fredag 10 november 2017

Om man kommer som övernattande gäst hos oss i Wikers Bohus...


... då kan det hända att man blir inkvarterad i det beige sovrummet på övervåningen. 


Jag och Mannen i mitt liv har vårt eget sovrum på entréplanet. Vi är de enda som har vårt eget sovrum. (Det är ju vårt hus ;) )  Övriga familjemedlemmar kommer att få turas om att bo i de andra sovrummen, beroende på vilka som är där för tillfället och så...  Jag har som mål att alla rummen kommer få en liten känsla av kust och hav och kanske lite avslappnad  "på landet-feeling".


Alla rummen kommer att inredas och piffas som om det vore vårt egna sovrum. (Hemma i Villa Wiker har jag ännu inte lyckats få till det "perfekta" gästrummet.) Det ska bli trivsamt och mysigt är målet! Förutom Mannen i mitt liv och mitt sovrum så är det här i beige, det som är mest klart. 


 Den charmiga sänggaveln som är gjord av en gammal dörr lämnade de tidigare ägarna kvar. Smart att montera sänglampor på! Jag gillar den där dörren och tycker att den passar så bra in där i Wikers Bohus. Hemma i Villa Wiker, skulle jag däremot inte tycka att en passade lika bra, den är för lantlig... ;) Nattduksbordet och byrån lämnades också kvar. Jag har piffat med ett avlagt sängöverkast och kuddar som jag sydde till vårt första uterum. Dean som spar, hon har... ;) Lampor och ljuslyktor är också sådant som jag hittat i mina gömmor hemma. 


Det enda som är nytt är den mjuka fluffiga mattan, dekorationsbollarna som ligger i fönstret (4 för en tia på ikeas fyndavdelning) och boken som ligger på nattduksbordet. Har knappt bläddrat i boken, men tyckte den passade så bra in i färg och allt... "Hälsning från Smögen - Vykorten berättar".  Jo, gardinerna är också nya, fyndade för halva priset (300kr!!!) hos Ellos.  En annan lampa ska på plats i fönstret (fyrlampan ska ner i källaren, tror jag), förhoppningsvis nästa vända vi komne ner. Jag väntar på en skärm jag beställt i beige, med "Morris-mönster" som ska sitta på en svart lampfot som ställts undan i förrådet. Mycket som plockats bort här hemma som nu kan tas tillvara, det är bra! Idag har jag köpt ett par randiga plädar som ska på plats på sängen. Det sitter en kroklist på väggen och ett par ljuslyktor, som inte kommit med i bild. Ett par till kuddar och lite annat piff kommer säkert också komma på plats innan jag är helt nöjd ;) 


Från detta beige sovrummet  kan man gå in i ett litet "barnrum" ifall att det kanske är en liten familj som ska sova över...  Här ska det också piffas till lite förstås!  Så det var två av sovrummen i Wikers Bohus.  Det "beige sovrummet" och "barnrummet"  ;) 
Maria

7 kommentarer:

 1. Så ljust och fint! Stort och rymligt! Charmigt inrett, passar superbra på kusten!
  Önskar dig en trevlig helg!

  Inger

  SvaraRadera
 2. Vilket gästrum, jättefint och utsikten är inte fel det heller. Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Japp där sov vi förra helgen <3. Så mysigt! Tyckte det var så charmigt att dra upp rullgardinen och ha kustsamhället så tätt inpå, och havsutsikt dessutom. Vad mer kan man begära :).
  Hoppas det inte dröjer för länge tills vi kan inta gästrummet i Wikers Bohus igen:).
  Fin kväll och helg till er.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Ser ut som en King size bed. Jättefint redan nu fast jag förstår att du kommer piffa till det. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 5. Men jisses, ni har ju nyss fått tillträde! Gud vad hunnit fixa och piffa! Det ser verkligen inbjudande ut!

  Kram Lena

  SvaraRadera
 6. Å så fint och vilket bra gästutrymme. Det är viktigt och speciellt eftersom ordspråket "I did not know how many friends I had until I bought a beach house" är sant. LoL! Det fick jag erfara när vi flyttat in i vårt lilla beach house på Coronado Island i södra Kalifornien. Tur att jag hade satsat på bäddsoffor :-)

  Ha en fin kväll!

  Kramen, Anneli

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...