fredag 20 september 2019

Fredagsmys med drinktips


Fredag! Veckans kanske bästa dag eller hur? 

Ja, jag tycker nog faktiskt fortfarande att det är något speciellt med fredagar, även om jag inte jobbar alls numera, så är det liksom slutet på arbetsveckan för Mannen i mitt liv och jag tycker om att göra fredagen "lite extra" för honom när han kommer hem. 

Det KAN vara att vi tar en liten drink i "finrummet", slår oss ner där i soffan och smuttar på den en stund innan middag och bad, till exempel. Badar gör vi ju så gott som varje fredag i det här huset. Eller utanför huset om man ska vara mer exakt, för det är ju ett utomhusbad. 

Jag har fått en del "likes" för en drink på gin, som jag visat upp i andra sociala medier och eftersom jag inte alls är förtjust i just gin egentligen, men gillar just denna skarpt, så tänkte jag att jag skulle dela med mig hur jag gjorde för att få till en god drink på gin.  


Jag stoppade i rejält med is och bitar av gurka, citron och apelsin i ett vinglas 
(äger inga gin-kupor :( ) 
Jag blandade 3 cl Hendrick´s midsummer solstice med
3 cl koncentrerad flädersaft. 
Sen fyllde jag upp med kolsyrat vatten. 

Jag tänkte nog faktiskt testa någon annan variant av drink på gin ikväll. Har en liten idé, får se om det blir lika gott? ;) 
Annars tänker jag FREDAGSMYS för hela slanten! Jag har lyckats hänga kvar rätt bra i det där lyckoruset som jag hamnade i förra helgen. Kanske har det mattats av pytte-pytte-lite när det blev vardag, men jag hottar upp det idag! 
Det hjälper till att köpa hem helgblommor, att laga lite extra god mat och att vara nyklippt kanske hjälper till det med?  Allt det där sätter jag check på och tänker att det blir vad man gör det till! 


Nu ska jag vrida upp volymen på musiken här och bjuda upp dammsugaren till lite disco-dans, för att sedan ta en vals med golvmoppen efter det.  Vem vet, kanske Mannen i mitt liv bjuder upp till en tryckare senare ikväll? ;) 


Önskar er en trevlig fredag!


Maria3 kommentarer:

 1. Toppen! Tack för receptet. Det ska testas. Minus citronen som jag får migrän av. Jag tar ju en viss risk om han gillar den. Annars få jag ju ha flaskan för mig själv ;-)

  Ha en fin fredag!

  Kram Lena

  SvaraRadera
 2. Hej Maria,
  Tusen tack för dina kommentarer hos mig! Vilket underbart liv du lever....Jag ser dina härliga bilder på Facebook och Instagram och läser om det här i din blogg....Underbart! Mumsig drink! Själv dricker jag lite Prosecco medan jag rättar glosförhör. Skål och jag önskar er en underbar helg!

  Kramen,
  Anneli

  SvaraRadera
 3. Visst är det något visst forfarande med fredagarna fast man inte jobbar längre. Inte så förtjust i gin eller i starksprit över huvud taget. Men ibland kan det bli en drink när vi är ute.
  Ha en fortsatt fin fredagskväll.
  Kram Carin

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...