onsdag 24 januari 2018

Uppdatering. Sluta blogga? Eller börja om...?


Inläggen här på bloggen duggar minsann inte lika tätt som regnet när jag gick hem idag...  Innan jag gick till jobbet imorse uppdaterade jag mitt instagram med den här bilden på den vackra skrivmaskinen som jag nöjt fyndade på Blocket för si så där sju år sedan? Jag skrev: 

"Kanske skulle skriva ett blogginlägg idag? (inte på denna antikvitet kanske...) Förstår inte riktigt att jag tappat det där riktiga suget på att uppdatera? Dags att sluta? Börja om? 


Ja, det är så det är just nu... Det blir inte många uppdateringar... Jag fick ett sånt fint svar av en "bloggvän":
Så fina ord Anna, tack för dem! 

Jag tänker lite extra på det där med "Jag gillar dig som du är med ditt genuina ärliga sätt"...  Och det är ju just det som jag själv uppskattar hos andra bloggar! Ärliga bloggar och inte "påhittad" lycka eller toksponsrade inlägg, om ni förstår vad jag menar? Kanske ska man ändå bara fortsätta som vanligt på samma gamla blogg?  

Jag tänker också på orden "ladda batterier" , energi och inspirera...  Ja, det är kanske just det jag gör... laddar batterier? Eller i alla fall lägger min energi på annat? Energi, det har jag gott om! Att jag "pausar" i bloggandet beror knappast på brist på energi. Kanske är det just därför jag har så mycket nergi? För att jag kommer i säng tidigt (tidigare än innan jul i alla fall...) , jag tänker på mig själv mer, planerar och lagar nyttig mat... Jag unnar mig soffhäng, jag försöker stärka min kropp....  Jag hinner bläddra igenom morgontidningen... Ja, det kanske är "vinsterna" med att lägga mindre tid på bloggen? (Och därmed tyvärr också att lämna hälsningar på andra bloggar...) Jag mår i alla fall väldigt bra så bloggtorkan beror inte på att jag befinner mig i någon som helst form av svacka... Inspirera... det försöker jag göra på instagram varje dag i alla fall, och jag hoppas att jag så småningom hittar tillbaka att få in det på bloggen mer kontinuerligt också... Jag ska bara se till att på något effektivt sätt planera in det i vardagen igen ;)  Hur gör ni andra? Hur hinner ni med allt?  Hur får ni till vardagens måsten och annat som ni vill och behöver göra? Berätta gärna! Maria10 kommentarer:

 1. Hej Maria,
  Låt inte bloggen vara en press. Du bloggar för din skull, punkt slut. Den är din och för dig. Allt i livet går upp och ner...följ med bara. Jag tänker på min blogg som en dagbok över mitt liv och då tänker jag på att jag vill dokumentera tankar, funderingar åsikter och lite hem och kläder och mat som jag vill komma ihåg eller låta mig inspireras av. Tappar jag inspirationen så kanske jag bara lägger ut en bild från dagen, utan text, eller låter bli att blogga. Lusten kommer och går, livet och bloggen består, typ.... Ha det gott! Kram! Anneli

  SvaraRadera
 2. Bloggen går verkligen upp och ner... Blogginlägg tar ju betydligt längre tid än tex Instagram..
  Men bilderna och innehållet blir ju absolut bättre på bloggen tycker jag.. Själv vill jag också både hinna med träning, familj, umgänge och bara vara....
  Blogginläggen får bli när jag känner för det..!
  Stora kramen från Kate

  SvaraRadera
 3. Håller med. Du har ju barnbarn nu och man prioriterar om här i livet. Jag har väldigt långt emellan mina men hinner inte och orkar inte. Någon dag kanske energin finns igen. Jorden snurrar ändå :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut snurrar jorden ändå, det är det viktiga :)
   Jag saknar dock dina inlägg.... Vill ju se mer av ert fina hus ;) :) Men accepterar att du inte har tid och ork... men bara så du vet ;)

   Radera
 4. Att blogga ska absolut inte vara ett måste och ibland finns inte känslan där föt bloggen och så måste det få vara. Jag håller med ekenasanna, jag gillar också din blogg för ditt genuina sätt att vara och skriva. Stor kram Eva

  SvaraRadera
 5. Jag hoppas att du inte slutar blogga helt, utan att du fortsätter i den takt du känner för. Jag uppskattar din blogg, den känns verkligen äkta! Jag gillar att du delar med dig av ert liv på ett så personligt vis utan att vara för privat. Och jag håller med dig om sponsrade bloggar, det blir alltmer mer reklam hos många bloggare, vilket jag tycker blir fantasilösa och ointressanta inlägg många gånger.

  SvaraRadera
 6. Jag har också dragit ner en hel del på inläggen och istället prioriterat annat. Prioriterat livet helt enkelt.

  Anna är en väldigt go tjej med stort hjärta! Gör som du känner. Som du har lust med. Inget ska vara nåt tvång. Varken att producera inlägg eller kommentera hos andra! Fast det är klart, jag blir ju rätt glad när jag ser att du uppdaterat :-) Gillar din genuina känsla och mixen av vardag, familj, inredning och era små och stora "utflykter".

  Kram Lena

  SvaraRadera
 7. Maria!
  Jag håller också på och velar... Men så känner jag när jag väl håller på att det är min mindfulness! Jag kopplar bort allt annat och går in i maten (oftast för mig då) och fotar och fixar.

  Men det ska inte kännas som nu måste jag göra ett inlägg.

  När man har haft förmånen att ses IRL som vi har gjort blir det extra fint med bloggvänskapen!

  Jag kommer ihåg när en annan bloggerska varit inne på min blogg precis i början och skrivit en hälsning! Jag blev överlycklig! Och det var du!

  Kram jenny

  SvaraRadera
 8. Your blog is very useful for me,Thanks for your sharing.

  หนังแอ็คชั่น

  SvaraRadera

Tack för att du tittade in! Lämna gärna en hälsning så hittar jag tillbaka till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...