onsdag 14 februari 2018

Alla hjärtans dag, och att vara kär.


Jaha, så var den här... den omtalade dagen... Alla hjärtans dag. Valentine´s Day... Och vad tycker vi om denna dag då? Firar vi den eller föraktar vi den med förklaring att det är handelns dag eller att det är många, kanske främst ungdomar, som känner sig utanför för att man inte får någon ros t ex, som är populärt att dela ut bland varandra på skolor t ex denna dag...  Ja, vad tycker vi?
 
Jag vet inte vad jag tycker, om jag ska vara ärlig? När barnen var små, var det en dag då jag fixade små fina paket till dem, det ska jag erkänna att jag gjorde. Mest för att jag tycker det är roligt att ge paket och då blir det en dag att "passa på". Nu är de stora och bor på olika håll och jag kommer inte träffa dem alla idag, så då känns det lite konstigt att köpa små presenter som ska ligga och vänta... att bara någon ska få sitt idag. Nej, då köper jag hellre något någon annan gång, vilken annan dag som helst...
 
Ett paket har jag fixat i alla fall... och samma där, en "anledning" att få ge bort något som jag tittat på ett längre tag... passar på, helt enkelt.  Annars är nog detta en ganska vanlig dag egentligen.  Att visa och tänka kärlek det ska man ju göra varje dag! Jag har många som jag hyser olika slags kärlek till. Vänner, föräldrar, syskon, barn, barnbarn... Och inte minst Mannen i mitt liv som jag inte bara håller kär...utan ÄR KÄR i... För mig finns det någon liten skillnad där språkligt uttryckt, vem jag ÄR KÄR i...
 
 
Maria

4 kommentarer:

 1. Jag håller med dig, tänker ungefär likadant om denna dag. Den går rätt obemärkt förbi.
  Och så jätteroligt att läsa om förändringen av ert vardagsrum, det har genomgått en fin förändring. Det är så skönt när man hittar ”sin sti” som man trivs med. Och sedan kan det ju hända att man går lite vilse ibland ;). Men jag är säker på att du hittar tillbaka igen :).
  Ha en mysig Alla hjärtans Dag
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Så fint vännen <3
  Självklart ska man visa sin kärlek och uppskattning varje dag, det behöver alla.
  Men tyvärr inte en självklarhet för alla ju...
  Men ändå vill jag nog ändå visa just min man lite extra uppskattning idag, då han inte viker från min sida en tum och får liksom "stå tillbaka" och vara extra stark just nu, när jag är allt annat än just det.
  Och min dotter, som är tonåring mitt i allt detta - lilla hjärtat <3
  Sen imorgon kommer en mycket KÄR vän till mig, hon tar tåget hit från Örebro och jag längtar som baraste den.
  Så visst har kärleken många många uttryck.
  Varma kramar Anna

  SvaraRadera
 3. Hej Maria!
  Och Happy Valentines till dig! Tack för hälsningen och för kommentarerna på min blogg.
  När vi bodde i USA var Valentines en stor sak och man fick lov att göra iordning små gift bags som flickorna skulle ta med sig till skolan och dela ut till hela klassen. Det var en rätt bra regel, att skulle barnen ha något med sig så var det till alla eller ingen. Men det innebar mycket jobb oh kostade. Jag gjorde iordning små goodie-bags till flickorna varje Valentines, men när de blev äldre kunde de få ett paket med ett par fina strumpor med hjärtan på till exempel. Nu blir de uppvaktade av sina pojkvänner så nu slipper jag och här i Sverige är det inte en sådan stor grej.
  Vad kul med kärt besök! Ha det så trevligt.

  Kram, Anneli

  SvaraRadera
 4. Ni verkar ha ettså fint förhållande du och din man.Kram på dig! Pernilla

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...