onsdag 8 april 2020

Pippisarna är i alla fall på hytta...


Vi närmar oss den där påskhelgen allt mer! Idag skulle vi egentligen ha vaknat upp i vårt sovrum där uppe på hytta, jag och Mannen i mitt liv. Jag hade nog tänkt ta med mig ett knippe påskliljor blandat med påskris att ha på matbordet. Mer pynt än så hade det nog inte blivit. 

Men... när vi var där uppe förra gången, då flyttade det faktiskt in två pippisar (ja men, fåglar då...) som slog sig ner på varsin timmerknut ;) 


När vi upptäckte de där "hyllorna" som bildades på ett par ställen i huset så tänkte vi direkt att det skulle sitta en lite större fågel på den som finns intill "min hörna" i hallen.  "Fjällripa" var något som dök upp i mitt huvud direkt, utan att ens veta hur de ser ut... Det var inte alldels lätt att få tag i en lite större konstgjord fågel, men jag hittade faktiskt en passande. Jag tror det är en Fasan...? 


I "sovrum nummer två" på nerevåningen flyttade det in en liten, liten pippi... stor som en talgoxe kanske? Hen är lite grön så det är nog en grönsiska ;)  

Uppdaterar nu efter att min vän och läsare Pia som är bättre på fåglar än vad jag är, har berättat att det är en RÖDHAKE :) 


Jag hade kunnat tänka mig att det skulle kunna sitta en liten ekorre där i sovrummet, eller en söt liten mus... Men den kanske hade känts mer realistisk och skrämt någon stackars gäst...Maria

3 kommentarer:

 1. Ha Ha! Ja du är rolig du. Den lilla fågeln är en rödhake. Passade ju jättebra där.Vi väntar på att rödhaken ska komma till vår trädgård, den brukar det. Fasaner har vi inga men Mamma och Pappa har ett gäng i sin trädgård, Ja dom matar så klart. Kram Pia

  SvaraRadera
 2. Så fint det blev med fåglarna på sina platser de fick.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. Hahaha, jamen shit. Tänk att vakna och låta blicken vandra runt och upptäcka en mus där uppe! Jag hade flugit upp ur sängen och garanterat väckt hela grannskapet. Så jaa, det var nog bra att det blev en fågel :-)

  Kram Lena

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...