söndag 22 september 2019

När man nästan glömt bort hur mysigt man har hemma


Ja, det var Mannen i mitt liv som sa det igår, när vi satt och myste i uterummet.  Mätta och belåtna efter en förrätt i form av ett mörkt bröd med en gubbröra gjord på lax (Så, så god!) och en varmrätt med ugnsrostade betor med fetaost tillsammans med grillad fläskytterfilé. Riktigt gott och det är så sällan vi grillar annat än fisk, korv, burgare eller kyckling så vi var även nöjda med självaste grillresultatet. 

Så när vi sen satt kvar i uterummet och lyssnade på musik och pratade och det hade blivit riktigt mörkt utanför, så sa Mannen i mitt liv plötsligt; "Man glömmer nästan bort ibland hur mysigt vi har det här hemma".  

Visst är det lite så. Vi hade ju en period jag och Mannen i mitt liv då vi ganska ofta hade weekends på hotell inbokat.  Kanske för att få lite miljöombyte, eller kanske för att se lite folk... jag vet inte riktigt, men det blev bara så. Vi ville göra saker, gå ut och äta m.m... Vi hade alltid jättemysigt och det har vi fortfarande när vi är ute "på vift". Men sedan vi köpte huset på Västkusten, Wikers Bohus, så har hotellnätterna helt förståeligt blivit färre till förmån för vistelser på kusten. 

Vi är enormt tacksamma över vårt hus på kusten och tillbringar gärna mycket tid som möjligt där förstås. Men vi tycker väldigt mycket om vårt hus här hemma också. Och när man sitter så där och njuter av tillvaron som vi gjorde igår kväll till exempel, då får man nästan påminna sig själv om hur bra man har det. Att man trivs så bra som vi gör, inte bara tillsammans utan även i huset, hemmet. För nog tycker jag att det är viktigt att trivas hemma! Före maten tog vi en liten drink i "finrummet", som är ett rum vi inte använder till så mycket annat än att vi sitter där ibland och pratar, läser en tidning, dricker kaffe, te eller som igår en drink. Jag har alltid velat ha just ett sånt rum, ett slags mindre salong.... så mysigt att sitta där.  

Vi har ett ganska stort och rymligt hus med "många möjligheter", gott om plats för att ta emot alla barn, deras respektive och barnbarnen för familjemiddagar och vi har spabadet, uterummet (som egentligen mer är ett året-runt-rum) och till den här julen kanske bastun står klar också. 

Så visst har vi det mysigt hemma! Extra mysigt är det ju på helger förstås, när man är ledig och har tid att umgås och göra tillvaron så där "lite extra". 

Vi tänker fortsätta maxa den här mysiga helgen och jag hoppas att ni har det lika bra och gör söndagen till en härlig dag! 


Maria
3 kommentarer:

 1. Vi är riktiga hemmamänniskor och har alltid gillat att vara hemma och bara mysa i sitt egna hem.
  Visst gillar vi att vara på annan plats men inte för ofta.
  Borta bra men hemma bäst.
  Ha en fin söndag nu med.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 2. Jamen precis. Det är viktigt att trivas hemma också. Även om det är roligt att åka iväg på äventyr emellanåt.

  Kram Lena

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...