söndag 19 november 2017

Ett dygn på Steam Hotel


Det var till Västerås vi åkte igår, jag och Mannen i mitt liv. Närmare bestämt till The Steam Hotel, som ligger intill Mälaren där.Anledningen var den årliga träffen med Mannen i mitt livs delägarkolleger och deras bättre hälfter.  Förra året var första året som vi tjejer fick följa med på konferens, och då var vi på Yasuragi.Det blev ett glatt återseende när vi möttes upp på morgonen i hotell-lobbyn.Vi började med en gemensam kopp kaffe och macka, sedan skildes vi åt. Männen (delägarna) gjorde sig hemmastadda i sitt konferensrum för jobb och vi tjejer tog en promenad (vi passade på att titta på de hus som företaget, som männen jobbar i, har byggt i Västerås) till en inrednings/kläd-butik, Pier One, där innehavaren så generöst öppnade för bara oss en timme innan ordinarie öppningstid.

Vi shoppade loss lite i den mysiga butiken och njöt av att kunna titta, känna och prova och  handla i lugn och ro och konstaterade att man gjorde nog det med fördel utan män... ;)  Jag köpte ett ljuvligt doftljus (som doftar jul...)  och en lika ljuvlig blus som jag föll direkt för där på klädställningen. Lustigt nog var både ljuset och blusen gröna... (som mina medpackade kläder). Ett armband och ett par örhängen införskaffades också till kvällen.Västerås visade sig inte från sin bästa sida och det blev en promenad i regn, så det var rätt gott att komma in i värmen och avnjuta en lunch tillsammans med männen när vi kom tillbaka. Och efter lunchen var det dags också för oss tjejer att jobba... med smaklökarna.... Vi hade nämligen en choklad-och vinprovning på vårt schema... Gott och trevligt med skratt och prat. Det är så kul med det här gänget, för vi trivs väldigt bra tillsammans fast vi kanske är rätt olika? Fantastiskt i alla fall att vi känner att vi trivs så bra efter att bara ha träffats en gång tidigare i den här stora konstellationen. 


Senare på eftermiddagen så fick även männen lite ledigt och vi hade lite AW tillsammans på eftermiddagen innan det var dags att duscha och byta om för kvällens trerätters.


En riktigt bra trerätters meny och vi hade supertrevligt med våra bordsgrannar. Tyvärr måste jag ändå säga att servicen var inte den bästa i restaurangen... Till lunchen så fick vi be om påfyllning av potatisen som ställts fram på bordet, den räckte till halva sällskapet och då var det ingen som hade försett sig väl, direkt... Det var dukat för sex personer och vi fick fem bröd i brödkorgen... samma på kvällen ett bröd för lite...  Men det värsta var nog ändå att vi blev ivägkörda strax efter att vi fått vår dessert! Vi var flera stycken som inte hade hunnit äta upp den ens!  Vissa fick precis in sin avec som de beställt.  Anledningen var att vi tydligen skulle ha suttit klart vår tid? Men vi kunde väl knappast rå för att de var sena ut med maten?  Trist! När vi sedan satt uppe i deras skybar så strulade det tydligen med betalningar, vi skulle sätta upp på rummet, men det gick inte... det gick att betala med kort men då kunde vi inte få kvitto... Det upplevdes att personalen inte var överdrivet villiga att "lösa situationen".


Så tyvärr... en del minuspoäng där! Hotellet är ju rätt nyöppnat och man får kanske se det som en "inkörningstid", man kan lugnt säga att de har en del kvar att slipa på...


Summa summarum så hade vi i alla fall en trevlig vistelse och själva hotellet är ju hur cool som helst! Ett gammalt ångkraftverk som är ombyggt till ett stort hotell! Det är verkligen en härlig mix mellan industri och elegans! Snyggt inrett som tusan!


Massor av härliga gamla bruksföremål som detaljer här och där. Ni vet ju säkert vid detta lag att  jag går igång på sådant!


Absolut kan jag tänka mig att ge Steam en andra chans för att se om servicen blivit bättre!


Måste ju ge dem ett plus för de riktigt fluffiga morgonrockarna! De var gröna.... ;)
Maria

6 kommentarer:

 1. Det ser väldigt fint ut på korten, men förstår precis vad du menar med att jobba på. Har ju själv ett förflutet i hotell/restaurangbranschen och är väldigt känslig för det där med att man känner sig bortkörd. Jag avskyr dessutom när man får känslan av att någon inte värnar om varje gäst, utan ständigt vill optimera för fler gäster, mer pengar in. Det där måste byggas in snyggare i systemet so to speak.
  Kram Rektorskan

  SvaraRadera
 2. Ser ut som ett superfint hotell. Väldigt snyggt inrett. Västerås är ju mina gamla hemtrakter.
  Tråkigt med dålig service, det hade jag tagit med hotelledningen direkt så att de kan "bassa" sina anställda.

  Ha en fin dag,
  Kram Jonna

  SvaraRadera
 3. Tråkigt med dålig service men vilket hotell, ser superhäftigt ut. Kram Eva

  SvaraRadera
 4. Hotellet ser ju kanontrevligt ut. Tråkigt att servicen var si så där. Jag skrattar lite åt färgen på morgonrocken.. Visst du det eller. Snyggt timat. Kraaaam Pia

  SvaraRadera
 5. Haha, grön morris till och med. De måste ha läst din blogg! :-)

  Nu har jag sett det där hotellet i så många blogginlägg så jag måste ju bara dit. Ser så läckert ut. Har bara passerat utanför... på en vandringstur förstås ;-)

  Kram Lena

  SvaraRadera
 6. jag opch sambon var där i novembver när han fyllde 30 år och de var så underbart så!!

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...