tisdag 27 februari 2018

Underbara dagar vid havetVi fick en underbar långhelg på vårt älskade Västkusten, jag och Mannen i mitt liv.  Förutom att Mannen i mitt liv jobbade hemifrån (han satt i videokonferens och inte telefonmöte som jag skrev, rättade han mig ;) ), hade ett möte inbokat med en lokal snickare, vi hämtade upp en online-order hos IKEA, tapetserade köket och att jag "passade" en leverans av sänggavlar så hann vi ju såklart njuta en hel del! 


Vi hann med ett par besök på vår "kvarterskrog", Göstas som har öppet året om. Himla mysigt ställe,  både om man bara vill ta ett glas i baren, eller äta mat.  Det ligger på  Smögenbryggan och vi har väl lite drygt tio minuters promenad dit bort skulle jag tro. Helt perfekt! I fredags körde de After Work, med trubadur, dock var vi där lite för tidigt för att höra trubaduren som skulle dra igång kl 20. Men en annan gång kanske? 


 Vi fyllde frysen med lite lax och skaldjursburgare, som vi köpte i grannens delikatessbutik. Bunkrade upp lite inför påsk... Vi kommer vara där heeeela familjen då och det ska bli så mysigt! Längtar! 


Vi tog promenader i vad vi måste få kalla "vårsol" om man jämför med den vinter vi fått här hemma... En av promenaderna var en ren inspirationsrunda. Vi kommer ju sannolikt att låta klä om vår fasad nu under våren. Huset är idag klätt med en vit enkel plastpanel och när vi köpte huset tyckte vi båda att det var ju väldigt praktiskt, om än inte så snyggt... 


Ju mer vi varit där nere och ju fler fina hus vi sett och ju mer vi tänkt på det... så ja... vi är ju kanske "lite fåfänga" och vill att huset ska vara snyggt även om det "bara" är ett fritidshus... det känns ganska viktigt för oss. Hus och hem är ju vårt gemensamma intresse och vi kommer lägga en slant på att låta fixa till det utvändigt så det får lite mer bohuslänsk karaktär. 


Så att huset blir att se ut så som vi drömde om från början. Stående läktpanel nedtill, en avdelare på mitten, liggande panel upptill och bohuslänsk "snickarglädje" runt fönstren...  Så vi tog en inspirationsrunda och "smygfotade" lite detaljer som vi kan skicka som förslag till snickaren. 


Att promenera så där vid havet och "bara vara i nuet" det är något som jag uppskattar mer och mer och mer... Jag kan nog aldrig få nog av den där platsen på jorden. "Min plats" på jorden. Återigen jag är så enormt tacksam för att vi haft denna möjlighet att köpa vårt Wikers Bohus. Och för den som undrar, så har vi knappast "fått det gratis" utan vi har jobbat hårt för  att nå dit.  En dröm vi haft länge, som sedermera kunde bli ett mål i livet och som nu har uppfyllts...


Ja, jag är så glad och lycklig över detta och det finns egentligen bara en nackdel... att man inte vill åka hem ;) Tanken var att nästa besök blir i påsk... men älskade Mannen i mitt liv som känner mig så himla väl, han läser mina tankar och känner av mina känslor så han var den som föreslog att vi skulle hinna med en helg innan påsk också... Egentligen "tränar" vi på att vara hemma mer, vara mindre uppbokade... men att vara hemma i Wikers Bohus, det är ju också som att vara hemma... det är ju vårt andra hem.


Maria

1 kommentar:

  1. Men hua! Plastfasad?! Hur tänkte de där? Spontant låter det helt galet att klä in ett hus i plast! Men å andra sidan kan jag inte så jättemycket om sånt så det kanske inte blir för tätt...? Det blir nog i vilket fall toppen det ni tänker göra.

    Kram Lena

    SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...