måndag 13 november 2017

Sthlm food & wine och Ivinio


 
I lördags var det dags för det årliga besöket på mässan "Sthlm food and wine".  Mässan hålls på Stockholmsmässan i Älvsjö under fyra dagar.
 
 
Jag och Mannen i mitt liv brukar besöka den på lördagen tillsammans med våra fina vänner från Dalarna.  Detta var nog fjärde året tillsammans om jag minns rätt.
 

Ett stående inslag och ett absolut måste är att besöka Ivinio i deras monter. Hos Hélène och Henrik i Ivinios monter får man verkligen tillfälle att prova riktigt fina viner. Jag måste säga att efter de här gångerna vi besökt mässan så kan vi lätt konstatera att det är där hos dem man får mest information om vinerna man får prova. En riktigt fin vinprovning!  Jag tillägger redan här och nu att jag definitivt inte är sponsrad på något vis!
 


Men jag tipsar mer än gärna er att gå in och kika på Ivinios sida och läsa mer om dem HÄRVi beställer gärna viner och champagne därifrån några gånger om året.   Vi träffade på Ivinio redan 2013, då vi besökte mässan för första gången, och fick sådan bra kontakt med dem att vi blev lite smått bekanta, höll kontakt via Facebook, tills året därpå då vi besökte dem på mässan igen. Vi har även gjort en resa ner till Nice och besökt dem i deras fysiska butik där, tillsammans med Dalarna-vännerna.
 


Hélène och Henrik har stor kunskap om viner och är fantastiskt trevliga som personer.
 

 
Självklart testade vi lite andra drycker och även lite korvar där på mässan.  För den som inte är bekant med mässan så fungerar det som så att man köper ett provningsglas och provsmakningskuponger som man sedan löser in mot det man vill provsmaka. En rolig mässa med massor av folk. Fast... när jag och Mannen i mitt liv reflekterade lite över det hela på vägen hem, så funderade vi lite på om man kanske skulle testa att besöka mässan redan på torsdagen, öppningsdagen, nästa gång.


Vi har fått veta att det är betydligt lugnare då nämligen. Och så här efter några års besök så känner i alla fall jag att det är nog egentligen är trevligare att gå på en "vanlig vinprovning", för det är ju typ det vi gör... går runt och provar vin... och så där jättemycket information får man inte om vinerna, det finns liksom inte tid för det, när det är massor av folk som trängs framme vid disk i de flesta montrarna.  Så kanske skulle man testa att gå på torsdagen innan man säger att man "kan det här nu"?
 


Självklart hade vi en toppentrevlig dag med våra vänner, och trötta och ömma i fötterna sa vi "god natt" vid 22-tiden. Efter att ha intagit en tvårätters på hotellets (Vi bodde på Scandic Talk) restaurang. Vi har alltid trevligt tillsammans och pratar om allt möjligt, både barn, föräldrar, jobb, sommarställen, livet som sådant...  Vi brukar som sagt ha denna mässan som en tradition att besöka tillsammans  men tanken är såklart att vi ska träffas innan det är dags i November nästa år...
 
 
 
Maria

2 kommentarer:

  1. Vi besökte den mässan för några år sedan. Mycket folk ;)

    SvaraRadera
  2. Ja vinprovning är verkligen trevligt och allra trevligast på vingården, helst med vinbonden själv. Var i Italien i mitten av oktober. Har även varit på mässan i Stockholm några gånger och rekommenderar dag 1, då har inte utställarna blivit uttröttade.
    Kram Monika

    SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...