tisdag 17 september 2019

Hemma efter myshelg deluxe på kustenVi är hemma igen. Vi lämnade vårt Wikers Bohus tidigt, tidigt imorse för att åka de nästan 50 milen hem för att Mannen i mitt liv hade ett viktigt möte efter lunch. 

Visst hade vi kunnat åka hem igår, men vi hade bestämt redan från början när vi planerade in denna tripp att vi ville få ut så mycket som möjligt. 


Vi kom ju inte iväg förrän på eftermiddagen i fredags, Mannen i mitt liv hann bara in och byta cabinväskan mot weekendbagen efter att han kommit från Arlanda med Osloflyget. Busy man, det där ;) 

Men tre hela dagar fick vi nere på den magiska bohuslänska kusten! Tre underbara dagar som jag är enormt tacksam över! Känns som att jag befunnit mig i något slags lyckorus sedan vi kom fram i fredags. Jag fokuserar på att låta känslan sitta kvar.  Även om det blåste storm och att det kom en del regn i lördags kväll så har vi haft mycket sol! Och temperaturen har legat runt 17-20 grader. Vi har trotsat blåsten med toppluva och vettiga kläder och njutit en hel del ute vid havet.

I lördags satt vi ju till exempel nere på "vår" brygga i säkert en och en halv timme och smuttade på ädla bubblor, åt kex och ost och pratade om allt möjligt.


 Igår tog vi vara på tiden och istället för att promenera in till Kungshamn för att köpa en brödkorg och ta en fika, så gjorde jag varm choklad och vi gick ut på klipporna bara några minuter från vårt hus. Vi hittade en liten plätt där det var rätt bra med lä, och där satt vi... jag vet faktiskt inte hur länge... innan vi till slut bröt upp och tog en promenad över klipporna. 

Havet bjöd på ett rent magiskt skådespel och vi som brukar tjattra om allt möjligt vi njöt ganska mycket i tystnad båda två. Kanske kände vi båda ett visst vemod över att veta att det var sista dagen för denna gången, men jag tror mest att vi bara var hänförda. Vi satt där tätt intill varandra på det där som ska föreställa ett fårskinn och stundtals lutade vi bara huvudena mot varandra och suckade lite förnöjsamt... 

Jo, vi pratade med varandra också. Det blev nog mest konstateranden som att "Vad bra vi har det", "Det här är livet" och "Herregud vad vackert det är"... typ så... 


Vi är båda två enormt tacksamma över att vi haft den här möjligheten att skaffa detta ställe och vi måste nästan fortfarande nypa oss i armen över hur himla bra det blev, vilket fantastiskt läge och vilka möjligheter huset ger oss. 

Vi har förstås kämpat och jobbat hårt för att förverkliga den här drömmen, inget har varit gratis ska väl tilläggas. Har förstått att det finns de som tror annat, men det går jag inte in på här och nu. 


Här och nu, det är verkligen ett tillstånd vi varit i hela helgen. Vi har haft så mycket tid tillsammans och njutit och kopplat av. Det enda i "måste-väg" vi pysslat med, förutom att snygga till huset efter oss, är att byta vatten i spa-badet och att sätta upp en gardinstång i köket på övervåningen.  

Ja, så klippte Mannen i mitt liv gräset också.  Allt det där fixade vi igår, annars har det mest varit mys, brygg- och klipphäng, promenader, söndagslunch på restaurang och spa-bad på schemat... 


Ja det blev verkligen en underbar hösthelg deluxe på kusten! Hösten kan vara så otroligt vacker och jag tycker nog att lågsäsong har en speciell charm och tjusning. 

Sommar och semester är ju såklart en höjdare i och med att det är långledigt och ljusa långa kvällar och allt det där.... men hösten kommer nog som god tvåa. 


Att jag känner så kan ju också bero på att jag tycker väldigt mycket om hösten som årstid! Något som jag verkligen gjort sedan jag träffade Mannen i mitt liv på hösten, för 29 år sedan.  

Ja, faktum är att nästa gång vi åker ner om planerna går som de ska, då firar vi just den där 29:åriga tillsammans-dagen...  Just nu kan jag inte tänka mig något bättre ställe att skåla med Champagne, och fira 29 år tillsammans, än just där nere på kusten... 


Men det är några veckor dit och nu fokuserar vi på "här och nu" här hemma. Vi har en del smått och gott inbokat och jag ska fortsätta min storstädning där jag går igenom rum för rum från tak ner till golv. Jag är verkligen laddad och stärkt för att fortsätta efter en sån här helg! 

Förhoppningsvis bjuds vi även på en del sol och härlig utevistelse här hemma också. 
Hoppas ni andra också njuter av hösten! 
Maria

2 kommentarer:

  1. Vilken toppenhelg ni haft, mysfaktor på högsta nivå.
    Kram Carin

    SvaraRadera
  2. Och vet du vad!? Du lyckas förmedla ditt lyckorus så bra så jag blir helt lycklig bara av att läsa om dem! Jag ser fram emot fler lyckorus. ;-)

    Kram Lena

    SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...