det gjorde inte så mycket att det regnade. Vi hade fint väder när vi kom på fredagen och  jag återkommer med "regnfria" bilder och mer om vad vi gjorde i Visby en annan dag. Idag får ni hålla tillgodo med de här bilderna, som jag tycker talar rätt bra för sig själv... 


Maria

3 kommentarer:

 1. Det är så vackra bilder du tagit på ön. Själv är det minst 30 år sedan jag var där som vuxen. Var även där på semester när jag var liten.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Visby är jättefint. Spelar ingen roll att det regnar, blir bara lite blött. Ja undrar om jag någonsin kommer dit igen. Man vet aldrig. Gillar inte att man måste flyga eller åka båt dit. Det är därför vi inte varit där sedan 1996. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 3. Så vackra bilder. Älskar känslan i dem. Många gånger när det regnar så blir det bästa bilderna. Vill också tillbaka till Gotland. För min del var det nog typ 20 år sedan sist, haha.

  Kram Lena

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...