söndag 11 februari 2018

Kollar vardagsrummet över tid och undrar om man kan gå vilse i sin inredning...????

2012


Så tomt det var i vårt vardagsrum från början... (och väldigt öppet i trappen!!!) Där sitter jag en kväll i maj, med min macbook i det som skulle bli en whiskyhörna...


Och det blev en whiskyhörna, någon vecka senare ;) Billyhyllor som vi byggde på plats med lister och dekorer.


Den andra änden på vardagsrummet, vår TV-del... den bestod av en tvåsitssoffa med rutigt tyg. Rottingstolar och ett vitt soffbord. Svart ryamatta... Ser rätt tomt ut. Kalt och lite trist...

På semestern kunde jag inte längre motstå min önskan om en vit soffa... Nytt överdrag och även om jag nu kan tycka att det var lite kalt och trist, så kändes det rätt då, den där "svart-vita tiden ;)  Det nya överdraget gav i alla fall ett mycket lugnare intryck.


Sommar och jag plockade in blåa kuddar. Den hängande lampan har tydligen bytts ut mot en lampa på fot.
2013

Den (hemska) svarta ryamattan byttes ut mot en brun-beige mönstrad variant. Lite brunt på kuddarna ;)  Det var våren 2013, som reportaget om vårt hus gjordes, som sedan hamnade i Drömhem och trädgård ett år senare.

När man börjar med förändringar tenderar det att dra med sig fler förändringar... Minns att jag tyckte att det blev en enorm skillnad med satsbordet. Mycket, mycket luftigare! Gillar fortfarande det bordet mycket (Vi har det ju i både här nere i vardagsrummet och uppe i TV-rummet)
En pall har blivit ett litet "lamp-bord".
2014

På januarirean fyndade jag ett "koffertbord" som tog plats i whiskyhörnan.

Ännu en gång byttes mattan ut. Vill minnas att en liten vovve (som var valp på den tiden) hade tuggat på en kant så den var inte "jättefin" längre ;)

Jag sydde kuddar i brunt och jeans... Stjärnor, rutigt och broderad text...


En rokad med möblerna gjordes... Rottingfåtöljerna hamnade i whiskyhörnan...
... och fåtöljerna från whiskyhörnan flyttade till Tv-delen. Samtidigt flyttades soffan så den blev en avskärming från whiskyhörnan.

Koffertbordet byttes ut mot ett brickbord i koppar (och just nu undrar jag vart det där bordet ens tagit vägen???)

Koffertbordet ersatte den vita pallen.

Jag fick någon sådan där "amerikanskinspirerad" Idé om att ställa kökets sideboard bakom soffan, så där som man brukar kunna se i amerikanska hem...

Jag var nog hyfsat nöjd men jag minns att Mannen i mitt liv inte var lika entusiastisk.
För det mesta hänger han med mig i mina inredningsvågor, men just den där dissade han. Det kändes för trångt tyckte han. Det fanns en praktisk anledning bakom min idé, nämligen att stora vovven gärna låg mot den där baksidan på soffan och han var stor, tog upp hela längden på soffan, och när han låg mot den så hamnade hans fluffiga päls gärna där... Jag tyckte inte det var jättekul att ha en vit soffa med svart päls på baksidan ;)

Men Mannen i mitt liv vann, bordet åkte bort ganska snart och istället ställde jag lite annat piff mot soffan, som "stopp" mot svart päls...

2015


Pyttelite rosa detaljer flyttade in.Som till sommaren byttes mot blått...

På hösten blev jag sugen på en grå soffa. Köpte nytt överdrag och så ville jag ha lite mera färg, vilket resulterade i nya kuddar än en gång... Plommon och petrolblått fick det bli!

När det blev dags för advent och vinterpynt så kom såklart vinterpiffet fram. Pälskuddar, pälspläd och kuddar med ren på. Naturtoner.

Efter att ha suktat och trånat i flera år efter det där maffiga skåpet på favoritbutiken, Newport, så slog vi till och köpte oss det i julklapp, jag och Mannen i mitt liv. En investering!


Galet och nästan barnsligt nöjda blev vi!


Det var då, vid den tidpunkten som jag kom in i det där med att skapa ett mera vuxet, klassiskt hem... Tänka lite mera "hållbart" och satsa på saker som jag kanske inte skulle byta ut hela tiden. (Vet inte om jag har lyckats med det när det gäller kuddar.... ;) )  Kanske lägga några extra kronor på det man verkligen vill ha.


Lamporna i fönstret behövdes förnyas för att passa in i den nya stilen...


Vi köpte faktiskt en ny soffgrupp också, bara någon vecka innan jul... en till julklapp.


En chesterfieldmodell med en tresits soffa och två fåtöljer, i en grå-beige nyans. Den bredare soffan krävde en ommöblering. Soffan hamnade åter på ytterväggen, under fönstret.


Vilket gjorde att det maffiga skåpet inkluderades mer i möblemanget. SÅ nöjda med både soffgrupp och vitrinskåp! December 2015, blev verkligen en förändringens månad ;)

2016


Eftersom tanken om "hållbara" saker slagit mig, så slog vi till på/investerade i en oljelampa för tusenlappen, som jag hade tittat på SÅ länge! (Numera bor denna på Smögen, den har flyttat på sig men är fortfarande lika kär!)


Nya soffgruppen behövde verkligen en ny större matta. Alltså stora mattor... varför hade jag inte fattat det tidigare? En stor ´matta gör ju rummet större och inte mindre som man skulle kunnat tro ;)


Så himla nöjd med skåpet tillsammans med soffgruppen. Äntligen hade jag hittat min stil... Förälskade mig ännu mera i blå toner....  och började sukta efter maffiga lampor med porslinsfot...


... och kunde ju inte låta bli att köpa en...  Ett runt glasbord i samma serie som satsbordet köpte vi också någon gång under året.

2017


TV-bänken byttes ut mot en ny lite större. Samma serie som de andra glasborden. En klart prisvärd lösning, när man inte riktigt hittat vad man egentligen är ute efter.  (Har ett gäng olika modeller även uppe i TV-rummet ju ;) )


TV-rummets julklapp för 2016, blev en ursnygg drinkvagn i mässing. En dyrgrip från favoritbutiken Newport, som kommer hänga med resten av livet.Lite konst hamnade på väggen.  Min vän konstnären målade ju en fantastisk bild av dottern med Ferry-valpen.  Plus att vi köpte ett par till akvareller som fick göra sällskap. Förvånad själv över att ha tavlor som inte är svartvita! ;) Lite ljust aquagrönt smög sig in i kuddlivet.


Fick urnor och blommigt porslin på hjärnan...  Köpte en billig variant för att "testa" innan jag investerade i en dyrare... Den billiga finns kvar men på annan plats, men någon dyrare har inte investerats. (Barn-barn-vänligt tänk... ;) )


Drinkvagnen i mässing fick mig att plocka in ännu mera mässing. Ett par speglar hamnade ovanför koffertbyrån. Den gamla ovala fick sällskap av en ny s. k solspegel.


Mer och mer tänk på detta med att få till ett vardagsrum i klassisk vuxen stil... symmetri med maffiga lampor på var sida om soffan...  Köpte alltså både en till lampa och ett till bord...


Efter semestern brukar jag vilja få en sådan där enorm lust att små-förändra. Så även 2017, och jag fick en crush på grönt!  SÅ snyggt mot det blå och aquagröna...

2018


Vi var till Dalarna någon gång i December, förälskade oss i ett par lampor genom ett skyltfönster... Butiken var stängd då, men vi skickade in svärföräldrarna så de köpte dem åt oss. När vi sedan fick hem dem någon vecka senare... eh... vilka hemska skärmar! Tantgula! Brr... 


Men... vi gillade fortfarande foten! Tanken var att lamporna skulle stå vid sidan om soffan och flytta på de blå.  Ombytlig som jag är med färger, så hade jag blivit sugen på mera brunt... Foten passar ju så bra till mässingsdetaljerna också.


Jag köpte ett par glasflaskor i brunt, bytte ut glaskorkarna mot ljushållare i mässing. Vips ett par nya ljusstakar! Köpte en blå vas som hör ihop med den lilla blå burken med lock. Kunde  först inte bestämma mig för om den skulle bo här eller på Smögen ;) 


Gjorde ett panikartat försök att få ljusare lampskärmar... vilket inte alls blev bra...och man kan undra vart det hållbara tänket har tagrit vägen??? ;)


Fyndade kuddar mönstrade i brunt och någon metallic-ton. Riktigt snygga! Tog fram ett par blåa kuddar från gömmorna.  De matchade hortensian på bordet, men annars... nja...inte riktigt rätt nyans... 


Den fina oljelampan som flyttat till Smögen tänkte jag att jag skulle ersätta med en annan från samma tillverkare, men tills dess... ett par mässingsfärrgade får funka...  Fyndade en kotte på Oscar och Clothilde, en juldekoration, men hos oss får den ligga kvar ett tag ;) 


Får en känsla av att ha rört till allt i och med yted av lamporna... Men...de blå som fick flytta till skänken i hallen, ja de gör sig så fantastiskt bra där, så de kommer nog inte flytta tillbaka hit. 

Vet ju så väl att det inte finns några regler för hur mycket färg eller hur mycket mönster man har i samma rum.. samtidigt som jag tycker det är snyggt, så velar jag... Ett par överblivna zebraskärmar gör kanske inte saken enklare...... men fick ju en snilleblixt om att inreda med en zebrakudde! Gillar den skarpt! Bytte ut de knasigt blå kuddarna mot mörkt marinblå istället. Klart bättre! Flyttade en av ljusstakarna och de blåa detaljerna till fönstret...Jo men kanske... det är rätt okej ändå? Men lampskärmarna ska helt klart bytas mot svarta lite mer passande storlek. Har bara inte hittat de perfekta än... Eventuellt så byter jag nog tillbaka till de svarta skärmarna i fönstret? Behöver väl inte vara fullt så djurisk ;) Den ovala spegeln har bytts ut mot en till solspegel. Lite mintgröna detaljer blandat med blått... Lite mörkgrönt till detta också... Jo, men det är snyggt med färg. Man blir glad av det! 


Överlag är jag nog egentligen nöjd med hur vardagsrummet ser ut nu! Men när man blickar tillbaka och går igenom och kollar olika stilar och färger... ja, det kan ju hända att man ändrar sig igen ;)  Pälskuddar och pälspläd måste ju bort i sinom tid, och jag vill ha en fin filt av bra kvalité, men vet ju inte vilken filt, eller vilken färg...  Och vad ska jag ha för kuddar istället? De ljusa aquafärgade igen...? Hmm.. kan man gå vilse i sin inredning så har jag nog gjort det haha...  


Maria


4 kommentarer:

 1. Ojoj, vilken resa det där rummet gjort! Och varje stil har jag tyckt varit så snyggt! Kul att hänga med dig medan du går vilse ;-)

  Kram Lena

  SvaraRadera
 2. Kul att se alla förändringar. Nya soffan är ju väldigt fin. Stilig liksom. Du får skaffa en kompass och en karta så du inte går vilse. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 3. Personligt, snyggt, elegant och stilfullt, tycker jag.
  //M-L

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...