fredag 16 februari 2018

Kärlek, kök och köksmöbler


Två buketter med vackra blommor mötte mig när jag kom hem i onsdags, då det var Alla hjärtans dag. Jag tycker väldigt mycket om att ha snittblommor hemma och blir alltid glad över någon bukett. Röda rosor, brudslöja och lite grönt känns ju extra kärleksfullt på något vis. Det och vita liljor, det är väl mina absoluta favoriter.
 

Jag tror han vet det, Mannen i mitt liv, för han känner mig väl efter snart 28 år tillsammans. Ändå ursäktar han sig lite med att han "inte kunde komma på något roligare än blommor" ;)  Ibland tror jag att han känner att han skulle uppfattas som "snål eller torftig" men jag om någon vet ju hur han skämmer bort mig på alla sätt och vis. Även när det gäller presenter, så inte behöver han ursäkta sina blombuketter (herregud han kan ju dessutom komma hem med buketter som kostar flera, flera hundra...)


Men presenterna är ju verkligen inte det viktigaste sättet att visa kärlek på!!! Nej, det finns ju så mycket annat. Och vi är bra på att visa varandra kärlek jag och Mannen i mitt liv. Livet känns ju så mycket mysigare om man visar varandra uppskattning med komplimanger emellanåt, att man lyssnar på varandra och hjälps åt i livet och vardagen. Att man inte somnar som ovänner och att man alltid pussas hejdå när man skiljs åt. Den där morgonpussen, den är viktig!
 

Lite då och då läser jag bland kommentarerna här på min blogg att jag och Mannen i mitt verkar ha så mysigt tillsammans, att vi verkar göra mycket tillsammans... Och ja, så är det! Vi har mysigt tillsammans (ja, vi som alla andra har väl någon liten "dust" ibland, såklart ;) ) och vi gör väldigt mycket tillsammans. Åker till Stockholm och bor på hotell några gånger om året, gör resor ibland och går ofta ut och äter. Det är ju så härligt att sätta sig vid dukat bord och bli lite uppassad. Då kan man ju verkligen ägna tiden åt varandra.
 


Igår hade vi en middag ute på tu man hand på vårt favoritställe i Uppsala. Nämligen på det stiliga och mysiga stället Stationen. Det är Uppsalas gamla tågstation som på senare år byggts om till en maffig restaurang. Snyggt inrett i en härlig miljö. Bra mat och service. Ett måste att besöka om ni är till Uppsala. Du kan beställa alltifrån en fika, afternoon tea, en kall öl, ett glas champagne eller god  a la carte....


Vi fick en jättefin kväll där vi skrattade och pratade om allt möjligt.  Väldigt mycket pratade vi om barn, barnbarn, om vårt hus på Smögen...  Vi pratade om renoveringen av fasaden som vi troligtvis kommer låta göra på Smögenhuset och vi pratade om lite möbler och annat som ska med ner...
 


Vi har oftast samma tycke och smak när det gäller inredning, men det är nog jag som mest är drivande i de frågorna, när det gäller om det ska bytas ut något eller inte... Mannen i mitt liv brukar låta mig hållas, för han vet att det är mitt stora intresse. Kanske gör han det av kärlek rent utav...?  Som det där med nya köksmöbler.. jag har i flera år velat byta ut våra köksmöbler för att jag tröttnat på det vita "hårda" bordet, men vi behöver ett lika stort bord, så det är inte bara att byta till vad som helst. Inte alla bord som går att göra till ca 3 m långt.  De vita stolarna som vi har skulle vi behöva köra ner till Smögen så ja... vi behöver nya köksmöbler...
 

Jag hittade en matgrupp, som vi i och för sig tittat lite på för länge sen, (denna Obs ej reklam eller sponsring, ville bara visa) som jag gillade och fick "fria händer" av Mannen i mitt liv, att köpa den  och jag åkte glad i hågen till möbelaffären förra fredagen. Mannen i mitt liv hade dragit iväg till Trysil över helgen och jag kände mig upprymd över att få köpa nya fina möbler (alla har vi våra intressen;)  ) Men vad hände? Jag "fegade ur" för jag blev osäker på materialet och färgen på träet... Jag måste nog ta med mig Mannen i mitt liv och kika ;) (Fast... jag kom hem med något annat som vi behövde! ) Så vi får se om det blir den eller om vi får leta vidare....? Men nu ska jag ta tag i denna fredag! Och tack snälla för alla fina komplimanger i förra inlägget, jag hade den outfiten på mig igår kväll, OCH jag hade skor, ett par höga stövlar ;) Mannen i mitt liv gillade förresten  också bilderna, fick jag veta ;)
 
 
 
Maria
 
 
 
 
 
 

5 kommentarer:

 1. Så fint redan som det är i erat kök :)
  // M-L

  SvaraRadera
 2. Ert fina mysiga kök, skulle gärna sitta där och äta gott:). Det är svårt med köksmöbler tycker jag, vi letade ju också länge. Vi köpte vår på Bolia, kanske ett tips... Ni får väl åka och kika på den gruppen du sett ut igen, och fundera ett varv till.
  Jättefin bukett du fått.
  Mysigt att höra av från dig ❤️
  Kram och ha en fin kväll

  SvaraRadera
 3. Hallå där. Ja du inte lätt att bestämma själv när man ska handla stora saker. Jag tyckte det var jättefint skulle passa bra hos er. Fina blommor. Passar ju perfekt i den vackra vasen. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 4. Alltid så fint, gillar er stil.
  Fin lördag !
  Kram Pia

  SvaraRadera
 5. Pretty projects and great idea,Thank you for the tutorial and for sharing !

  หนังออนไลน์

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...