torsdag 26 september 2019

Att ha en alldeles egen pilot


Ja om man som jag, har en alldeles egen pilot, så skulle man ju kunna tro att man inte hellre vill än att flyga runt tillsammans med honom. 


Nja... riktigt så är det faktiskt inte. 


Mannen i mitt liv är vad jag kallar "hobbypilot", alltså han privat-flyger enbart.  Det gör han för sitt eget höga nöjes skull, så att säga. Han har ägnat sig åt segelflyg sedan 15 års åldern och med åren har han utökat sina certifikat med motorflyg, avancerad flygning och nu senast sjöflyg.  Så visst är han en "riktig" pilot, om än "hobbypilot". 


Jag kan inte påstå att mitt intresse för att hänga med upp i luften är så där överväldigande stort... Ibland skulle nog Mannen i mitt liv kanske önska att mitt intresse var lite större... 
Det är inte det att jag inte vågar, eller är rädd och tycker att det är otäckt på något vis. Inte alls! Jag litar helt och fullt på hans kompetens! 

Det är nog mest att jag tycker att det tar lite tid... att ta sig dit, fixa med allt innan man kan lyfta och sen fixa med allt när man landat...  Men numera har jag ju lyckan att kunna äga och styra min tid mera fritt. 


Så därför "offrade" jag mig i alla fall igår och följde med honom. Han ville gärna få till lite mera flygtid innan det är dags för de att ta upp sin kärra för säsongen.  Eftersom ingen annan i familjen hade möjlighet att följa med och jag inte ville att han skulle behöva åka ensam, så följde jag alltså med. 

Inte för att jag på något vis tror att jag skulle kunna vara till någon hjälp med något över huvud taget, om det skulle behövas... men jag kan åtminstone bidra med mitt trevliga sällskap. För även om Mannen i mitt liv sa att det inte spelade någon roll om jag åkte med eller inte, så vet jag att han uppskattar om jag följer med. 


Vi fick en väldigt fin tur över Stockholms vackra skärgård. Denna gång var vädret betydligt bättre och det var hur lugnt som helst i luften, så det var verkligen bara ett rent nöje att följa med! Ingen som helst uppoffring med facit i hand. Denna gång åkte vi lite längre, vi åkte bland annat ut över Fjäderholmarna. 


Fjäderholmarna är ju ett av våra smultronställen.  Många gånger har vi suttit där på "vår" klippa och många gånger har vi pratat om allt och inget där, och det var även där ute som Mannen i mitt liv för bara några år sedan lovade mig ett hus på Västkusten, om det var min önskan. 

 OM det var min önskan...??? Det har varit bådas önskan i flera år och han höll ju vad han lovade! 

Han... Mannen i mitt liv och min alldeles egna pilot. 


Maria
2 kommentarer:

  1. Vilken härlig flygtur med mannen i ditt liv. Härligt att ha en alldeles egen pilot 👨‍✈️.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Förstår dig. Sånt som tar en massa dötid får det att krypa i kroppen på mig också. Men förstår också att det måste vara fantastiskt att glida runt så där. Så vackert! Och man ser ju så mycket bättre än från "vanliga" plan. Inte alla som har en alldeles egen pilot :-)

    Kram Lena

    SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...