tisdag 24 september 2019

Äntligen några bilder på vårt hytte-bygge!


Ja, äntligen får vi se lite av vårt hytte-bygge i bilder! Tack snälla svärmor som tagit dessa bilder när hon och svärfar tog en tripp upp till fjällvärlden förra veckan. 

Här på första bilden ser man huset från "baksidan". Det är ju lite som tre huskroppar som ni ser. Två kroppar i 1,5 plan som binds ihop med en 1-plans kropp i mitten. Vet inte om min förklaring är speciellt byggteknisk.... ;) 


Bild två, husets framsida. Entrésidan, om man så säger. De två fönstren på "mittenkroppen" är köksfönster. Till vänster om fönstren är ytterdörren placerad. Här ser man tydligt att det blir ett grästak, eller torvtak kanske det heter? 


Huset är målat i en kulör som heter kullgrå, men jag skulle nog vilja säga att huset är svart... Fina fönster som passar bra in i stilen, tycker jag. Fodren är vitmålade som ni ser. 


En till bild som visar hur huset ser ut framifrån. Man ser ganska bra trots att byggställningen skymmer lite.  Tydligen ska den vara nedplockad nu, eftersom huset är färdigmålat och taket lagt. 


Vi kikar väl in? Nu vet jag inte riktigt vad det är för rum som svärmor fotat i, men jag skulle tro att bilden här ovan är ett av de mindre sovrummen? Vi tänker oss våningssängar i några av sovrummen, med en bredare bädd i botten, där två vuxna får plats och så blir det en enkel slaf ovanför. Riktigt hur dessa ska utformas har vi inte bestämt än. 


Bilden ovanför här, är i alla fall tagen i köket. Det är köksfönstren som vi såg från utsidan. Nedanför fönstren blir det en lång arbetsbänk med underskåp. Det blir även en ganska stor köksö mittemot, alltså mera mitt i rummet, som kommer inrymma spis bland annat. 


Den här bilden ovanför, måste vara det stora "vardagsrummet" , där är det öppet upp till nock, så kallat "ryggåstak". 

På bilden nedan ser man en provisorisk trapp upp till övervåningen i en av huskropparna. Kanske har ni räknat ut att det är två trappor inne i huset? En trapp upp i varje högre huskropp. Just här blir det som en liten balkong, med vy ner över vardagsrummet. Självklart ska det till en annan trappa och ett riktigt räcke. 


Förutom att vi ser huvudena på min svärfar och vad jag misstänker är en snickare så ser man de snygga takbjälkarna på bilden nedan, som måste vara tagen i något rum på övervåningen. Vi valde "extra vita" innertak och timmerväggarna är betsade i en kulör som heter drivvedsbets. Jag tror att de använder Jotun. 


Ja, det var en liten uppdatering om hur det går med vårt hytte-bygge i alla fall!  Det verkade ju trögt att få bilder skickade från hantverkare på plats, så jag hoppas att det har hänt lite mer "synligt" tills vi planerar att åka upp och titta, i slutet av nästa vecka. Självklart blir det nya bilder då! 


Behöver jag ens säga att vi är nyfikna? Maria

7 kommentarer:

 1. Oj! Det händer saker minsann. Blir nog jättefint det där. Gillar torvtaken. Tack för tips och råd i mitt inlägg. Visst vet jag hur jag ska leva men det är inte alltid så himla enkelt att göra det. Bara gör säger några... Ja men man måste orka och hinna. Nu ska jag ändå ta en härlig PW i naturen. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 2. Oj vilken stor och härlig hytte, den kommer bli så häftig när allt är klart. Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Men så spännande! Och oj så fint ni kommer att få det! Tror du att ni kommer att spendera mer tid där än på västkusten?
  Kramen och ha det gott,
  Anneli

  SvaraRadera
 4. Så roligt att få se nya bilder! Jag (vi) har undrat lite hur det går för er och er hytte:). Ser verkligen jättefint ut.
  Ska bli kul att se hur kök och vardagsrum blir sedan.
  Ha en fin kväll vännen
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Jisses, vad de har kommit långt på bygget. Det ser verkligen fint ut.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 6. Det ser helt fantastiskt ut. Det kommer att bli toppen. Förstår att ni är angelägna om att få foton löpande, så ni ser att arbetet fortskrider!

  Kram Lena

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...